Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance milieuspecialist (zzp)

Geplaatst 19 jun. 2024
Project ID: YIS 9160195
Plaats
Horst, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jul. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
80 - 98 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 jun. 2024 14:00

Start 1 juli

Eind 31 december

Aantal uur 32

Tarief is max 105 euro

We zoeken een senior voor deze rol. Tarief moet passend zijn bij het cv

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Horst aan de Maas heeft een groot buitengebied met veel agrarische bedrijven. Een innovatieve sector die aan de vooravond staat van grote veranderingen. Agrarische ondernemers die stoppen of saneren. Bedrijven die uitbreiden of overstappen op een andere vorm van (duurzamer) ondernemerschap. Gecombineerd met de stikstofproblematiek en duurzaamheidsambities vraagt dit om een stevige milieuspecialist. Het gesprek met inwoners en ondernemers is hierin heel belangrijk. Het denken in mogelijkheden en kansen speelt daarbij zeker een rol, maar wel binnen de wet- en regelgeving of ons vastgestelde beleid.

 

Heb jij hier affiniteit mee? Wil jij de verbindende schakel zijn tussen agrarische en niet agrarische ondernemers, inwoners, het waterschap, de provincie en de gemeente? Dan zoeken wij jou!

 

Het team

Je komt te werken in team Omgeving. Een team van 35 collega’s voor wie hard werken, passie voor het vak en humor belangrijk zijn. Binnen dit team zijn bijna alle taken op het gebied van ruimte en ruimtelijke ordening ondergebracht. Van visie tot en met zaakmanagement van klantvragen. Binnen de unit Milieu werken – met jou er bij - vijf personen die zich bezighouden met vergunningverlening en advisering. Met jouw ervaring breng jij dit relatief jonge team verder.

 

Jouw werkweek

De werkweek start op maandag op kantoor en met een kop koffie neem jij de week door. In je mailbox vind je een nieuwe casus die vraagt om jouw expertise. Dit pak je zelfstandig op of waar nodig met een collega. Het begeleiden en afhandelen van (vormvrije) m.e.r. procedures, vergunningaanvragen en meldingen is hetgeen waar jij energie van krijgt. Daar waar de standaardregelgeving tekortschiet lever jij maatwerk. Het bezoeken van bedrijven zowel in het kader van vooroverleg als van eindbespreking na verlenen van de gevraagde vergunning maakt dat jouw werkweek dynamisch is. Jij hebt kennis van berekeningen, die zijn uitgevoerd met V-stacks Vergunningen, V-stacks Gebied, ILS3a en AERIUS calculator. Je kunt deze berekeningen lezen en corrigeren waar nodig.

Je informeert het college, de raad, interne collega’s, inwoners en adviseurs op diverse milieuvraagstukken. Als vertegenwoordiger van team milieu neem je deel aan interne en regionale overleggen, zoals bijvoorbeeld de Regionale uitvoeringsdienst Limburg Noord. Het technisch ondersteunen en deelnemen aan bezwaar- en beroepsprocedures is ook een onderdeel van jouw afwisselende werkweek. 


Kennis & kwaliteiten

  • Hbo werk- en denkniveau en een afgeronde hbo-opleiding milieukunde of vergelijkbaar, aangevuld met relevante cursussen;

  • Werkervaring binnen de overheid in de rol van casemanager of vergunningverlening milieu;

  • Aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving (Wabo, Omgevingswet, IPPC e.d.);

  • Goede communicatieve vaardigheden;

  • Je kunt je goed inleven in de standpunten van een ander;

  • Sterke luistervaardigheden als uit laten praten, open vragen stellen, doorvragen, reflectie en samenvatten;

  • Beschikken over een analytisch vermogen, onderkent causale verbanden in vraagstukken en doorziet onderlinge relaties;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten