Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Medior Security & Privacy Officer (zzp)

Geplaatst 10 feb. 2022
Project ID: YIS 9109141
Plaats
Helmond
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 1 jun. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 15-02-2022 12:00 uur

Startdatum inzet: 1-3-2022

Einddatum inzet: 31-05-2022

Uren: 28 tot 36 uur per week

Tarief: passend bij schaal 9/10 positie

De uitdaging

Gemeente Helmond geeft een extra impuls aan Informatiebeveiliging en Privacy. Hiervoor wordt het (project)team van specialisten verder uitgebouwd. Om dit projectteam verder te versterken is gemeente Helmond momenteel nog op zoek naar een medior Security & Privacy Officer. 

De Security & Privacy Officer, oftewel SPO is verantwoordelijk voor het beheer, de coördinatie én het advies van de informatieveiligheid en privacy op verschillende processen en programma’ s binnen gemeente Helmond. De SPO ondersteunt hierbij de proceseigenaar. Vanuit deze rol is deze medewerker aanspreekpunt voor de Chief Information Security Officer (CISO) en de Functionaris Gegevensbescherming (FG). Daarnaast vervul je een belangrijke rol als ambassadeur voor informatieveiligheid en privacy binnen de organisatie. In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor het aanleveren van input en het ondersteunen bij het opstellen, actualiseren en borgen van de procedures over informatiebeveiliging en privacy. Daarnaast blijf je jezelf (door)ontwikkelen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy en investeer je om op de hoogte blijven van de laatste trends op dit vakgebied.

De ideale Security & Privacy Office

Levert een positieve bijdrage aan het creëren van draagvlak en begrip voor security en privacy risico’s en het naleven van security- en privacyregels. Signaleert verbetermogelijkheden, doet oplossingsvoorstellen en draagt bij aan de uitvoering hiervan. We doen een beroep op je coördinerende vaardigheden in het kader van crisismanagement. 

Beknopt beschrijven we onze ideale medior Security & Privacy Officer als volgt: 

- Het liefst enige ervaring in het vakgebied.

- Een pragmatische, risicodenkende aanpak.

- Je gaat risico analyses maken en advies hierover geven. 

- Je gaat meewerken aan projecten en kan proces- en risicogericht denken. 

- Tenminste een hbo/wo werk- en denkniveau.

- Communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht, o,a. voor het ingrijpen bij beveiligingsincidenten en het creëren van draagvlak en bewustwording op het gebied van informatieveiligheid en privacy. 

- Het is een pré dat je beschikt over certificering op het gebied van: ISO27001, risicomanagement en privacywetgeving: CISSP, CRISC CISM, CISA, CIPM of CIPP/E of soortgelijke certificeringen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten