Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medior projectleider locatieontwikkeling (zzp)

Geplaatst 15 dec. 2023
Project ID: YIS 9146276
Plaats
Gouda, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 dec. 2023 13:00

Start: z.s.m.

Duur opdracht: 6 maanden, 32 - 36 uur per week

Gemeente Gouda maakt gebruik van het BYOD-principe

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Als Projectleider bij de gemeente Gouda krijg je de kans om bij te dragen aan een betere leefomgeving voor de inwoners van de gemeente Gouda. Werk jij binnenkort mee aan het project ‘Spoorzone’ of een ander locatie- of gebiedsontwikkelingsproject? Lees snel verder voor meer informatie over de functie.

Zoek jij een baan waarin je veel kan leren, jezelf kan ontwikkelen en kan tonen wat je in je mars hebt? Waar jouw mening telt en men luistert naar jouw ideeën en voorstellen? Waar hard wordt gewerkt, maar ook tijd is voor gezelligheid en plezier? Solliciteer dan bij de gemeente Gouda. Als #smaakmaker kun je hier je tanden zetten in meer dan kaas en stroopwafels! Zo zoeken we een ervaren projectleider die aan de slag gaat met het voorbereiden en begeleiden van locatieontwikkelingsprojecten in de stad.

Met wie ga je werken?

Je wordt onderdeel van een van de meest dynamische afdelingen binnen de gemeente Gouda: Cultuur, Vastgoed en Ontwikkeling (CVO). In deze afdeling werken ongeveer 35 (in- en externe) medewerkers verdeeld over drie teams die zich bezighouden met o.a. de thema’s onderwijshuisvesting, gebieds- en vastgoedontwikkeling, en het beheer en de exploitatie van gemeentelijke gebouwen en gronden. Het team gebieds- en locatieontwikkeling is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van woningbouwprojecten in de Spoorzone (www.goudaspoorzone.nl) en in de uitbreidingswijk Westergouwe (www.westergouwe.nl), maar ook gebieds- en locatieontwikkelingen elders in de bestaande stad.

Wat ga je doen?

Als Projectleider locatieontwikkeling ben je verantwoordelijk voor het realiseren van projecten van verschillende aard en omvang binnen de bestaande stad. Het kan hierbij gaan over zowel de (her) ontwikkeling van locaties als transformaties van bestaande gebouwen. Het betreft multidisciplinaire projecten op tactisch niveau. De projecten kunnen locaties betreffen waar de gemeente Gouda een grondpositie heeft, maar het kan ook het procesmatig ondersteunen en begeleiden van bouwinitiatieven / projecten van derden betreffen. In beide gevallen kan het gaan om het gehele traject bevatten van de initiatieffase ( w.o. ook haalbaarheidsstudies) tot en met de nazorg.

Een overzicht van de belangrijkste taken

  • Coördineren van locatieontwikkelingsprojecten en transformaties, inclusief het verrichten van haalbaarheidsstudies en analyses.

  • Begeleiden van bouwinitiatieven / projecten van derden (borgen en inbreng gemeentelijk belang) en het zorgen voor procesbewaking.

  • Bewaken van de voortgang van deze projecten op de GOTIK-R aspecten.

  • Voeren van overleggen en onderhandelingen met marktpartijen, zoals projectontwikkelaars, waaronder over het sluiten van Intentie-, samenwerkings- en anterieure overeenkomsten.

  • Organiseren van goede participatie met stakeholders en belanghebbenden in afstemming met projectontwikkelaars.

  • (Proactief) informeren en adviseren, zowel mondeling als schriftelijk van het college en de gemeenteraad betreffende de voortgang van de projecten en verzorgen van de documentatie in de aanloop er naar toe.

  • Functioneel coördinerende werkzaamheden met betrekking tot de projectmedewerkers c.q. het projectteam.

Welke contacten heb je?

Intern stem je, zowel in projectgroep verband als individueel, veelvuldig af met collega’s van de verschillende gemeentelijke afdeling en zorg je voor integrale advisering. Daarnaast voer je overleg met coördinator/afdelingshoofd en betrokken collegeleden. Extern overleg je met projectontwikkelaars, inwoners van Gouda, belangenorganisaties, aannemers externe adviseurs en architecten.

Waarom is dit misschien de baan voor jou?

Gouda is met een inwoneraantal van ruim 75.000 ideaal van omvang. Gelet op zijn schaal is de van oorsprong oud- Hollandse stad compact en overzichtelijk. Tegelijk kent Gouda ook stadse uitdagingen door zijn regiofunctie en de centrale ligging in de Randstad, dicht bij steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De Goudse organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en informele sfeer. Dit alles maakt Gouda een geweldige stad om voor en in te werken.


Functie-eisen:

  • Als eerste een goede portie enthousiasme en energie om jezelf verder te ontwikkelen.

  • Je hebt (minimaal) een afgeronde HBO opleiding in de richting van Bouwkunde, Planologie of andere vergelijkbare opleiding

  • en ten minste 3-5 jaren ervaring op het vlak van projectmanagement.

    Je herkent jezelf in de onderstaande competenties:

  • Flexibel

  • Initiatiefrijk en proactief

  • Klantgericht

  • Nauwkeurig

  • Zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten