Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medior privacycoördinator (zzp)

Posted Sep 9, 2022
Project ID: YIS 9120628
Location
Almere, Flevoland
Timeline:
9 months
Starts: Sep 9, 2022
Ends: May 31, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
0 - 85 €/hr
Application Deadline: Sep 23, 2022 12:00 PM

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 31-05-2022

Aantal uren week: 36 uur

 

Privacycoördinator uitvoeren DPIA’s (Data Protection Impact Assessments).

32 uur | zsm tot einde van het jaar, met optie tot verlenging

 

Wil jij impact maken met het realiseren van onze ambitieuze privacy plannen om zo de gemeente Almere privacy-proof te maken? Samen met het privacy projectteam zorg jij er namelijk voor dat inwoners met vertrouwen hun gegevens met ons delen omdat wij er veilig en professioneel mee omgaan.

 

Als privacycoördinator adviseer en ondersteun je afdelingsmanagers en proceseigenaren bij het uitvoeren van DPIA’s. Als onderdeel van het uitvoeren van een DPIA breng je samen processen in kaart en zorg je ervoor dat deze uitgeschreven en volledig zijn. Het kan voorkomen dat een proceseigenaar niet helemaal scherp heeft welke verwerkingsprocessen er zijn en deze zijn vaak niet volledig beschreven. Aan jou de taak om deze daarom samen in kaart te brengen en volledig te beschrijven.

 

Daarnaast adviseer je en ondersteun je hen bij het benoemen van de risico’s en de benodigde verbetermaatregelen, die genomen dienen te worden. Je ondersteunt de proceseigenaren en experts in het kader van AVG-compliance.

 

Je werkzaamheden verricht je binnen het Privacy projectteam. Je werkt nauw samen met de privacycoördinatoren (werkzaam voor de verschillende afdelingen) en andere privacy experts binnen het team. 

 

De kracht van het team

Binnen het team vinden wij het belangrijk dat wij van elkaar kunnen leren en daarom staat bij ons het delen van best practices voorop. Evenals het delen van successen. Samenwerken is key. Buiten het team vinden wij het belangrijk dat de afdelingen van óns kunnen leren en daarom staat ook hier het delen van best practices en het vergroten van awareness voorop. Dit doen wij door diverse presentaties te geven, workshops te houden, berichten te plaatsen op ons intranet en posters op te hangen op de afdelingen. Wij verwachten dat ook jij bedraagt aan deze awareness binnen de gemeente Almere. Wij werken op een Agile manier om zo goed inzichtelijk te hebben wat de lopende zaken zijn, wat er aankomt en waar we elkaar kunnen helpen. De donderdag is onze vaste fysieke team-dag op het stadhuis.

 

Samengevat: de belangrijkste activiteiten

-        Samen met divere afdelingen DPIA's uitvoeren op (nieuwe en bestaande) verwerkingsprocessen.

-        Beschrijven van verwerkingsprocessen.  

-        Overzicht bewaken, in samenwerking met de Projectleider, over de opgestelde en nog op te stellen DPIA's

-        Adviseren van het afdelingsmanagement over risico's en verbetermaatregelen

-        Opvoeren DPIA in het risicoregister (Naris).

-        Medewerkers binnen afdelingen trainen en coachen, zodat zij op termijn DPIA's zelf kunnen uitvoeren.

 

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar enthousiaste privacycoördinator met kennis van relevante wet- en regelgeving. Gemeentelijke ervaring is niet vereist, maar wel mooi meegenomen. Je houdt ervan om mensen mee te krijgen, naar oplossingen te zoeken, kennis over te brengen en resultaten te zien. Je bent in staat om zowel met medewerkers als management te schakelen en voert waar nodig zelf de activiteiten uit. Je bent in staat om privacy en de AVG toe te passen in jouw werkzaamheden binnen de verschillende afdelingen. 

Het is daarom belangrijk dat jij beschikt over het volgende:

 

-         Kritisch

-         Analytisch sterk

-         Oog voor detail

-         Process- en informatiemanagement

-         Mensen mee kunnen krijgen

-         Goed kunnen luisteren

-         Verbanden kunnen leggen

-         Denken in oplossingen

-         Goed getrainde lachspieren

Similar projects

+ Search all projects