Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medior communicatieadviseur projectcommunicatie ICT (zzp)

Posted Mar 2, 2023
Project ID: YIS 9129656
Location
Dordrecht , Zuid-Holland
Duration
6 maanden
(Mar 13, 2023 - Sep 2, 2023)
Hours/week
16 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 9, 2023 12:00 PM

Startdatum inzet: zsm

Reden: Ziektevervanging en project rondom ICT oppakken.

Duur: z.s.m. voor 3 maanden met optie tot verlenging (tot einde van het jaar).

Aantal uren: 16 uur

Schaal:10 Gemeente CAO

Richttarief: €79-(all-in tarief inclusief reiskosten, excl BTW)

Werklocatie: Op locatie/ thuis in overleg, dinsdag verplichte kantoordag

Let op: Op deze vacature is Bring Your Own Device van toepassing.


Ben jij een enthousiaste communicatieprofessional met affiniteit voor ICT? Loop jij warm voor een afwisselende functie waarin je adviseert en hands on resultaten kunt boeken? Als jij die 'tech savvy' professional bent, zoeken we jou voor de functie van Communicatieadviseur ICT Beweegt bij de Servicegemeente Dordrecht.


Samenvatting

In januari 2022 is het programma ICT Beweegt gestart. Doel is de ICT-infrastructuur van de Drechtsteden te vernieuwen en toekomstbestendig te maken. Een belangrijk project binnen ICT Beweegt is 'De Digitale Werkruimte' (DWR). Doel is het opleveren van een vernieuwde én veilige digitale werkruimte voor de ruim 6000 medewerkers in de Drechtsteden. Als communicatieadviseur ICT Beweegt ben je verantwoordelijk voor de interne adoptie- en verandercommunicatie over de DWR. Je adviseert de programmamanager en projectleiders over de aanpak en planning van de communicatie en je signaleert communicatiebehoeften vanuit de organisatie. Tevens ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de communicatie.

Een ander project binnen het programma ICT Beweegt is 'Transitie Rekencentrum'. Dit project zit nog in de beginfase en je start dan ook met het opstellen van het communicatieplan. Daarna ga je ook de uitvoering oppakken.

Kortom een klus waarin je een adviserende rol hebt en ook hands on resultaten kunt laten zien. Klinkt dit als een opdracht voor jou? Reageer dan snel!


Waar kom je te werken?

Je komt te werken voor de Service Gemeente Dordrecht (onderdeel gemeente Dordrecht) en wordt onderdeel van de communicatieafdeling die uit meer dan 70 communicatiecollega's bestaat. Je komt te werken in het communicatieteam dat zich specifiek richt op de servicegemeente. Jouw directe collega's zijn twee communicatieadviseurs en twee contentspecialisten. Dit team werkt nauw samen met de communicatieteams van de gemeentes en overige klantorganisaties. Je werkt vanuit het kantoor aan de Noorderdijk in Dordrecht waar je in elk geval op de dinsdagen fysiek aanwezig bent.

De Servicegemeente Dordrecht levert aan zeven Drechtstedengemeenten kwalitatief hoogwaardige diensten op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, informatievoorziening, communicatie, inkoop, vastgoed, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM.


Wat ga je doen?

Je hebt een veelzijdig takenpakket verdeeld over 3 deelprojecten:


1.     Programma ICT Beweegt breed

-       Je maakt onderdeel uit van het programmabureau ICT Beweegt en bent verantwoordelijk voor de communicatie over het complete programma

-       Je draagt zorg voor de positieve beeldvorming over het hoe en waarom van ICT Beweegt

-       Je verzorgt tweewekelijks de ICT Beweegt nieuwsbrief. Je doet voorstellen voor onderwerpen, je verzamelt en schrijft zelf (een deel van de) content en je bewaakt de deadline.

-       Je bewaakt het communicatiebudget


2.     Project Digitale Werkruimte

-       Je maakt deel uit van de adoptie-werkgroep. Jouw taak hierin is het verzorgen van de adoptie- en verandercommunicatie met betrekking tot de Digitale Werkruimte

Dit project zit reeds in de uitvoerende fase. Je schrijft intranetberichten, instructiemails, teksten voor het online Kennisportaal. Je maakt heldere infographics, visuals, animaties etc.

-       Je verzamelt feedback, evalueert en stelt de communicatieaanpak waar nodig bij.

-       Je bewaakt het communicatiebudget en stuurt externe bureaus aan.


3.     Project Transitie Rekencentrum

-       Je stelt het communicatieplan op en zorgt voor de uitvoering ervan

-       Je stelt een crisismanagement plan van aanpak op (met name voor de periode waarin de transitie van het Rekencentrum op stoom komt)Wat neem je mee?

·       Een afgerond hbo-opleiding, richting communicatie.

·       Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring en je hebt aantoonbare ervaring in projectcommunicatie

·       Je hebt affiniteit met ICT/technologische ontwikkelingen. Ervaring met ICT-projecten is een pré.

·       Je hebt ervaring met tactisch en operationele communicatie, zowel online als offline.

·       Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (minimaal op b1-niveau) en je hebt goede redactionele vaardigheden. Je kunt technische informatie vertalen in gebruiksvriendelijke en begrijpelijke content.

·       Je bent gericht op samenwerking en hebt oog voor zowel de inhoud als het proces.

·       Je hebt een hands on mentaliteit die je combineert met een pragmatische adviesstijl

·       Kenmerkend voor jou is je overtuigingskracht, je wendbaarheid, je creativiteit, je vermogen om in oplossingen (om) te denken en je planmatige en proactieve manier van werken.

Wat bieden we jou?

·       Deze interim opdracht is voor 16 uur per week

·       Gewenste startdatum is 1 april 2023

·       Verwachtte einddatum is 31-12-2023 

·       Standplaats: Dordrecht

·       Professionele en plezierige werkomgeving

·       Mogelijkheid om deels thuis te werken (je bent in ieder geval elke dinsdag op locatie, samen met je collega's)

Similar projects

+ Search all projects