Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medior allround communicatieadviseur (zzp)

Geplaatst 30 jun. 2023
Project ID: YIS 9135997
Plaats
Alblasserdam, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 10 jul. 2023
Einde: 30 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 jul. 2023 12:00

Startdatum zsm voor 3 maanden met optie tot verlenging.

Schaal: 10 Richttarief: € 78,50

Aantal uren: 24, 28 is ook mogelijk


Medior Communicatieadviseur gemeente Alblasserdam

Ben jij een ervaren communicatieadviseur die tactisch (en soms ook strategisch) denken combineert met operationeel handelen? Maak jij, met jouw expertise, graag het verschil voor de inwoners en ondernemers in de gemeente Alblasserdam? Houd jij van afwisseling? Dan hebben wij de ideale baan voor jou.

In onze kleine gemeente heb je als communicatieadviseur een divers takenpakket en werk je samen met generalisten, die graag hun schouders ergens onder zetten. We maken voortdurend keuzes, om zo de meeste impact te maken voor onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners, verenigingen en kerken. Er zijn korte lijnen naar de leidinggevenden in de organisatie en de bestuurders. 


Wat ga je doen

·       Als communicatieadviseur ben jij het eerste aanspreekpunt in het team voor de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling en buitenruimte. Je werkt samen met denkers en doeners. Je helpt de inhoudelijk deskundigen om een goed verhaal te vertellen over hun soms complexe werkzaamheden.  

·       Je adviseert één of twee wethouders op het gebied van bestuurscommunicatie over diverse onderwerpen. Jij zorgt voor monitoren van en anticiperen op de beeldvorming van bestuurders (in de media). Jij adviseert en verzorgt de woordvoering rondom politiek bestuurlijke persvragen en persdossiers.

·       Samen met je collega's ga je werken aan het communicatiever maken van onze organisatie. Het team werkt volgens de methode “communiceren met focus” en voert een proactief communicatiebeleid uit.

·       Samen met het team pak je alle voorkomende werkzaamheden op en zet je je expertise in.


Wie zoeken we

Kijkend naar de projecten zoeken we een verbinder en een enthousiaste aanjager. Een collega die makkelijk schakelt tussen tactisch en operationeel niveau, maar bovenal vernieuwend durft te denken, zich niet gek laat maken en met een gezonde portie humor en nuchterheid zaken kan bekijken. Ervaring binnen gemeente is een pre. Wij zoeken iemand met creativiteit, lef en verantwoordelijkheidsgevoel. Jouw bedje hoeft niet gespreid te zijn, je houdt ervan om samen met de collega's aan het team te blijven bouwen en de schouders er onder te zetten.  

Wat bieden we jou?

Een uitdagende rol binnen een klein team waarin je je kennis en expertise echt kan laten gelden en veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. Het bedraagt een rol voor 24 uur(28 uur bespreekbaar) in schaal 10 CAO gemeenten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten