Gemeenteprojecten

Freelance medewerker WOZ/gemeentelijke belastingen (medior/senior)

Geplaatst 20 sep. 2021
Project ID: YIS 9101466
Plaats
Gorinchem
Duur
6 maanden
(17 sep. 2021 - 17 mrt. 2022)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 27-09 10:00

 

Voor gemeente Gorinchem zijn we op zoek naar een senior medewerker WOZ/belastingen. Gaat om 28-36 uur per week vanaf zsm tot en met februari 2022 met kans op verlenging. Er is geen richttarief meegegeven, betreft een schaal 9 functie.

 

Binnen het team Financiën is bij het cluster belastingen de functie vacant van parttime senior medewerker WOZ/gemeentelijke belastingen (28-36 uur).

 

De medewerker

Wij werken met onze medewerkers aan een positieve, proactieve en professionele organisatie. Met de kernwaarden ‘vertrouwen’ en ‘verantwoordelijkheid’ bouwen wij aan een werkomgeving waarin we de verantwoordelijkheid voelen en nemen, waarin vakoverstijgende samenwerking vanzelfsprekend is en waarin er vertrouwen is. Denken in kansen en het goede doen waarbij fouten maken mag. Daarvoor zijn de kernvaardigheden ‘klantgerichtheid’, ‘dialoog voeren’ en ‘feedback geven’ van belang.

 

Het team

Het team Financiën (circa 23 fte) bestaat uit de clusters administratie, commercieel vastgoedbeheer, planeconomie, planning- en control en belastingen. Het team staat voor de uitdaging om te moderniseren, de aansluiting te vinden met de grote veranderingen die spelen op diverse beleidsterreinen en deze op de juiste wijze te begeleiden en faciliteren. Het doorvoeren van procesverbeteringen en het meenemen van het team in die verbeteringen is een continue uitdaging.

 

Het cluster belastingen (circa 5 fte) is o.a. verantwoordelijk voor de heffing en inning van de diverse gemeentelijke belastingen en voor de uitvoering van de Wet WOZ en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen.

 

Wat ga je doen?

 

Als senior medewerker WOZ/gemeentelijke belastingen houd jij je bezig met:

·      het coördineren en het mede uitvoeren van de werkzaamheden op het gebied van de gemeentelijke belastingen, WOZ en BAG;

·      de behandeling van bezwaar en beroepsschriften;

·      het vertegenwoordigen van de gemeente voor beroepszaken bij de rechtbank en het gerechtshof;

·      het opstellen van deperiodieke controles van de Waarderingskamer;

·      het redigeren en ter besluitvorming aanbieden van de diverse belastingverordeningen;

·      het adviseren en rapporteren over relevante ontwikkelingen op het vakgebied;

·      het leveren van input t.b.v. de planning en control cyclus.

Requirements:

 

De functie-eisen:

 

Voor deze functie is het belangrijk dat je beschikt over een aantal functiecompetenties.

  • Je moet nauwkeurig en zelfstandig zijn, kunnen signaleren, beschikken over een verantwoordelijkheidsgevoel en stressbestendig zijn. Verder is succes in deze functie sterk afhankelijk van de bagage die wordt meegenomen:

·       je hebt een afgeronde opleiding op ten minste HBO niveau, bij voorkeur in de richting makelaar/taxateur en/of Heffingsambtenaar Lagere Overheden (HALO);

·       je werkt bij voorkeur al enige jaren als medewerker WOZ/gemeentelijke belastingen;

·       je neemt kennis en ervaring mee over de WOZ en belastingprocessen en het stelsel van basisregistraties ;

·       je hebt affiniteit met geautomatiseerde gemeentelijke systemen;

·       je signaleert verbetermogelijkheden en beschikt over de capaciteiten om deze handen en voeten te geven om zo de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren;

·       je houdt van uitdagingen, je bent expressief en je beschikt over het nodige enthousiasme en optimisme. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten