Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker uitkeringsadministratie Werk & Inkomen (zzp)

Posted Mar 6, 2023
Project ID: YIS 9129785
Location
Heeze , Noord-Brabant
Duration
7 maanden
(Mar 6, 2023 - Sep 30, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 10, 2023 12:00 PM

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 30-9-2023

Uren: 36 uur per week

Functieschaal: 7

Tarief: passend bij kennis en werkervaring

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wil jij ook werken voor een organisatie waarin we met aandacht voor elkaar en in een plezierige setting gaan voor een deskundig resultaat?

Dan is het werken bij de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2 Gemeenten (GRSA2) iets voor jou! 

Binnen de GRSA2 Samenwerking zijn wij voor de afdeling Werk & Inkomen op zoek naar een innovatieve, proactieve en onderscheidende 

 

Medewerker Uitkeringsadministratie  

 

Wie zijn wij?

De GRSA2 werkt in een samenwerkingsverband voor de gemeenten Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende. We bundelen hiermee onze krachten en zorgen hierdoor voor meer efficiency en een optimale dienstverlening op het gebied van advies en beleid, administratie en belastingen, techniek en gegevens, ondersteuning bestuur/organisatie én werk en inkomen. Met collega’s afkomstig van de drie gemeenten en een aantal nieuwe collega’s bouwen wij samen aan een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening voor de drie gemeenten. 

 

Hoe werken wij?

Binnen onze organisatie werken we met plezier, trots en enthousiasme voor onze klanten. Onze kernwaarden dragen we uit door samen sterk te staan, waarderend betrokken te zijn, een deskundig resultaat te leveren en durven te vernieuwen. Samen willen we bouwen aan een organisatie en een samenwerkingsverband waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken.  

 

Sociaal domein

Met onze dienstverlening dragen we bij aan en zijn onderdeel van de sociaal domeinorganisaties van de drie gemeenten. We stemmen onze dienstverlening af op de klantbenadering in de volle breedte en werken aan een integrale aanpak en oplossing.  

Tegelijkertijd hebben we zeer hechte samenwerkingsrelaties met de afdelingen Economische Zaken en maken deel uit van de arbeidsmarktregio’s Zuidoost Brabant en Midden-Limburg. Dit alles maakt het speelveld veelzijdig en uitdagend.  


Wat ga je doen? 

De medewerker uitkeringsadministratie zorgt voor een goede uitvoering van de administratieve werkprocessen binnen het vastgestelde beleid en de wettelijke taken. Als medewerker uitkeringsadministratie zijn de volgende taken jouw hoofdtaken:

•   zorgdragen voor de juistheid en volledigheid van de uitkeringsadministratie;

•   tijdig betaalbaar stellen van uitkeringen, voorzieningen en het hieraan verbonden proces;

•   verantwoordelijk voor de administratieve kwaliteit van de producten en de administratieve ondersteuning van het team;

•   berekenen en betaalbaar stellen van de uitkeringen in het kader alle regelingen die worden uitgevoerd binnen het samenwerkingsverband;

•   verwerken van aangeleverde rapportages en overige mutaties;

•   controle, verwerking en versturen van de maandelijkse inkomstenformulieren en uitkeringsoverzichten;

•   verwerken, controle en betalen van ingekomen facturen;

•   uitvoeren van beslag door derden;

•   onderhouden van de debiteurenadministratie, zoals het boeken van aflossingen, herinneringen, aanmaningen en saldobiljetten;

•   verwerken en inboeken van inkomsten en uitgaven;

•   screenen van signalen IB op samenloop;

•   verwerken loonkostensubsidie;

•   beantwoorden van vragen, van zowel klanten als van collega’s, over uitkeringszaken en verstrekken van informatie over het proces van uitkeringsverstrekking;

•   bespreekbaar maken/signaleren van opdrachten en/of situaties met eventuele risico’s op onjuistheden of onduidelijkheden

Wat neem je mee? 

•   Een MBO-diploma

•   Minimaal 2 jaar relevante ervaring op het gebied van werk en inkomen

•   Kennis van en ervaring met de Participatiewet

•   Affiniteit en ervaring met de werkzaamheden binnen de uitkeringsadministratie

•   Je bent analytisch, proactief en accuraat

•   Kennis van de relevante voorzieningen en structuren, die voor je taakuitvoering van belang kunnen zijn.


Samenwerking A2 gemeenten is bij voorkeur op zoek naar iemand met ervaring op het gebied van Uitkeringsadministratie.

Dit is echter lastig gebleken waardoor men nu openstaat voor minder ervaren kandidaten (junioren).

Gemeentelijke ervaring is daarom niet vereist maar kandidaten moeten wel affinitiet met cijfers en systemen hebben en ook energie krijgen van cijfers en systemen.

De kandidaat gaat beginnen met 1 of 2 soorten werkzaamheden: dat kan bijvoorbeeld zijn het verwerken van loonkostensubsidies en/of het verwerken van de IB signalen (inlichtingen bureau), maar ook het verwerken van BRP signalen (verhuiszingen, geboortes, adreswijzigngen). Vanuit daar gaan ze de taken langzaam opbouwen.

Similar projects

+ Search all projects