Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker servicepunt IT (ZZP)

Geplaatst 19 jan. 2024
Project ID: YIS 9148121
Plaats
Gouda, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 16 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 feb. 2024 13:00

Startdatum voorkeur: zsm, voor 6 maanden

Het aantal uur ligt tussen de 24-32 uur

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Beginnen jouw handen al te jeuken wanneer het gaat over ICT-dienstverlening richting gebruikers? Blijf je altijd scherp en kritisch als het gaat om de kwaliteit van dienstverlening en verbeteren van processen? Kom dan ons team versterken, waarin je werkt aan een nog betere dienstverlening richting onze gebruikers bij verschillende partnergemeenten.

 

Wat ga je doen?  

Als medewerker Servicepunt ben je verantwoordelijk voor de ICT ondersteuning van collega’s van de verschillende partnergemeenten. Deze ondersteuning lever je vanuit het servicepunt ICT Gouwe-IJssel en jouw opdracht is om de ‘gebruiker’ prettig en goed op weg te helpen zodat deze zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Hieronder vallen bijvoorbeeld het afhandelen van aanvragen of incidenten en het uitgeven van devices zoals smartphones en laptop. Wanneer je ziet of ervaart dat er binnen één van de processen rondom het Servicepunt verbetering mogelijk is dan geef je dit aan bij de kwaliteitsmedewerker of de teamleider Automatisering. Eén en ander zodat de kwaliteit van de dienstverlening verder verbeterd kan worden.


Op een werkdag sta je collega’s met vragen aan de balie of via de telefoon te woord of help je hen vanuit ons ticket en registratie systeem Topdesk verder. Vragen of problemen met betrekking tot accounts, applicaties of devices registreer jij en los je waar mogelijk zelf op. Een aantal keer per week is er een teamoverleg om de lijnen tussen het servicepunt en de verschillende systeem en netwerkbeheerders kort te houden. Elke dag zorgen wij er als team (pro) actief voor dat een ieder aan de slag kan met de beschikbare ICT faciliteiten.

Je werkzaamheden bestaan uit:

  • Verlenen van technische ondersteuning aan gebruikers via verschillende kanalen, bijvoorbeeld via telefoon, e-mail en ticketingsysteem Topdesk; 

  • Identificeren, analyseren en oplossen van technische problemen met betrekking tot hardware, software, netwerken en andere IT-systemen; 

  • Beheren van gebruikersaccounts, wachtwoorden en toegangsrechten; 

  • Documenteren van incidenten, verzoeken en oplossingen in ons ticketingsysteem of kennisbank; 

  • Effectieve communicatie met gebruikers om technische problemen en oplossingen duidelijk uit te leggen; 

  • Prioriteren van incidenten en verzoeken op basis van urgentie en impact, en zorgen voor een tijdige oplossing; 

  • Indien nodig, escaleren van complexe problemen (majors en storingen) naar het hogere niveau technische teams en collega’s t.b.v. het coördineren van de communicatie;

  • Bijhouden en up-to-date houden van CMDB. 



De afdeling INA & ICT Gouwe-IJssel 

De afdeling Informatievoorziening & Automatisering (INA) verzorgt als ICT Gouwe-IJssel een betrouwbare ICT-infra voor Gouda zelf en vier partnergemeenten: Zuidplas, Waddinxveen, Montfoort en IJsselstein (ca. 2.000 eindgebruikers). De afdeling bestaat uit twee teams en 60 medewerkers: Automatisering en Informatievoorziening. Team Automatisering verzorgt de dienstverlening aan al deze gebruikers door o.a. het beheren van de ICT-infrastructuur, het verhelpen van storingen, het uitgeven van (mobiele) apparaten en het oppakken van nieuwe (aan) vragen. Team Informatievoorziening adviseert in de breedte over het beleid op het gebied van informatievoorziening en informatiebeheer, nieuwe wetgeving, architectuur, archivering en veiligheid en maakt de vertaling van de wensen op applicatiegebied naar de technische infrastructuur. Informatiemanagement en functioneel beheer zijn binnen Gouda gedeeltelijk decentraal belegd. 

 

De afdeling heeft de komende jaren als inhoudelijke uitdaging de gemeente Gouda steeds meer procesgericht en digitaal te laten werken. Daarnaast werken we hard aan het doorontwikkelen van de moderne hybride werkplek. We vertalen de ontwikkelingen op het gebied van de cloud en informatieveiligheid naar onze IT-infrastructuur en applicatielandschap. Alles wat we doen gaat over dienstverlening. We hebben als doel het ICT-beheer en daarmee de ICT-ondersteuning van de eigen organisatie en die van de partnergemeenten te verbeteren.  

 

Met wie werk je samen?

Je gaat werken met Servicepunt collega's (12) die ‘ICT skilled’ zijn. Er worden dus zoveel mogelijk incidenten en aanvragen aan de voorkant afgehandeld. Jouw drive? De dienstverlening een kwaliteitsimpuls geven. 

Verbeterpunten of ideeën leg je voor aan de kwaliteitsmedewerker en personele zaken of acties m.b.t. jouw ontwikkeling bespreek je met de teamleider Automatisering.

 

Waarom is dit de baan voor jou?   

Jij bent samen met de servicepunt collega’s het gezicht van de afdeling INA en het Servicepunt ICT Gouwe-IJssel. De schakel die de afdeling nodig heeft om alle aanvragen, incidenten en storingen direct op te lossen of een goed vervolg te geven.


Wat heb jij in huis?   

  • Minimaal Mbo 4 werk- en denkniveau (ICT richting een pré)

  • Je hebt aantoonbare ervaring met ondersteuning en dienstverlening binnen de ICT; 

  • Je hebt kennis van operating systemen zoals Android, IOS en Windows

  • Het is een pré als je kennis hebt van ‘technische’ applicaties (bijvoorbeeld Topdesk, Anywhere365, Active directory); 

  • Je spreekt de taal van de techniek maar je bent ook in staat dit te vertalen naar begrijpelijke tekst voor collega gebruikers; 

  • Je hebt ervaring met het opstellen van handleidingen en je hebt kennis van en/of je bent bereid je te verdiepen in de verantwoordelijkheid pakken voor enkele processen binnen het servicepunt team. 

  • Je bent communicatief vaardig; dat houdt in dat je de collega duidelijk, vriendelijk en enthousiast kan ondersteunen.

  • Je hebt de drive om je continu te blijven ontwikkelen;

  • Commerciële, advies- en servicegerichte instelling; 

  • Behulpzaam, betrokken, meedenkend en proactief; 

 

Competenties:

Je bent resultaatgericht, pro actief en hebt een dienstverlenende instelling, bent flexibel in de omgang en schakelt makkelijk met de collega’s binnen het team.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten