Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker nazorg stortplaatsen en diepe ondergrond (zzp)

Geplaatst 27 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131028
Plaats
Leeuwarden, Friesland
Uren
32 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 20 apr. 2023
Einde: 31 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 apr. 2023 12:00

Uren: voorkeur voor 36 uur per week (32 uur is bespreekbaar)

Schaal: 10

Duur: opdracht is voor 1 jaar per zsm

VOG: Deze functie kent een VOG plicht.


Ynhâld fan de funksje

Wij zijn op zoek naar een medewerker voor de afdeling Omgevingszaken. Binnen deze afdeling wordt gewerkt aan veel taken rond vergunningverlening, toezicht en handhaving van de provincie Fryslân. De afdeling houdt zich onder andere bezig met opgaven rond de natuur, archeologie, statushouders, nazorg stortplaatsen, luchthavens, ruimtelijke ontwikkeling en diepe ondergrond. De afdeling is op zoek naar een collega medewerker die breed inzetbaar is en die zich voornamelijk zal bezighouden met taken op het gebied van diepe ondergrond en nazorg stortplaatsen.

Wat ga je doen?

Binnen het domein van diepe ondergrond geven we invulling aan de wettelijke adviesrol die provincie heeft op grond van de Mijnbouwwet. Dit betekent dat de provincie namens GS adviezen over vergunningaanvragen en winningsplannen voor mijnbouwactiviteiten (gas- en zoutwinning en geothermie) uitbrengt aan de minister van Economische Zaken. De diepe ondergrond werkomgeving kan gekenmerkt worden als hectisch met daarin de nodige deadlines. Maar dit maakt het werk uitdagend en dynamisch. Hiernaast vraagt de integraliteit van het werk om voortdurende afstemming met de andere beleidsvelden binnen en buiten de afdeling Omgevingszaken. Je haalt hiervoor informatie op bij andere disciplines (bijvoorbeeld archeologie, natuur, verkeer en vervoer, energie, milieu) en maakt er een integraal advies van. Je werkt met diverse partijen met tegengestelde belangen en weet daarbij met een open houding en probleemoplossende instelling resultaten te behalen.

Binnen het domein van nazorg stortplaatsen zullen de werkzaamheden bestaan uit het uitzetten/aanbesteden en begeleiden van nazorgplannen voor gesloten stortplaatsen. Daar hoort bijvoorbeeld bij het toetsen van nazorgplannen aan wet- en regelgeving; het begeleiden van exploitanten van stortplaatsen bij (actualisatie) nazorgplannen en het organiseren/coördineren van de samenwerking met derden daar waar de provincie, naast bevoegd gezag ook eigenaar is van nazorglocaties. Het gaat om een breed spectrum van taken binnen dit terrein.

In beide domeinen adviseer je het management en de betrokken gedeputeerde over deze onderwerpen.

Wat vragen wij

Wat freegje wy

We zijn op zoek naar een collega die moeiteloos opereert binnen een politiek/bestuurlijke omgeving die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen, gecombineerd met uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Met analytisch vermogen gericht op oplossingen en vanuit een open houding gericht op samenwerking. Een collega die goed kan omgaan met werkdruk, verantwoordelijkheid neemt, oog voor kwaliteit heeft en coördinerende vaardigheden bezit. Een collega die goed kan schakelen tussen verschillende domeinen binnen de afdeling.

Verder beschik je over:

·        Hbo werk- en denk niveau; bij voorkeur met specialisme mijnbouw, planologie, milieu-, bodemkunde of land en watermanagement;

·        Werkervaring in een vergelijkbare rol;

·        Bij voorkeur kennis en ervaring op het gebied van diepe ondergrond en/of nazorg stortplaatsen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten