Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Medewerker Interne Controle

Geplaatst 20 okt. 2021
Project ID: YIS 9103146
Plaats
Maasdam
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 31 jan. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 27-10 15:00

Start: 1 nov

Aantal uur: in principe 32 maar minder uur is bespreekbaar (minimaal 24).

Tariefsindicatie: Schaal 9, tarief staat open, graag marktconform aanbieden

 

Voor het team Control wordt voor de uitvoering van de interne controles ondersteuning gevraagd van een medewerker interne controle.

 

Intern Controleplan 2021

De interne controles worden uitgevoerd binnen de kaders van het Intern Controleplan 2021. Dit plan vloeit voor 2021 voort uit het project Three Lines of Defence, een model/methodiek voor de inrichting van de organisatie. Uiteindelijk doel is voorbereidingen in de organisatie te treffen met als einddoel de rechtmatigheidsverantwoording in 2022. 2021 is een ontwikkeljaar, ook voor de interne controle ter onderbouwing van de door het college van burgemeester en wethouders af te geven rechtmatigheidsverantwoording. Bij de uitvoering van jouw werkzaamheden houd je rekening met het feit dat op termijn Three Lines of Defence en de rechtmatigheid binnen de processen geborgd moet zijn.

In het Intern Controleplan 2021 zijn daartoe de financieel kritische processen genoemd die de toets op rechtmatigheid kunnen doorstaan. Jij gaat je bezighouden met intern controle op de processen Planning & Control, Bouwleges, Verbonden Partijen en Specifieke Uitkeringen. Jij ondersteunt bij de controle op de werking van de overige processen. Te weten: Inkoop en aanbesteden (inclusief Betalingsverkeer), Wmo, Jeugd, Personeel, Subsidies, Grondexploitatie, Belastingen en Overige Opbrengsten.

 

Zelfstandig geef je invulling aan de uit te voeren werkzaamheden waarbij een uitvoering in de drie fases opstaan van het proces, toetsen van het bestaan van één of meerdere lijncontroles en de werking op basis van organisatiegerichte dan wel gegevensgerichte waarnemingen je niet vreemd is. Afronding van de toets van opzet en bestaan vindt plaats via een tussenrapportage medio december. Finale afronding vindt plaats eind januari 2022 met een controlememorandum per proces. Je overleg gedurende de duur van de opdracht met medewerkers van team Control en de projectleider Three Lines of Defence.

 

Taken:

·      Uitvoeren interne controlewerkzaamheden voor de processen Planning & Control, Bouwleges, Verbonden Partijen en Specifieke Uitkeringen.

·      Opmaak van tussenrapportage en controlememorandum per proces.

·      Ondersteuning van de twee medewerkers interne controle bij hun werkzaamheden.

 

Duur van de opdracht:

Vooralsnog voor de periode van drie maanden vanaf 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022. Afhankelijk van de ontwikkeling binnen de opdracht is verlenging mogelijk met maximaal 2 maanden.

 

Kennis:

o  Inhoudelijk deskundige op het gebied van controles en rechtmatigheid.

o  Weet wat het Three Lines of Defence/Three Lines model is, inclusief wat de invoering hiervan in een organisatie inhoudt.

o  Gemeentelijke ervaring.

 

Competenties

●     Zelfstandig

●     Procesmatig

●     Nauwkeurig

●     Analytisch

●     Communicatief

●     Initiatief

●     Resultaatgericht

 

Functie-eisen

●     5 jaar ervaring als medewerker interne controle bij een gemeentelijke organisatie.

●     Snappen hoe het is om interne controles uit te voeren met een nadrukkelijk onderscheid in opzet, bestaan en werking van processen.

●     Wat rechtmatigheid is goed snappen.

●     Snappen hoe dat binnen de gemeente werkt.

●     Communicatief het gesprek aan kunnen gaan. Daarbij oog hebben voor wat er binnen het proces gebeurt en de rol van het team in het proces.

●     Organisatiesensitief aansluiten bij de organisatie.

 

Pre’s

●     Kennis hebben van controletechnieken en de slag kunnen maken naar de praktijk

●     Inzichtelijk maken van de bevindingen uit de controle naar een advies voor de organisatie.

●     Samenwerkend vermogen.

●     Ervaring met het werken met KIC als tool voor de vastlegging van de werkzaamheden.

 

Type persoon

●     Flexibel inzetbaar, iemand die deskundig is en toegankelijk is. Oog hebben voor wat er speelt binnen de organisatie (sensitief en empathisch) Juiste vraagstukken op tafel kunnen brengen. Gesprek kunnen voeren en met weerstand om kunnen gaan.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten