Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker handhaving burgerzaken (zzp)

Geplaatst 7 feb. 2023
Project ID: YIS 9128135
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 21 feb. 2023
Einde: 20 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 feb. 2023 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur: 4 maanden met optie tot verlenging.

Aantal uren week: 32-36 uur

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De functie


Het team Beheer & Uitvoering van de afdeling Burgerzaken is verantwoordelijk voor de verwerking en het beheer van de persoonsgegevens van Almeerse burgers. In dit kader zorgen we voor de beschikbaarheid, betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid en controleerbaarheid van de BRP-gegevens. De focus ligt daarbij op kwaliteit. Als medewerker Handhaving Burgerzaken doe je onderzoek naar de feitelijke verblijfplaats van personen, richt je je op het herkennen en voorkomen van fraude en waar nodig, beoordeel je de aangiften voor een briefadres. Daarbij werk je samen met ketenpartners binnen en buiten de gemeente.


Als handhaver Burgerzaken denk je in patronen en risicoprofielen om fraude op te kunnen sporen. Tegelijkertijd focus je op het belang van de burger en lever je daar waar mogelijk en nodig maatwerk, zodat bijvoorbeeld een maatschappelijk traject kan worden opgestart. De verslaglegging van het onderzoek naar feitelijke bewoning vraagt om goede administratieve vaardigheden.


Na een volledig en deugdelijk vooronderzoek start het veldwerk dat o.a. bestaat uit het doen van huisbezoeken. Indien nodig neem je het initiatief om de burger uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek als deze een complexe vraag heeft of als het onderzoek daarom vraagt.



Wie ben je?


  • Je bent een teamspeler en een rustige en stevige persoonlijkheid met een kritische blik. Je kunt plannen en je beschikt over goede onderzoeks- en gespreksvaardigheden.

  • Je zet in op fraudebestrijding, maar je hebt tevens oog voor de burger en toont inzicht wanneer een andere aanpak is vereist.

  • Je hebt ervaring in het beoordelen van dossiers en je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.


  • Als gemeente Almere willen we een heldere en leesbare schrijfstijl voor al onze schriftelijke communicatie. Je bent daarom in staat om je teksten aantrekkelijk te maken en deze goed af te stemmen op de ontvanger. Het schrijven en vertalen van teksten naar Eenvoudig Nederlands (B1-niveau) is voor jou een bekend terrein.


  • Je beschikt bij voorkeur over kennis van het werkveld Burgerzaken en de bijbehorende wet- en regelgeving.

  • Ook beschik je over analytisch vermogen en bent onafhankelijk en stressbestendig.


  • In de samenwerking en tijdens het voeren van lastige gesprekken neem je een professionele houding aan.

  • Je neemt initiatief en weet door optimaal samen te werken met je collega's tot resultaten te komen. Bovendien ben je slagvaardig en accuraat.

  • Bij het prioriteren weet je de balans te houden tussen de binnen- en buitendienstwerkzaamheden.

  • Het werkveld van Burgerzaken is zeer dynamisch dus het takenpakket kan wijzigen als ontwikkelingen in de organisatie of het werkveld daarom vragen.

  • Verder sta jij achter de kernwaarden van onze organisatie en lever jij samen met jouw team wat nodig is voor de stad en de inwoners.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten