Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker communicatie (zzp)

Geplaatst 7 okt. 2024
Project ID: YIS 9167328
Plaats
Venlo
Uren
16 uur/week
Periode
1 jaar, 2 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2025
Tarief
50 - 58.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 okt. 2024 15:00

Uren per week: 16 uur ! Dit is het max aantal uren( meer uren zijn niet beschikbaar en kandidaten worden bij teveel uren wens afgewezen)

Tarief max €58,50

Inhuur: zo spoedig mogelijk tot 31 december 2025

Kandidaat moet ervaring hebben als communicatiemedewerker bij een gemeente, kandidaat moet aantoonbare ervaring hebben met wijkgerichte communicatie

16 uur mag verdeeld worden over een aantal dagen

Projectgroep bestaat uit 5 medewerkers

Gemeente Venlo




Medewerker communicatie Vastenavondkamp 16 uur

 

Ben jij een enthousiaste medewerker communicatie met affiniteit voor wijkgericht werken, leefbaarheid en veiligheid? Lees dan vooral verder!

 

Wat ga je doen?

Als medewerker communicatie Vastenavondkamp krijg jij een veelomvattende functie. Jij wordt, in samenwerking met de communicatieadviseur, verantwoordelijk voor alle communicatie-werkzaamheden binnen de integrale wijkaanpak Vastenavondkamp, van operationele werkzaamheden tot aan advies op tactisch niveau.

 

Als medewerker communicatie ben je onder andere verantwoordelijk voor:

·       Je beheer en maakt de content (video’s, foto’s, etc.) voor de social media kanalen van het Vastenavondkamp;

·       Je maakt en beheert een contentkalender op basis van input vanuit de projectleiders;

·       Je schrijft en redigeert teksten voor flyers en zorgt voor de interne afstemming;

·       Je houdt de narrowcasting in het Muspelheim (wijkpunt) bij;

·       Je organiseert bijeenkomsten;

·       Je stelt een communicatieplan op in samenwerking en afstemming met team Communicatie en zorgt voor de coördinatie en uitvoering daarvan;

·       Je neemt deel aan verschillende communicatie-overleggen zowel intern als extern zodat er vanuit de gezamenlijke doelstellingen Vastenavondkamp stappen voorwaarts worden gecommuniceerd;

·       Je zorgt voor overige voorkomende communicatiewerkzaamheden.

 

Dit alles met betrekking tot het Vastenavondkamp.

 

Beschrijving integrale wijkaanpak (project Vastenavondkamp)

In de Venlose wijk Vastenavondkamp bundelen we samen met de woningcorporaties Woonwenz en Antares, Politie en Provincie Limburg als kernpartners onze krachten om problemen op het gebied van zorg, welzijn, welvaart, wonen en woonomgeving aan te pakken die op elkaar inwerken en elkaar versterken.

Daarvoor hebben we afgesproken dat we ons langjarig inzetten om de leefbaarheid en veiligheid en de sociale cohesie te versterken zodat het wonen, leven en werken voor de bewoners verbetert. Dit doen we vanuit een integrale wijkaanpak.

Speerpunten daarbinnen zijn:

-       Meer woningdifferentiatie en verbeteren kwaliteit woonomgeving;

-       Creëren buurtdragers: plekken waar mensen graag komen en realiseren van voorzieningen die ontmoeting stimuleren;

-       Versterken sociale cohesie;

-       Gelijke kansen voor jeugd en jongeren;

-       Aanpak multiproblematiek bij arbeidsmigranten;

-       Stimuleren participatie.

We weten dat we niet alles tegelijk kunnen doen. Het is een procesbenadering.

Er is een uitvoeringsprogramma opgesteld waarin verschillende projecten zijn opgenomen. Daarvoor hebben we onder andere de ruimtelijke gebiedsvisie Vastenavondkamp opgesteld. Een belangrijk deel van de projecten is al in uitvoering. Er zullen ook weer nieuwe projecten worden opgestart. Daarnaast zoeken we in de onderlinge samenwerking naar verbindingen tussen verschillende sporen zodat we betere resultaten kunnen behalen.

 

Communicatievisie Vastenavondkamp

Communicatie is hierbij uiteraard essentieel. Onze communicatie richt zich primair op het versterken van het imago en de identiteit van de wijk Vastenavondkamp. Door middel van positieve, eerlijke en consistente communicatie willen we bijdragen aan een aantrekkelijker leefklimaat, waardoor mensen er weer willen wonen, werken en investeren. Dit draagt bij aan de verdere ontwikkeling en groei van de wijk.

Een belangrijk onderdeel van onze communicatie is het bevorderen van de onderlinge binding en saamhorigheid van de bewoners, waarbij we sociale cohesie centraal stellen. Onze communicatie is gericht op het versterken van een positieve, stabiele en verbonden gemeenschap.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten