Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker BRP & Nationaliteit (zzp)

Geplaatst 12 apr. 2024
Project ID: YIS 9153935
Plaats
Venlo
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 apr. 2024 14:00

Gemeente Venlo

Uren per week: 36,00

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum nog onbekend


Wat ga je doen?

Als medewerker Basisregistratie Personen (BRP) en nationaliteit hou je je vooral bezig met alles rondom de Nederlandse nationaliteit. Jij behandelt verzoeken van inwoners van de gemeente Venlo die Nederlander willen worden (optie- en naturalisatieverzoeken). De buitenlandse brondocumenten die hierbij eventueel worden overgelegd beoordeel jij op echtheid en bruikbaarheid.

Maar, in jouw functie hou jij je niet alleen bezig met de inwoners van de gemeente Venlo. Nederlanders die woonachtig zijn in het buitenland kunnen bij de gemeente Venlo een Nederlands reisdocument aanvragen. Jij toets of de aanvrager nog in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit en zorgt ervoor dat het reisdocument op basis van een compleet dossier wordt verstrekt. 

Daarnaast lever je een bijdrage aan het verbeteren van de dienstverlening doordat je knelpunten tijdig signaleert en verbetervoorstellen doet vanuit de praktijk en fungeer je als klankbord voor de medewerkers burgerzaken. Wellicht doen ze een beroep op jouw expertise als een burger de 3e vermissing in vijf jaar doorgeeft van zijn paspoort?

Een verdere greep uit jouw takenpakket:

  • Uitvoeren van backoffice werkzaamheden in het Reisdocumenten Aanvraag- en Archiefstation.

  • Behandelen van opnames in het register paspoortsignaleringen door middel van dossieraanleg.

  • Doorlopen van de procedure voor het opleggen van een bestuurlijke boete bij niet-naleving van de wet BRP.

  • Het signaleren van woonfraude of onjuiste adresgegevens

  • Behandelen van een verzoek van een derde (bv. notaris of advocaat) tot het verkrijgen van gegevens uit de BRP

Wat neem je mee?

  • MBO4/ HBO werk- en denkniveau

  • Aantoonbare burgerzakenervaring

  • Ervaring met het nationaliteitsrecht in het kader van optie- en naturalisatieverzoeken is een pre, evenals het werken bij een grensgemeente



Onmisbare competenties voor deze functie zijn:

  • Aandacht voor details: Consistent en effectief kunnen omgaan met detailinformatie.

  • Vakmanschap: Zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden volgens de professionele standaarden van zijn vak. Vanuit een intrinsieke motivatie zichzelf ontwikkelen in zijn vakgebied. Zijn vak beheersen.

  •  Klantgerichtheid: De wensen en behoeften van de (interne en de externe) klant onderzoeken en hiernaar handelen, zonder het eigen zakelijk belang te kort te doen.

  •  Mondelinge vaardigheid: Spreken in begrijpelijke taal; het taalgebruik aanpassen aan het niveau van de ander.

  • Samenwerken: Op effectieve wijze (mee)werken aan een gezamenlijk resultaat en het bijdragen aan het samenwerkingsproces en de harmonie binnen een team, ook wanneer het niet direct een persoonlijk belang dient.

  • Verantwoordelijkheid: Het nemen en afleggen van verantwoordelijkheid voor acties van zichzelf, collega`s en de organisatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten