Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker bezwaar en beroep (zzp)

Geplaatst 1 nov. 2022
Project ID: YIS 9122807
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 21 nov. 2022
Einde: 21 mei 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 nov. 2022 13:00

Aantal uren p/w: 24 uur

Duur: 6 maanden met optie op verlenging

Max all-in tarief: open obv functieschaal 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Als Medewerker Bezwaar en Beroep ben jij sterk in omgekeerd denken. Jij zet je in om, indien mogelijk, samen met de bezwaarmaker tot een duurzame oplossing te komen en biedt de burgers een behandeling op maat. Dit vraagt lef en een duidelijke eigen visie op het vakgebied!
 

Tekstblokken

Je komt te werken bij de afdeling Bezwaar en Beroep van de Sociale Dienst Drechtsteden. Het team Bezwaar en Beroep bestaat uit 10 collega's die voor elkaar klaar staan. Er heerst een hechte sfeer en iedereen streeft ernaar om inwoners optimaal te bedienen.
 

De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) voert voor zeven gemeenten de wettelijke taken uit op het gebied van werk en inkomen, schuldhulpverlening en maatschappelijke ondersteuning. Wij willen dat iedereen zelfstandig kan zijn. Als dat op eigen kracht of met hulp van de omgeving niet lukt, dan bieden wij de ondersteuning die nodig is. Het sociaal domein is sterk in beweging en ontwikkeling. Datzelfde geldt voor de SDD. Wij willen onze dienstverlening in het veranderende sociaal domein de komende jaren (steeds) verder blijven professionaliseren en verbeteren, waarbij de dienstverlening aan de klant centraal staat. Flexibiliteit, samenwerken, innovatie, mensgerichtheid en klantbeleving zijn daarbij van doorslaggevend belang. Bij de Sociale Dienst werken ruim 450 medewerkers.

 

Wat ga je doen?

Als Medewerker Bezwaar en Beroep begin jij met kijken wat nodig is en of dat past binnen de grondwaarden van de verschillende wetten. Daarbij wegen de mogelijke effecten van een besluit in de volle breedte mee.

Je beoordeelt aan de hand van de door klanten ingediende bezwaarschriften of onze besluiten wel of niet kunnen worden gehandhaafd. Dit doe je aan de hand van de relevante wet- en regelgeving op een oplossingsgerichte wijze. Tevens raadpleeg je hiervoor de klanten, derden of instanties. Hierbij houd je de kerndoelen van de SDD voor ogen. Je bent verantwoordelijk voor een goede behandeling van de procedures en daarbinnen adviseer je de medewerkers in het primaire proces over het te nemen besluit.

 

Je vertegenwoordigt de SDD in beroepen, hoger beroepen en verzoeken tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit betekent dat je in deze procedures verweer voert, zowel schriftelijk als mondeling. Tenslotte adviseer je medewerkers en/of afdelingen van de SDD op hoofdlijnen in de besluitvorming met betrekking tot juridische aspecten. Daarom volg, analyseer en beoordeel je ontwikkelingen in de rechtspraak die van belang zijn voor het door de SDD te voeren beleid.
 

Deze functie biedt veel afwisseling door de verschillende mensen waar je mee werkt, maar dit kan ook zorgen voor hectische momenten. Je bent actief op verschillende niveaus; je staat je mannetje zowel bij de behandeling van de bezwaren als beroepen, je hebt contact met alle lagen binnen de SDD en je houdt de interne organisatie van juridische ontwikkelingen op de hoogte.
 

Als Medewerker Bezwaar en Beroep vind jij een uitdaging in het meedenken en adviseren rondom ontwikkelingen binnen de SDD. Denk hierbij aan de Omgekeerde toets en het werken vanuit de nieuwe klantbenadering.Wil je meer weten over de Sociale Dienst Drechtsteden, waar je aan de slag gaat? Bekijk onze visie: https://www.youtube.com/watch?v=ENNijWzriuQ
 

Wat neem je mee?
 

  • Je hebt ten minste een relevante juridische hbo opleiding afgerond, of beschikt over vergelijkbaar werk- en denkniveau verkregen door ervaring;
  • Je hebt een zeer goede kennis van relevante wet- en regelgeving, jurisprudentie en procedures binnen de sociale zekerheid, actuele wetgeving en het bestuursrecht.
  • Je bent zowel schriftelijk als mondeling communicatief vaardig en beheerst gesprekstechnieken voldoende om met belanghebbenden goed het gesprek te kunnen voeren.
  • Je hebt inzicht in maatschappelijke en politiek-bestuurlijke verhoudingen, hebt overtuigingskracht en kan goed adviseren (luisteren, vragen en mensen meenemen). Daarnaast heb je een zowel klantgerichte – als kwaliteitsgerichte instelling.
  • Je bent kritisch, onafhankelijk en alert vanuit je rol en zet de dienstverlening van onze organisatie centraal bij het behandelen van de juridische procedures.
  • Je bent verder een energieke persoonlijkheid met het vermogen om anderen te inspireren, te motiveren en te verbinden bij de behandeling van de juridische procedures. Dit combineer je met een resultaatgerichte en oplossingsgerichte houding.

     

De Sociale Dienst kent 3 kernwaarden nl.: betrokken, betrouwbaar en bevlogen. Deze kernwaarden draag je uit.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten