Gemeenteprojecten

Freelance Medewerker Bedrijfsvoering - Procesoptimalisatie fysiek domein

Geplaatst 3 mei 2021
Project ID: YIS000669
Plaats
Oirschot
Duur
6 maanden
(17 mei 2021 - 14 nov. 2021)
Uren/week
20 hrs/week
Tarief
42 - 60 €/hr

Je gaat aan de slag met het door ontwikkelen en verbeteren van de bedrijfsvoering, de processen, de rapportages en de planningen van het team. Je ondersteunt daarmee het team en het teamhoofd.

 

Concreter: alle huidige werkprocessen moeten helder en kort in kaart worden gebracht, worden georganiseerd en direct geoperationaliseerd en ondersteund worden door heldere standaard rapportages. Dit zo eenvoudig en doeltreffend mogelijk.


Hetzelfde geld voor financiën van Team Ondernemen en Ontwikkelen ( Ruimte), de projectbegrotingen , de personeelsbegroting de inhuur begroting maar ook de bestuurlijke agenda voor het jaar en de P&C cyclus.

Daarnaast moet er ook worden gewerkt aan de bedrijfsmatige processen van de omgevingswet.


We zijn op zoek naar een doortastende persoon met uitstekende advies- en communicatieve vaardigheden. Iemand die denkt in mogelijkheden, partijen verbindt, soepel samenwerkt, resultaatgericht werkt en in staat is om anderen vanuit enthousiasme en drive te overtuigen. Verder ben je in staat om zaken effectief te organiseren en te plannen.


Het bovenstaande ga je doen in nauw overleg met de teamleider a.i. en samen met de collega’s van het team. Het is essentieel dat je verbinding legt met het team maar ook met de afdeling financiën en aanpalende teams zoals de teams mobiliteit, beheer en infrastructuur. Tijdens de verbouwing draait de winkel door en last but not least, de implementatie van alle procesverbeteringen /oplossingen moeten goed geborgd worden voor de toekomst.


Wie zoeken we?

Kortom, voor een dergelijke mooie uitdaging zoeken wij iemand die:

-         Ondernemend creatief en initiatiefrijk is. Buiten de gebaande paden kan denken en handelen;

-         Oplossingsgericht, praktisch en gestructureerd is;

-         Scherp kan analyseren en definiëren;

-         De oplossingsrichting kan vertalen in operationeel handelen, in processen en structuren;

-         Snel zich vanuit een economische en of bedrijfskundige bril kan inleven in de wereld van ruimtelijke projectontwikkeling en civiele projecten;

-         Planningsystemen , begrotingen in Excel bestanden e.a. kan opzetten en operationeel kan krijgen;

-         Die met vergelijkbare opdrachten of onderdelen daarvan, ervaring heeft opgedaan.

-         Een tot maximaal drie jaar relevante werkervaring heeft;

-         Beschikt over een afgeronde WO opleiding.


Samengevat: een junior professional met bedrijfseconomische en of bedrijfskundige achtergrond. Een aanstormend talent!


Dit betreft een tijdelijke functie die het team en het teamhoofd moet ondersteunen in het op orde brengen van de bedrijfsvoering, processen , rapportages en planningen van het team.


Het team beschikt thans niet over een adequate capaciteitsplanning, noch over een adequate structuur van tijdschrijven. Het capaciteitsproces vraagstuk moet opnieuw in beeld worden gebracht in samenhang met de content waarvoor het team geplaatst is. De mate van abstractie waarop tijdschrijven plaats moet vinden, de structuur waarop, moet in overeenstemming zijn met het abstractieniveau waarop zou moeten worden gestuurd.


De hele werkinhoud van het team en per persoon moet opnieuw inbeeld worden gebracht inclusief doorlooptijd outputgerichte resultaatplanning en voortgangsplanning.


Alle hierachter liggende werkprocessen moeten helder en kort worden georganiseerd en in kaart gebracht en direct geoperationaliseerd en ondersteund door standaard rapportages. Maar Lean en Mean . Zo simpel en doeltreffend mogelijk ( geen nieuwe bureaucratie).

Hetzelfde geld voor financiën van de afdeling , de projectbegrotingen , personeelsbegroting en inhuur begroting. maar ook de bestuurlijke agenda voor het jaar, P en c cyclus. Etc.


Ook zal nog nader naar de grondbedrijf processen gekeken moeten worden, contracten uitgiften, verhuringen, etc.

Zo nodig zal ook inzet gepleegd moeten worden op de bedrijfsmatige processen van de omgevingswet .

 

Functie-eisen

We zijn op zoek naar iemand voor 20 uur per week. Specifiek ga je dus het ruimtelijk domein ondersteunen. Van jou vragen we:

Uitstekende advies- en communicatieve vaardigheden. Iemand die denkt in mogelijkheden, partijen verbindt, soepel samenwerkt, resultaatgericht werkt en in staat is om anderen te overtuigen. Verder beschik je over een goede dosis organisatiesensitiviteit en ben je in staat om zaken effectief te organiseren en plannen.


Bovenstaande uitdagingen ga je in nauw overleg met de teamleider ad interim aan samen met de collega’s van het team. Het is essentieel dat je verbinding legt met het team maar ook met de afdeling financiën en aanpalende teams zoals mobiliteit, beheer en infrastructuur.

Tijdens de verbouwing draait de winkel door. En last but not least de implementatie van alle oplossingen is essentieel zodat het echt beklijft.

Voor een dergelijke uitdaging zoeken wij iemand die:

-         Ondernemend creatief en initiatiefrijk is. Buiten de gebaande paden kan denken en handelen.

-         Oplossingsgericht en praktisch als ook structurerend

-         Scherp kan analyseren en definiëren

-         De oplossingsrichting kan vertalen in operationeel handelen en processen & structuren

-         HBO/academisch niveau

-         Snel zich vanuit een bedrijfskundige bril kan inleven in de wereld van ruimtelijke projectontwikkeling en civiele projecten

-         Planningsystemen , begrotingen in Excel bestanden e.a. kan opzetten en operationeel kan krijgen


Sollicitatie deadline is 10-5 om 08:00 uur en de start datum is medio mei.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten