Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker BAG-WOZ (zzp)

Geplaatst 25 jun. 2024
Project ID: YIS 9160645
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
16 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 8 jul. 2024
Einde: 27 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 jul. 2024 12:00

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop)

Uren per week: 16,00

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 27-9-2024

Ziektevervanging voor de periode van circa 3 maanden (uitloop mogelijk)

Inschaling: schaal 8


Voor de gemeente Capelle aan den IJssel, zoeken we binnen de unit Financiën een medewerker BAG-WOZ.

Als medewerker Gegevensbeheer BAG focus je je voornamelijk op het verzamelen en beheren van gegevens voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Met jouw expertise ben je belast met het opstellen, toetsen, interpreteren, registreren en documenteren van diverse brondocumenten, zoals omgevingsvergunningen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van marktanalyses van woningen. Ook verzamel en beoordeel je vastgoedinformatie voor modelmatige waarderingen en taxeer je voornamelijk repeterende en geschakelde woningen in het kader van de Wet WOZ (bezwaartraject en herwaardering).

We zitten met een achterstand die is opgelopen uit een eerdere periode. Het gaat om zeer specifiek werk, het verwerken van meldingen BAG in de WOZ-administratie in onze applicatie GOUWit.

Achterstand voornamelijk op gebied van:

- BAG meldingen in de werkvoorraad van de WOZ-administratie in de applicatie GOUW-it.

- Meldingen uit het BAG protocol: niet gekoppelde panden en verblijfsobjecten aan een een WOZ-deelobject

Werkzaamheden:

Verwerken van BAG-meldingen in de WOZ-administratie. Dat zijn bijvoorbeeld bouwvergunningen, dus bijvoorbeeld een aanbouw die gereed is. De gegevens uit de BAG moeten dan worden verwerkt zodat de aanbouw ook onderdeel wordt in de taxatie. Anders zou de waarde te laag zijn.

Ook is gebleken dat niet alle WOZ-objecten (bijvoorbeeld woningen) zijn gekoppeld aan een BAG-object. Die koppeling is wel nodig om wijzigingen in de toekomst snel te kunnen verwerken en ook in beeld te hebben. Volledigheid en kwaliteit.

Voor deze rol zijn de volgende ervaringen / vaardigheden zeer gewenst:

  • Je hebt een afgeronde mbo+ of hbo opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Bouwkunde of Vastgoed.

  • Je hebt minimaal één jaar recente en relevante werkervaring op het gebied van Basisregistraties.

  • Kennis van de Wet WOZ en de Wet BAG.

  • Aantoonbare ervaring met gemeentelijke BAG/WOZ applicaties, zoals Vicrea, Neuron, Key2BAG, GTWoz, 4Woz of soortgelijk.

  • Je hebt een proactieve houding en bent resultaatgericht. Je onderneemt acties en neemt beslissingen met het oog op het uiteindelijke doel.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten