Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance manager werk en inkomen (zzp)

Geplaatst 12 apr. 2023
Project ID: YIS 9131882
Plaats
Heeze, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 10 mei 2023
Einde: 30 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 mei 2023 12:00

Startdatum: zsm

Einddatum: 30-8-2023

Uren: 36 uur per week 

Functieschaal: 11

Tarief: passend bij kennis en werkervaring

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Binnen de A2-Samenwerking zijn wij op zoek naar een tijdelijke invulling voor de functie van MANAGER WERK & INKOMEN

Vind jij het een uitdaging om samen met collega’s de samenwerkingsorganisatie verder door te ontwikkelen? Kan en wil jij jouw vakgebied uitoefenen in een uitdagende omgeving en bijdragen aan vier organisaties tegelijk? Krijg jij energie van nieuwe ontwikkelingen en het continueren van een brede afdeling? 

De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard werken samen in de ‘Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten’ (GRSA2). Alle bedrijfsvoeringstaken en de afdeling Werk & Inkomen zijn hierin gebundeld. Op dit moment zit de organisatie in een verandertraject waarin wij samen bouwen aan de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan en samenwerking met de gemeenten. De afdeling Werk & Inkomen maakt onderdeel uit van de A2 samenwerking en omvat uitvoerings- en beleidstaken op het gebied van inkomen, re-integratie/participatie, armoede-aanpak/bestaanszekerheid, schuldhulpverlening en inburgering ( circa 40 fte’s). Bij de invulling van deze taken werken we nauw samen in de drie lokale sociaal domeinstructuren en zijn we direct betrokken bij twee arbeidsmarktregio’s. 

Wat ga je doen?

1.   Je maakt deel uit van het MT van de GRSA2 en bent mede verantwoordelijk voor de gehele GRSA2. Tevens integraal verantwoordelijk voor de desbetreffende afdeling

2.   Aansturen van de afdeling en haar medewerkers vanuit de visie op de organisatie en de vakgebieden én gericht op de realisatie van de doelstellingen, taken en resultaten ten aanzien van dienstverlening, kwaliteit en efficiency.

3.   Effectief samenwerken met de betrokken gemeenten en de eigen afdeling. Daarbij zorg je voor:

a.   Goed ambtelijk opdrachtnemerschap binnen de afdeling en de verbinding met de gemeenten en de GRSA2.

b.   Als lid van het MT bijdragen aan de strategische (door)ontwikkeling van de organisatie en het adviseren over organisatie brede, lange termijn vraagstukken.

c.   Goed werkgeverschap.

4.   Het op te stellen afdelingsplan en de plannen ten aanzien van de doorontwikkeling GRSA2 geven koers voor de komende jaren. 

5.   Medewerkers in hun kracht zetten en meenemen in de verdere doorontwikkeling. Je geeft direct leiding aan de beide coördinatoren, de vier beleidsmedewerkers en de medewerker bezwaar en beroep. Indirect geeft je leiding aan alle medewerkers van de afdeling. 

6.   Zwaartepunten voor de korte termijn liggen op de volgende terreinen:

-   Continuïteit van de dienstverlening aan de klanten en onderliggende bedrijfsvoering

-   Ontwikkelingen bestaanszekerheid

-   Implementatie Wet Inburgering

-   Implementatie Wet Breed Offensief

-   Herziening van de beide arbeidsmarktregio’s (Zuid-Oost Brabant en Midden-Limburg)

Wat vragen wij?

•   Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding op het werkgebied of vergelijkbaar. 

•   Je hebt ervaring in een soortgelijke functie

•   Je hebt ruime ervaring als integraal manager en met veranderingsprocessen. Bij voorkeur in een politiek bestuurlijke omgeving. 

•   Je beschikt over strategisch inzicht en hebt het vermogen om te schakelen tussen strategie, tactiek en uitvoering. 

•   Daarnaast is het belangrijk dat je kunt binden en verbinden, de belangen van de gemeenten effectief kunt behartigen in extern (regionaal) overleg

•   Ervaring in de (verdere) professionalisering van mens en organisatie. 

Wat bieden wij?

Binnen onze organisatie werken we met plezier, trots en enthousiasme voor onze klanten. Daarbij vinden wij klantgerichtheid, kwaliteit, integraliteit en efficiëntie erg belangrijk. Wij bieden je veel vrijheid en flexibiliteit in werkinhoud, werkomstandigheden en werktijden. Je krijgt de ruimte om mee te denken en nieuwe werkwijzen vorm te geven. Je werkt vanuit de GRSA2 voor meerdere organisaties (de verschillende gemeenten en/of de GRSA2 zelf). Samen willen we bouwen aan een organisatie en een samenwerkingsverband waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten