Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance manager vernieuwing (zzp)

Geplaatst 6 mrt. 2023
Project ID: YIS 9129510
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 20 mrt. 2023
Einde: 1 dec. 2023
Tarief
0 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 mrt. 2023 13:00

Stichting Hanzehogeschool Groningen

Startdatum: zo snel mogelijk

Einddatum: vooralsnog tot 1 dec. 2023

Inzet: 36 uur per week

Inschaling: schaal 12, CAO HBO


Het stafbureau Informatisering (INF) levert de ICT-voorzieningen aan de hele hogeschool en is leidend in het ontwikkelen en implementeren van beleid voor de informatievoorziening. Informatisering heeft een belangrijke faciliterende rol in de strategische koers van de HG en heeft een cruciale rol in de ondersteuning van de primaire processen: onderwijs & onderzoek. Bij het stafbureau Informatisering werken ca. 180 interne en externe medewerkers die dagelijks meer dan 30.000 gebruikers van de Hanzehogeschool (medewerkers en studenten) voorzien van ICT-voorzieningen en advies.

Plaats in de organisatie

Als manager vernieuwing ben je verantwoordelijk voor zowel projecten als architectuur. Jij bent verantwoordelijk voor een team van circa 25 professionals en je bent lid van het managementteam van stafbureau Informatisering. Je legt verantwoording af aan de directeur Informatisering.

De medewerkers in je team zijn verantwoordelijk of leveren een bijdrage aan de projecten van het portfolio. De medewerkers werken in de verschillende fases in de projecten om de vernieuwing tot stand te brengen. Deze vernieuwing zal weer deel uitmaken van de diensten die we vanuit beheer leveren. De architecten zorgen voor de kaders en het beleid welke we als fundament gebruiken in de verschillende projecten en processen

Functie-inhoud

Het is cruciaal dat het team Vernieuwing een goede en sterke positie inneemt binnen de afdeling en ook naar haar klanten toe. Jij zorgt ervoor dat het team stevig wordt neergezet en jij bevordert zowel de teamontwikkeling als de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor de medewerkers in de functies van informatie management, informatie analyse, architectuur, test management en project ondersteuning. Jij zorgt ervoor dat het team proactief handelt, innovatief is en effectief resultaten bereikt.

Daarnaast lever jij een actieve bijdrage aan het realiseren van de (financiële) doelstellingen en resultaten uit het jaarplan Informatisering. Naast vernieuwing denk jij ook mee met ketenprocessen, jij weet als geen ander het belang van samenwerking tussen de verschillende teams. Als lid van het MT neem jij deel aan stuurgroepen van projecten en ben je systeemeigenaar van een aantal informatie systemen.


Jij bent een ervaren ICT teammanager, vanuit deze ervaring ben jij een inspirerende en mensgerichte coach voor de professionals die jij aanstuurt. Je bent resultaatgericht en je voelt je eigenaar van de producten en diensten die jouw afdeling levert. Jij bent pas tevreden als er optimaal werkende systemen en producten worden afgeleverd bij de klant en stimuleert dit eigenaarschap ook binnen jouw team. Je bent in staat veranderingen en verbeteringen door te voeren en de slagvaardigheid van het team te vergroten. Je doet dit door ruimte te laten aan de professionals in je team.

Overige functie-eisen:

  • Afgeronde HBO of WO opleiding richting ICT of aanverwante opleiding aangevuld met leidinggevende ervaring in een ICT omgeving

  • Aantoonbare kennis van en ervaring met procesmatig werken en het verbeteren hiervan (bij voorkeur Agile, Lean, ITIL en/of BiSL).

  • Ervaring in het onderwijs

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten