Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance manager financiële projectbeheersing (zzp)

Geplaatst 28 mei 2024
Project ID: YIS 9158443
Plaats
Venlo
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 17 jun. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
90 - 113 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 jun. 2024 14:00

Start 17 juni

Einddatum 31 december

Schaal 11/12

Max tarief is 113,50 en cv moet passend zijn bij het tarief

24 uur per week verdeeld over 4 dagen


Gemeente Venlo, team Project- en Procesmanagement, is op zoek naar tijdelijke versterking met een ervaren manager Projectbeheersing (ca 24 uren per week) met een accent op financiën. De inzet start zo spoedig mogelijk en betreft een periode van zes maanden met opties op meerdere verlengingen, mede afhankelijk van de voortgang van het project.

 

Team Project- en Procesmanagement

Is onder meer verantwoordelijk voor de projectmatige voorbereiding en realisatie van (majeure) projecten in de fysieke leefwereld van de stad en omliggende kernen. Het team bestaat onder andere uit projectmanagers, projectleiders en procesregisseurs.

 

De manager financiële projectbeheersing

Een groot woningbouwproject in Venlo (>1000 woningen) wordt gefaseerd aangepakt. De eerste fase nadert de uitvoering. De tweede fase verkeert in de planvorming. Feitelijk betreft het een gebiedsontwikkeling waarin naast woningbouw ook onderwijs en maatschappelijk vastgoed een plek krijgen, verbinding met omliggende stadsdelen wordt aangepakt, de openbare ruimte wordt gerealiseerd en aandacht wordt besteed aan de instandhouding van het aanwezige cultureel erfgoed.

 

Je werkt samen met een team van professionals voor de realisatie van het project. Je bewaakt de GOKIT projectprestaties en houdt het projectteam scherp op deze beheersfactoren. Je werkt samen met de planeconoom die de grondexploitatie heeft opgesteld en onderhoudt.

 

Binnen het projectteam ben je als manager (financiële) projectbeheersing primair verantwoordelijk voor het bewaken van budget en realisatie binnen het project. Je bent een belangrijke sparringpartner voor zowel de projectmanager en betrokken planeconoom, alsook voor de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgevers. Je stelt financiële rapportages en analyses op, coördineert de verantwoording van ontvangen subsidies, signaleert tijdig knelpunten en doet oplossingsvoorstellen. Je bent in staat het krachtenveld in beeld te brengen en te analyseren. Je bent het financiële geweten van het project en draagt, samen met de projectmanager, zorg voor de verbinding met de controlfuncties in de organisatie. Je adviseert gevraagd en ongevraagd en handelt proactief. Voorspelbaarheid, transparantie en rechtmatigheid vormen daarin belangrijke kernwaarden. Je brengt risico’s in beeld en stelt bijpassende mitigerende maatregelen op. 

Jouw profiel

·       Aantoonbaar WO werk- en denkniveau in een financiële, economische en/of bedrijfskundige richting. Een afgeronde RC-opleiding is zeker een pré!

·       Je beschikt over ten minste 5 jaar relevante werkervaring in gemeenten en specifiek in stadsontwikkeling met meerdere externe ontwikkelaars. Je kunt grondexploitaties lezen en begrijpen;

·       Je herkent krachtenvelden en de behoeften en belangen van stakeholders. Schakelt makkelijk tussen uiteenlopende niveaus, waaronder bestuurlijk. Je aanpak is systematisch waar het moet en pragmatisch waar het kan;

·       Je werkt resultaatgericht en gestructureerd, kunt snel schakelen en organiseren en anticipeert op toekomstige (uitvoerings)kansen en -risico's en ontwikkelingen;

·       Je bent organisatiebewust en bestuurlijk sensitief;

·       Je communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) zijn sterk ontwikkeld.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten