Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance manager bestuur en managementondersteuning (zzp)

Geplaatst 15 jan. 2022
Project ID: YIS 9107797
Plaats
Heeze
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 feb. 2022
Einde: 1 mei 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 21-1 12:00

  • Start zsm
  • opdracht 3 maanden met kans op verlenging
  • schaal 12
  • referentietarief: € 90,00 (geen knock-out criteria)


Binnen de A2 Samenwerking Gemeenten (GRSA2), zijn wij voor de afdeling Bestuur en Managementondersteuning op zoek naar een enthousiaste en bevlogen Manager Bestuur- en Managementondersteuning (BMO).


Hoe creëer je meer eenheid in drie teams die in-house bij drie verschillende klanten werken?  Borrelen er gelijk allerlei ideeën bij jou op bij het lezen van deze vraag? Wij zijn benieuwd!  Als manager van de afdeling maak jij samen met je teams een professionaliseringsslag en til jij onze dienstverlening op het gebied van Bestuur en Managementondersteuning naar een volgend level. 


Waar kom je te werken?  
De A2 Samenwerking werkt in een samenwerkingsverband voor de gemeenten Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende en regelt alles op het gebied van bedrijfsvoering en werk en inkomen voor de drie gemeenten. We bundelen hiermee onze krachten en zorgen hierdoor voor meer efficiency en een optimale dienstverlening op het gebied van advies en beleid, administratie en belastingen, techniek en gegevens, ondersteuning bestuur en management én werk en inkomen. 
De Manager Bestuur en Management ondersteuning werkt samen aan een kwalitatieve dienstverlening op het gebied van facilitaire zaken, ondersteuning bestuur & management, documentaire informatievoorziening, communicatie en juridische c.q verzekeringstechnische zaken op uitvoerend operationeel niveau.
Je teams werken op locatie bij de gemeenten. Dit betekent dat je elke dag kunt kiezen uit tientallen flexwerkplekken op drie locaties. Wel staat vast dat je op donderdag aanwezig bent bij het MT-overleg van de A2-samenwerking. 


Wat ga je doen?  
Jouw voornaamste taak is het begeleiden en coachen van de teams. Elk team heeft zijn eigen ambities en vraagstukken. Jij speelt hier soepel op in en weet de juiste managementstijl toe te passen. En je stimuleert je medewerkers – van wie de meesten vroeger in dienst waren van de gemeenten – om te groeien in hun rol van leverancier en klantadviseur.  
Er liggen verschillende uitdagingen voor je klaar. Zo willen we binnen bedrijfsvoering steeds meer gestandaardiseerd, geautomatiseerd en gedigitaliseerd werken. Maar onze drie klanten hebben natuurlijk ook hun eigen visie, doelen en processen. Aan jou de taak om de verbinding met de klanten te zoeken en samen te komen tot één breed gedragen visie op de dienstverlening.  Daarna zet je samen met je medewerkers het implementatietraject in gang. 


Wie ben jij?  
Jij bent een professional die met visie, daadkracht en de juiste coaching de teams van Bestuur en Management ondersteuning én de dienstverlening aan de gemeenten vooruit kan brengen. We vinden het belangrijk dat je in staat bent om structuur aan te brengen en een eenheid te creëren binnen de afdeling, natuurlijk met oog voor de organisatiecultuur van onze klanten. 


Wat kunnen wij je bieden? 
Binnen onze organisatie werken we met plezier, trots en enthousiasme voor onze klanten. Onze kernwaarden dragen we uit door samen sterk te staan, waarderend betrokken te zijn, een deskundig resultaat te leveren en durven te vernieuwen. Samen willen we bouwen aan een organisatie en een samenwerkingsverband waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken.


Specifieke taken:

  • Richting geven en mede door-ontwikkelen van de administratie c.q. uitvoering voor de taakgebieden facilitair, bestuur & management ondersteuning, documentaire informatievoorziening, communicatie en juridische zaken.
  • Coachend en verbindend leidinggeven aan de medewerkers van bovengenoemde afdelingen.
  • Opstellen van investering- en exploitatieplannen en bijdrage P&C GRSA2;
  • Onderhouden van relevante netwerken en participeren in relevante overleggen en ontwikkelingen;
  • Rapporteren en terugkoppelen aan bestuur en management over behaalde resultaten en verwachtingen;
  • Budgetverantwoordelijke voor de budgetten van zijn/haar afdeling;
  • Opstellen/onderhouden jaarplannen en product en diensten catalogus;
  • Lid van het GRSA2 management team.

 

Resultaatgebieden:

  1. Je bent (budget) verantwoordelijk voor genoemd organisatie onderdeel en bepaalt de inzet van mensen en middelen ter realisatie van de producten en diensten voor de 3 gemeenten en de GRSA2. Je maakt resultaatgerichte afspraken met medewerkers en volgt en stuurt op prestaties.
  2. Je draagt zorg voor de (door)ontwikkeling en innovatie van het organisatieonderdeel en bewaakt de planning en control van de processen. Je bewaakt en bevordert de kwaliteit, kwantiteit en tijdigheid van lopende zaken. Je zorgt voor de nodige managementinformatie.
  3. Je adviseert over vraagstukken vanuit het organisatieonderdeel en draagt zorg voor de integrale toetsing. Je zorgt voor een doorvertaling van management besluiten naar organisatorische taakstellingen, projecten en programma’s.
  4. Je ontwikkelt en onderhoudt een relatienetwerk en initieert en bevordert samenwerking met organisaties/partijen. Je bewaakt en beheert contracten met partijen/belanghebbenden en je creëert draagvlak voor beleid.


Kennis-Vaardigheden:

  • Een afgeronde HBO/WO opleiding
  • Aantoonbare leidinggevende kwaliteiten
  • Kennis en inzicht in bedrijfsvoeringsaspecten op strategisch/tactisch niveau
  • Inzicht in bestuurlijke processen en verhoudingen
  • Kennis en ervaring met integraal management

    Competenties: 
  • Overtuigingskracht
  • Ondernemend
  • Analytisch
  • Verbindend leiderschap

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).



 

 



 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten