Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance loopbaancoach (zzp)

Geplaatst 8 apr. 2022
Project ID: YIS 9112790
Plaats
Helmond
Uren
20 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum inzet: 1-5-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 20

Schaal 10 cao gemeenten

 

BOOST is een laagdrempelig, onafhankelijk, fysiek én online loopbaanloket waar met bedrijven, inwoners en onderwijs wordt meegedacht over ontwikkelen, bijblijven en innoveren op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen. 

BOOST richt zich op de werkenden en werkzoekenden, de werkgever, het onderwijs en de scholier/student/jongeren (waar nodig in samenwerking met andere partijen in de regio). Mensen in de regio worden bewust gemaakt van de noodzaak van leven lang ontwikkelen.

 

BOOST is opgezet rondom een aantal doelen:

·       Bewustwording van het belang van investeren in leven lang ontwikkelen.

·       Verkrijgen van inzicht in de regionale arbeidsmarkt en haar ontwikkeling.

·       Het creëren van meer kansen op de regionale arbeidsmarkt door blijvend te ontwikkelen.

·       Creëren van overzichtelijke en toegankelijke infrastructuur inzake LLO.

·       Oriëntatie op opleidingen en arbeidsmarkt in de regio voor het vergroten van een goed beroepsbeeld.

·       Het vergroten van het aantal stageplaatsen en praktijkopdrachten in het regionale bedrijfsleven, met name het MKB.

 

De uitdaging

Werken als loopbaanadviseur betekent aanpassen aan de cultuur van elke klant. Als loopbaanadviseur ben je een stevige businesspartner, effectieve coach en adviseur. Je bent een teamplayer en sensitief voor de situatie, vraagstukken en kansen van de verschillende klanten. Je begeleidt, adviseert en coacht klanten in hun loopbaan-, scholings- en mobiliteitswensen. Dit kan gaan om zowel vrijwillige kandidaten, kandidaten die met ontslag bedreigd worden, als werkzoekenden en jongeren op hun zoektocht naar een (volgende) stap in hun loopbaan. Je denkt mee met bedrijven (eerstelijns) bij het opzetten of verbeteren van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) binnen de onderneming. 

 

Als loopbaanadviseur ben je een echte verbinder. Door het leggen van de juiste verbindingen kom je tot een passend integraal ontwikkel- en of scholingsadvies voor de klant, met als doel de klant een duurzaam perspectief te bieden op het vinden of behouden van werk. 

 

De ideale loopbaancoach:

“De ideale loopbaanadviseur is een echte verbinder en integraal adviseur. De loopbaanadviseur heeft ervaring met het opstellen en begeleiden van maatwerkafspraken en groepsgerichte loopbaantrajecten, zoals sollicitatie- en netwerktrainingen. Met je ervaring als coach weet je gesprekstechnieken en methodes in te zetten om tot een gedegen analyse van de klantsituatie te komen, het vaststellen van vraagstukken en het beoordelen of er een aanvullende diagnose instrument ingezet dient te worden (bijvoorbeeld een competentietest).

 

Je hebt ervaring met het geven van ontwikkel- en of scholingsadvies en weet juiste doorverwijzingen naar (samenwerkings)partners te verzorgen. Je hebt goede kennis van de arbeidsmarkt en weet trends en behoeftes bij klanten te signaleren. Je investeert in een professionalisering door kennis en inzichten in de arbeidsmarkt- en onderwijsontwikkelingen te vertalen naar de praktijk. Je verbetert continue de dienstverlening en je persoonlijke kennis door kennisdeling met het team en betrokken experts. 

 

Je hebt ervaring in het vakgebied, bent in het bezit van een trainerscertificaat en een NOLOC-certificering. 

Je beschikt over een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Je bent praktisch ingesteld, initiatiefrijk, flexibel en resultaatgericht. 

Je beschikt over juridische kennis van arbeidsrecht en bent als businesspartner sterk en lenig op het gebied van arrangeren, netwerken en mobiliteit. 

Als basis heb je een HBO/Academisch werk- en denkniveau. “

 

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten