Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance locatieleider opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen (zzp)

Geplaatst 11 apr. 2022
Project ID: YIS 9112923
Plaats
Piershil
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 11 apr. 2022
Einde: 11 jun. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum inzet: 11-4-2022

Einddatum inzet: 11-6-2022

Uren per week: 36

In de regio Zuid-Holland Zuid wordt net als in andere Veiligheidsregio's ingezet op het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne. Ook in de gemeente Hoeksche Waard wordt ingezet op gemeentelijke opvang van Oekraïners, op dit moment alleen nog in Piershil. De locatie is al opgebouwd, ingericht en bewoond. Op deze locatie kunnen maximaal 130 mensen (incl baby’s) worden gehuisvest. Wil jij je steentje bijdragen en als locatieleider aan de slag? Dan komen we graag met je in contact!

 

We zijn op zoek naar meerdere locatieleiders (in totaal 3 FTE) die flexibel inzetbaar zijn. Je werkt minimaal 24 uur per week (en bij voorkeur 32-36 uur per week) en draait dan meerdere diensten per week, afhankelijk van de bezetting van de opvanglocaties. De diensten zijn van maandag t/m zondag voorlopig vanaf het ontbijt t/m het avondeten (7.30 – 19.00 uur) , waarbij je ook buiten kantoortijden en in de weekenden in een rooster bereikbaarheidsdienst hebt. Per dag wordt er in twee shifts van 6 uur gewerkt. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de locatieleider in het weekend alleen in de ochtend op locatie aanwezig is en verder telefonisch bereikbaar moet zijn voor zaken die de beveiliging niet zelf kan oplossen. Ook buiten werktijden (avonden en nachten). Er zijn meerdere locatieleiders, dus het is niet zo dat je elk weekend ingezet wordt.

 

Als locatieleider ben je samen met de andere locatieleiders eindverantwoordelijk voor jouw locatie. Je wordt aangestuurd door het Hoofd opvanglocatie. In jouw locatie stuur je de vrijwilligers en de beveiliging aan en je werkt samen met het Nederlands Rode Kruis.  Ook geef je leiding aan de roostermakers en de administratieve ondersteuning. Jij zorgt dat jouw team goed is uitgerust, goed is geïnformeerd en over de juiste informatie beschikt. Je zorgt voor een goede bezetting op jouw locatie.

 

Je onderhoudt het contact met de aanwezige vluchtelingen en hebt je oog voor hun behoeftes. Je stimuleert de zelfredzaamheid van de vluchtelingen en bent mensgericht aanwezig. Je stuurt de aanwezige vrijwilligers aan zodat er sprake is van een samenhangende ondersteuning en weet hen gemotiveerd te houden. Je werkt samen met de collega’s bij de gemeente, die zaken buiten de opvang zelf regelen, om dit op zo’n manier te doen dat dit aansluit bij de behoefte van de vluchtelingen.

 

Omdat er meerdere locatieleiders zijn, zijn er meerdere kapiteins op één schip. Het is daarom van belang dat je goed kunt samenwerken en ook gezamenlijk kan afstemmen wie aandachtsfunctionaris is voor welk thema. Terwijl je je dienst draait doe je wat er op dat moment nodig is, maar tegelijkertijd wil je een persoon op een bepaald thema dedicated hebben. Zo zal de ene locatieleider zich bezig houden met personele aangelegenheden, terwijl de ander zich focust op facilitaire zaken of bijvoorbeeld op tolken, het rode kruis, afspraken met hulpverlenende organisaties etc. Indien het past binnen de shift van 6 uur kun je je hiermee tijdens de shift bezig houden, maar waarschijnlijk zal een deel van deze werkzaamheden daarbuiten vallen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld teamoverleggen.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Je bent coördinator van alle dagelijkse zaken in de opvanglocatie
  • Je stuurt medewerkers, vrijwilligers en beveiliging op locatie aan
  • Je bent aanspreekpunt voor de directe omgeving
  • Draagt zorg voor de mensen/vluchtelingen op locatie
  • Je lost knelpunten op
  • Je coacht vrijwilligers en medewerker op locatie
  • Je bent aanspreekpunt en adviseur voor het interne projectteam en vraagstukken.

 

Functie-eisen:

Wat is belangrijk in deze rol?

  • Je bent assertief en hebt snel overzicht, neemt makkelijk beslissingen en schaalt op waar nodig;
  • Je bent flexibel en vindt het leuk om onverwachte zaken op te lossen en om de medewerkers en vrijwilligers die aanwezig zijn op een goede wijze in te zetten;
  • Een geldig EHBO of BHV certificaat is een pré;
  • Een geldige VOG is vereist;
  • Je bent erg sociaalvaardig en helpt graag mensen;
  • Communicatief sterk, naast de Nederlandse taal weet je je verstaanbaar te maken in het Engels of Russisch/Oekraïens.
  • Je bent op korte termijn beschikbaar, het liefst per direct;

 

Je krijg energie van pionieren en het verder ontwikkelen van de functie. Het is belangrijk om te weten dat dit nog geen staande organisatie is. Veel zaken zijn nog in ontwikkeling en moeten nog verder uitgewerkt worden. Je moet het leuk vinden om in zo’n soort organisatie te werken en kunnen meebewegen. Je vindt het leuk om onverwachte zaken op te lossen. Je wilt sociaal-maatschappelijk je steentje en bent intrinsiek gemotiveerd om dit werk te doen. Je beschikt over voldoende inlevingsvermogen maar staat ook stevig in je schoenen waardoor je kunt omgaan met weerstand en in staat bent om soms ook impopulaire maatregelen te nemen. We zoeken voor deze rol meer een doener dan een denker. Denk aan ervaring in de zorg, welzijn of hospitality in een coördinerende rol of bijvoorbeeld aan een ondernemend type met een achtergrond als klantmanager.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten