Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance locatie-onderzoeker (zzp)

Geplaatst 29 jun. 2023
Project ID: YIS 9135485
Plaats
Ouderkerk aan de Amstel, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 nov. 2023
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 jul. 2023 14:00
  • Startdatum       : Z.s.m.

  • Schaal               : 11

  • Uren per week : 24 uur per week

  • Duur opdracht : tot 1 oktober 2023 met optie voor verlenging

  • Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet



Let op, we zoeken:


  • Je hebt ervaring binnen vastgoed- en locatieontwikkeling, zowel binnen bestaand stedelijk gebied als in te ontwikkelen gebied. Hier wordt geen locatiemanager gezocht.



Aanleiding:

De gemeente Ouder-Amstel wil weten wat de haalbaarheid is van een asielzoekerscentrum binnen haar gemeentegrenzen. De opvang van vluchtelingen is een voortdurend onderwerp van gesprek in onze gemeente, de regio en op landelijk niveau. De Rijksoverheid bereidt nieuwe wetgeving voor, waarmee gemeenten kunnen worden verplicht om te voorzien in opvang van vluchtelingen. Deze wetgeving heeft gevolgen voor de gemeente zelf, maar mogelijk ook voor de samenwerking in de regio op dit vraagstuk. Om de gemeente Ouder-Amstel goed voor te bereiden op de nieuwe wet en hier vervolgens ook uitvoering aan te kunnen geven, is de gemeente op zoek naar een locatieonderzoeker die ons hierbij kan helpen.



Team:


Je maakt deel uit van het gemeentelijk programmateam opvang vluchtelingen, onder leiding van een programmamanager. De ambtelijk opdrachtgever is de gemeentesecretaris. De bestuurlijk opdrachtgever de burgemeester. Het team bestaat uit 12 junior, medior en senior projectmanagers en (beleids)medewerkers. Daarbij lever je direct een flinke maatschappelijke meerwaarde voor de gemeente en zeker voor hen die een veilige en stabiele leefomgeving nodig hebben.



Wat zoeken wij in jou:


De gemeente Ouder-Amstel is een kleine en dynamische gemeente met grote ambities.  Wij zoeken dan ook een locatieonderzoeker die zich thuis voelt in deze beweging en die kansen ziet.

Als locatieonderzoeker richt je op het onderzoeken van de haalbaarheid en het realiseren van (tijdelijke) locaties voor opvang van asielzoekers binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Ouder-Amstel.



Taken:


§ Je stelt binnen een week een plan van aanpak op. Je ontvangt bij aanvang een lijst van criteria, die we ook regionaal gebruiken. Deze kan naar jouw inzicht uitgebreid worden.

§ Afstemming binnen de gemeente over de opgave voor Ouder-Amstel in de huisvesting van asielzoekers

§ Samenwerken met collega's binnen Ouder-Amstel en DUO+ op diverse thema's: openbare orde en veiligheid, planologie, ecologie, eigendom van gebouwen en gronden, onderwijs etc.

§ Onderzoek naar mogelijke locaties en/of gebouwen die geschikt zijn of geschikt te maken zijn voor (langdurige) opvang;

§ Het eindresultaat van deze opdracht is het opleveren van een groslijst van mogelijk geschikte locaties/gebouwen met de bijbehorende kansen en problemen aan de hand van beoordelingscriteria (risicoanalyse). Het is mogelijk dat de groslijst kort is. Daar staat minimaal een analyse van de volgende categorieën: ruimtelijke eigenschappen (omvang, mogelijke opvangcapaciteit, ecologie, archeologie, planologie, kadastraal, kabels en leidingen; GIS), bereikbaarheid, toekomstige plannen voor de omgeving en de impact van een centrum daarop, doorlooptijd voor het realiseren van een azc en bereikbaarheid.



Wie ben jij?


§ Je werkt graag in een complex speelveld

§ Je bent organisatorisch en bestuurlijk sensitief

§ Je kunt nauwgezet, neutraal en accuraat analyseren

§ Je kunt duidelijke afspraken maken en komt deze na

§ Je kunt goed omgaan met vertrouwelijke informatie

§ Je kunt toekomstgericht onderzoeken en voorziet kansen en problemen

§ Je hebt ervaring binnen vastgoed- en locatieontwikkeling, zowel binnen bestaand stedelijk gebied als in te ontwikkelen gebied

Eisen:

§ je hebt aantoonbare ervaring als deskundige adviseur binnen de (gemeentelijke) overheid

§ 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.

Wensen:

In een aanvullend gesprek toetsen we de communicatieve-, onderzoeks- en procesvaardigheden, en de daadwerkelijke ervaring met gevraagde expertises.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten