Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance leerplichtambtenaar (zzp)

Geplaatst 22 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153595
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 jul. 2024
Tarief
70 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 mrt. 2024 12:00

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop)

Uren per week: 32,00 (in overleg ook te bespreken, flexibel vanaf 8u tot 36u/week)

Max richttarief: € 77,00

Startdatum inzet: z.s.m.

Duur: 4 maanden

Schaal 9


Als Leerplichtambtenaar zet je je in om schoolverzuim tegen te gaan en het voortijdig schoolverlaten te voorkomen. Je voert gesprekken met leerlingen, ouders en scholen en maakt, indien nodig een proces verbaal op. Dit doe je samen met een netwerk aan betrokken professionals, dat meedenkt om kinderen op de juiste plek op een passende school te krijgen.

De Leerplichtambtenaar is een zelfstandige, specialistische functie met veel in- en externe contacten, variërend van multiprobleemgezinnen tot hulpverleners in het veld (gezinsvoogden, (school)maatschappelijk werkers, jeugdreclasseerders), scholen (zoals intern begeleiders, zorgcoördinatoren, directie) en het Openbaar Ministerie. Enerzijds pas je wet- en regelgeving toe, anderzijds heb je inzicht in- en gevoel voor sociale maatschappelijke problematiek. Je weet de juiste balans te vinden tussen handhaving en zorg. Hierbij ligt de nadruk altijd bij preventie: ‘Licht waar het kan, zwaar waar het nodig is’. Je werkt volgens de Methodische Aanpak Schoolverzuim (MAS). Je maakt onderdeel uit van een betrokken team collega’s waarin er wordt afgestemd over de te volgen lijn en er onderling ruimte is om te sparren.

Je houdt je bezig met:

·        Toezicht en handhaven van de leerplichtwet;

·        Behandelen van aanvragen van leerlingen en/of hun ouders voor schoolverlof die buiten de vakanties vallen of een vrijstelling van de leerplichtwet aanvragen;

·        Gesprekken voeren met leerlingen, ouders en scholen en indien nodig maak je een proces verbaal op;

·        Afstemmen met betrokken professionals en collega’s;

·        Het volgen van ontwikkelingen op het gebied van Leerplicht;

Jouw team

De unit Frontlijn houdt zich bezig met zwaardere problematiek. De unit bestaat uit team Leerplicht Capelle-Krimpen met 6 leerplichtambtenaren, het Escalatieteam en team Ondersteuning. Vanuit het Escalatieteam wordt regie gevoerd op huishoudens waarbij sprake is van een combinatie van problematiek zoals huiselijk geweld, kindermishandeling, schulden en psychiatrie. Vanuit de unit wordt uitvoering gegeven aan het Jeugdbeschermingsplein, het Lokaal team huiselijk geweld, WVGGZ, Meldpunt voorkomen woningontruimingen, Vroegsignalering schulden en Bemoeizorg. Ook coördineert de unit de hulp en ondersteuning aan gedupeerden van de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. De unit bestaat uit 18 collega’s. Het team staat bekend om goede sfeer, deskundigheid en maatschappelijke betrokkenheid. De unit Frontlijn maakt deel uit van de afdeling Samenleving waar ook twee beleidsunits en de unit Wmo zijn gepositioneerd

Wij denken dat jij met de volgende kwaliteiten goed invulling kunt geven aan deze functie:

·        Je hebt een opleiding op HBO niveau (bijvoorbeeld Social Work);

·        Je hebt ervaring met voeren en vastleggen van gesprekken, bij voorkeur met jongeren;

·        Je hebt goede communicatieve vaardigheden (schriftelijke en mondeling);

·        Je hebt kennis van de spelers in de onderwijswereld of bent daarin snel thuis;

·        De BOA bevoegdheid is een pre

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten