Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance leerplichtambtenaar (zzp)

Posted Mar 15, 2023
Project ID: YIS 9129836
Location
Helmond , Noord-Brabant
Duration
4 maanden
(Apr 1, 2023 - Jul 30, 2023)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 24, 2023 1:00 PM

Startdatum inzet: 1-4-2023

Einddatum inzet: 31-12-2023

24 tot 28 uur per week

Schaal 9 Cao Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Ben jij degene die jongeren weer in de schoolbanken krijgt? Ben jij gedreven om hen en hun ouders/verzorgers te overtuigen dat onderwijs van belang is voor hun toekomst en voor de maatschappij? 


Als Leerplichtambtenaar ……….. 

ben jij de persoon die leerlingen weer in de schoolbanken krijgt en hulp kan bieden en steun kan geven aan leerlingen, ouders en scholen bij het zoeken naar oplossingen bij schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten. De reden van verzuim kan heel divers zijn, mogelijk wordt de leerling gepest of ligt er een achterliggende problematiek. Jij onderzoekt de oorzaak van het schoolverzuim. Je adviseert de leerlingen en ouders/verzorgers en werkt samen met collega’s en andere maatschappelijke organisaties. Je denkt in oplossingen en maakt mogelijk wat nodig is. Je hebt meerdere rollen; de controlerende, preventieve, adviserende, curatieve en justitiële. Door deze ondersteuning kunnen jongeren weer grip op hun leven krijgen. 

 

Een greep uit je taken: 

 • Geven van inzichten en adviezen welke leiden tot minder schoolverzuim; 

 • Behandeling van meldingen schoolverzuim; 

 • Signaleren, herkennen van verzuim en de mogelijke achterliggende problematiek en hierop inspelen/acteren; 

 • Signaleren van ontwikkelingen, behoeften en effecten op dit gebied; 

 • Verlenen van vrijstellingen en het opmaken van proces-verbaal; 

 • Onderhouden van een regionaal en lokaal netwerk;  

 • Verwerken en analyseren van gegevens. 

 

De afdeling Sociaal Domein en het team Rondkomen en Leren 

Zorgen dat iedereen zo lang mogelijk mee kan doen in de samenleving, dat inwoners rondkomen en vooruitkomen. En dat iedereen die dat nodig heeft passende ondersteuning krijgt. Daar wordt in Helmond hard aan gewerkt. Dat doet de gemeente niet alleen, maar in nauwe samenwerking met vele partners in de stad. 

De positie van leerplichtambtenaar valt binnen de afdeling Sociaal Domein, team “Rondkomen en Leren”. Dit team bestaat uit de units: Leerplicht/RMC, Schulddienstverlening, Bijzondere Bijstand & Minimaregeling en Functioneel Beheer. Met ongeveer 40 enthousiaste collega’s zet dit team zich in met veel ambitie voor de opgaves de stad. 

Jij bent de ideale kandidaat als jij beschikt over…. 

 • HBO denk- en werkniveau in de richting van bv. juridisch, sociale studies, politie en bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie  

 • Kennis van, maar vooral affiniteit met het justitieel kader. 

 • Daadkracht, doorzettingsvermogen wetende dat je in een complex veld opereert. 

 • Reflecterend vermogen, op jezelf en het team. 

 • Flexibel (we vragen je wat meer uren te werken buiten de vakanties, zodat je in de schoolvakanties vrij kunt nemen). 

 • Wanneer je de vakopleiding leerplichtambtenaar hebt gevolgd en een BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) bevoegdheid bezit heb je een duidelijke pré.  

  

Over gemeente Helmond 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

Similar projects

+ Search all projects