Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance leerplichtambtenaar (zzp)

Geplaatst 23 aug. 2022
Project ID: YIS000799
Plaats
Assen, Drente, Remote
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 6 sep. 2022
Einde: 31 jan. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 sep. 2022 16:00

Duur: 5 maanden 

Uren: 24 uur per week. 

Startdatum zo snel mogelijk

 

Thuiswerken mogelijk: de focus van deze opdracht zit op het verbeteren van de samenwerking met MBO scholen. Dit maakt dat fysieke afspraken wenselijk zijn maar men is vrij om hier zelf invulling aan te geven. De voorkeur gaat ernaar uit dat deze persoon ook wel een aantal keren in Assen aanwezig is om de nodige gesprekken fysiek te voeren.

 

 

Organisatie/ Team

Je komt te werken in het team Sociaal Domein Buiten. Dit team is één van de drie teams van het Sociaal Domein naast Sociaal Domein Binnen en Sociaal Domein Kwaliteit. Samen zijn deze drie teams verantwoordelijk voor de dienstverlening in het Sociaal Domein op het gebied van Jeugd, WMO, Leerplicht en RMC. 

Het team Buiten bestaat uit de consulenten WMO, de Indicatiestellers en gespecialiseerd casemanagers Jeugd, de trajectbegeleiders RMC en de Leerplichtambtenaren. 

Het grootste deel van hun werk bestaat uit klantcontact. In dit team werken ongeveer 35 medewerkers.

 

Jouw competenties

·       Resultaatgericht: je communiceert helder en daadkrachtig zodat gezamenlijk een zo goed mogelijk resultaat behaald kan worden 

·       Empathisch vermogen: dit uit jij in nuancegevoeligheid als je met meerdere partijen in gesprek bent. Daarnaast ben je sterk in het tussen de regels door lezen en begrijp je intuïtief welke behoefte er achter een vraag zit

·       Analytisch vermogen: je kan goed hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en snel een goed beeld krijgen van een situatie

·       Plannen en organiseren: je hebt je werk goed op orde en houdt overzicht van wat je te doen staat

·       Stressbestendig: je kan goed werken onder tijdsdruk

 

 

Jij

Als leerplichtambtenaar richt jij je op de uitvoering van de leerplichtwet en houd je de touwtjes in handen van de eerste melding tot een eventueel proces-verbaal. Je slaat een brug tussen het verzuim dat de scholen en jijzelf constateren en de achtergrond ervan door het te bespreken met de scholier en/of zijn ouders. Daarbij richt jij je niet alleen op handhaven, maar kijk je ook naar andere mogelijke oplossingen. Op die manier voer jij een gedegen onderzoek uit dat de basis is voor jouw aanpak om voortijdig schoolverlaten te voorkomen.

 

Als geen ander weet je dat dat begint met een nauwkeurige vastlegging van de verzuimcijfers en het leerlingdossier. Maar ook als het aankomt op helder advies aan scholen en ouders sta jij sterk in je schoenen. Je bent duidelijk, bondig en overtuigend in je communicatie. Niet alleen in je adviezen, maar ook in de gesprekken die je voert met diverse partijen zoals scholen, ouders en leerlingen.

 

Voor deze opdracht wordt specifiek inzet gevraagd op doelgroep 16- en 17 jarige MBO’ers. Jij zet in op preventie in overleg met en bij het Drenthe college gericht op leerplichtige scholieren. Daarnaast instrueer je SLB-ers over verzuimmeldingen.

 

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

·       Beoordelen en afhandeling van verzuimmeldingen volgens wettelijke kaders

·       Voeren van preventieve gesprekken en waarschuwingsgesprekken (slechtnieuws-gesprekken)

·       Opmaken van proces-verbaal (BOA-bevoegdheid)

·       Overleg met partners zoals de Raad voor de Kinderbescherming en het Openbaar Ministerie

·       Actieve deelname aan de zorgadviesteams op scholen

·       Besluiten op vrijstellingsverzoeken volgens wettelijk kader

·       Het doen van een zorgmelding bij team jeugd of Veilig Thuis Drenthe

·       Adviseren, informeren en voorlichten van leerlingen, ouders, scholen en hulpverlening

·       Bemiddeling tussen scholen en ouders

·       Toezicht houden op naleving van de Leerplichtwet 1969

 

 

Wij vragen

·       Hbo werk- en denkniveau, SJD of vergelijkbaar

·       Akte van opsporingsbevoegdheid (BOA domein onderwijs)

·       Afgeronde vakopleiding leerplicht is een pré

·       2 jaar werkervaring in soortgelijke functie

·       Ervaring met het leerlingvolgsysteem (Eljakim/Carel) is een pré

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten