Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance leerplichtambtenaar (zzp)

Geplaatst 20 jul. 2022
Project ID: YIS 9118257
Plaats
Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 sep. 2022
Einde: 28 feb. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 jul. 2022 12:00

Startdatum inzet: 1-9-2022

Einddatum inzet: 28-2-2023

Uren per week: 36

Schaal: 9

 

Gemeente Capelle aan den IJssel/ IJsselgemeenten werken volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop).

 


Als leerplichtambtenaar ben je verantwoordelijk voor het houden van toezicht op- en het handhaven van de Leerplichtwet, met als doel het schoolverzuim tegen te gaan en het voortijdig schoolverlaten te voorkomen. 

Je voert gesprekken met / hoort leerlingen en ouders en maakt, indien nodig een proces verbaal op. 

Aan de hand van geldende regelgeving behandel je aanvragen van leerlingen en/of hun ouders voor schoolverlof die buiten de vakanties vallen. Ook de aanvraag van leerlingen voor vrijstelling van de Leerplichtwet worden door jou beoordeeld en afgehandeld. 

Het is een zelfstandige, specialistische functie met veel in- en externe contacten, variërend van multiprobleemgezinnen tot hulpverleners in het veld (zoals gezinsvoogden, (school)maatschappelijk werkers, jeugdreclasseerders), scholen (zoals intern begeleiders, zorgcoördinatoren, directie) en het Openbaar Ministerie. 

Enerzijds pas je wet- en regelgeving toe, anderzijds heb je inzicht in- en gevoel voor sociale maatschappelijke problematiek. 

Je weet dan ook de juiste balans te vinden tussen handhaving en zorg. Hierbij ligt de nadruk altijd bij preventie: ‘Licht waar het kan, zwaar waar het nodig is’. Je werkt volgens de Methodische Aanpak Schoolverzuim (MAS).

 

 

Jij brengt mee: 

· een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een relevante HBO-opleiding (bijvoorbeeld Social Work);

· aantoonbare ervaring met gesprekstechnieken en goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk);

· inlevingsvermogen en een analytische en resultaatgerichte instelling;

· een teamplayer met een grote mate van zelfstandigheid;

· de BOA bevoegdheid (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Hiervoor dien je je regelmatig te laten bijscholen. Indien je deze bevoegdheid niet hebt, kun je de opleiding hiervoor volgen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten