Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance leerplichtambtenaar (zzp)

Posted Jun 29, 2022
Project ID: YIS 9117115
Location
Deurne , Noord-Brabant
Duration
4 maanden
(Sep 1, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 22, 2022 12:00 PM

Start : 01-9-2022

Duur opdracht: 31-12-2022

Uren: 32 uur

Tarief: passend bij functie en werkervaring.

 

 

Het team

Je gaat aan de slag bij de afdeling Samenleving in het cluster Leerplicht. 

Het cluster is onder andere verantwoordelijk toezicht en handhaving op leerplicht en schoolverzuim. Binnen dit cluster werken naast jou 2 andere leerplichtmedewerkers samen. 

Daarnaast werk je samen met de collega’s binnen de regio Deurne/Helmond.

Leerplicht, jeugd en veiligheid heeft hoge prioriteit in onze gemeente. Het zorgen voor een veilige omgeving voor jongeren in Deurne, waarbij kinderen gebruik maken van hun recht op onderwijs en dat jongeren een startkwalificatie behalen heeft binnen het team de volle aandacht.

 

Jouw werk

Als leerplichtambtenaar ben je het eerste aanspreekpunt voor de teamleider op alle zaken die het cluster aangaan en ben je vraagbaak voor je collega’s, zowel binnen het cluster als daarbuiten.

 

Extern heb je contact met scholen/schoolbesturen, CJG, GGD en andere betrokken instellingen betreft het optimaliseren van de samenwerking en de werkwijze. Je maakt deel uit van externe overleggen o.a. het samenwerkingsverband, regionale overlegvormen m.b.t. leerplicht, de onderwijsinspectie en andere betrokken instellingen.

 

Je houdt je inhoudelijk als leerplichtambtenaar bezig met toezicht op het naleven van de Leerplichtwet. Je ziet erop toe dat leerplichtige kinderen staan ingeschreven op school, de school bezoeken en optimaal gebruik maken van hun recht op onderwijs. 

Je behandelt meldingen van schoolverzuim, beroepen op vrijstelling en verlof aanvragen. Je streeft ernaar dat jongeren uiteindelijk een startkwalificatie behalen. Je voert begeleidingsgesprekken waarin je jongeren, ouders en scholen adviseert en stimuleert zich aan de wet te houden. 

Je signaleert knelpunten, probeert belemmeringen van schoolverzuim weg te nemen. Zo nodig treed je handhavend op. Vanzelfsprekend werk je nauw samen met partners uit de keten jeugd (onderwijs, zorg en werk). Indien nodig verwijs je door naar hulpverlening gericht op het verminderen van persoonlijke en maatschappelijke problemen (schulden, huisvesting-of gezondheidsproblemen). 

 

 

Jouw profiel

Je hebt HBO werk- en denkniveau. 

We zoeken een leerplichtambtenaar, bij voorkeur met ervaring, die in het bezit is van het vakdiploma leerplicht en een geldig getuigschrift buitengewoon opsporingsambtenaar van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Of anders bereid is deze te behalen.

  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je bent in staat om onder druk te werken en heb je een brede blik op de jeugdketen.
  • Je schakelt snel en je communiceert gemakkelijk. Je kunt jouw zaak overtuigend presenteren aan stakeholders.
  • Je bent een geboren verbinder, altijd op zoek naar gemeenschappelijke belangen.
  • Je kunt goed luisteren en je hebt een open houding.
  • Je opereert op tactisch en soms strategisch niveau, maar je bent ook goed in staat de operatie in te duiken. Je bent proactief en slagvaardig.
  • Je bent flexibel in het politiek-bestuurlijk krachtenveld en hebt geen 9-5 mentaliteit.

 

Similar projects

+ Search all projects