Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance leerplichtambtenaar (zzp)

Geplaatst 13 apr. 2022
Project ID: YIS 9112190
Plaats
Barendrecht
Uren
20 uur/week
Periode
1 maand
Start: 23 mei 2022
Einde: 8 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 26-04-2022 12:00

• Geschikte kandidaten  worden (mogelijk) eerder beoordeeld en uitgenodigd voor een kennismaking.

Standplaats: Barendrecht, deels zal op kantoor gewerkt worden i.v.m. de binding. 

 

Als leerplichtambtenaar werk je binnen de afdeling Toegang. Deze afdeling organiseert binnen het domein maatschappij de toegang naar welzijn en zorg en het is dé afdeling die signaleert, verbindt en zelf acteert op het gebied van welzijn en zorg. 

Binnen de afdeling ben je onderdeel van het team leerplicht. Als leerplichtambtenaar richt je je op het welzijn en de zorg voor leerplichtigen. Je neemt verzuimmeldingen in behandeling in het kader van de Leerplichtwet. Je voert gesprekken met ouders/verzorgers en jongeren over verzuim en (dreigend) voortijdig schoolverlaten. Daarnaast zet je (eventueel in samenwerking met ketenpartners) trajecten uit en bewaak je de voortgang van deze trajecten. Je werkt daarbij nauw samen met partners uit het zorg- & veiligheidsdomein.

Je maakt processen-verbaal op en adviseert scholen m.b.t. verzuim. Tevens registreer je het begeleidingsproces van een verzuimende jongere in het systeem Key2Jongerenmonitor.

 

Functie-eisen:

• Je hebt HBO werk- en denkniveau;

• Ervaring als leerplichtambtenaar;

• Je bent in het bezit van een geldige BOA bevoegdheid en je hebt affiniteit met het onderwijsveld en de doelgroep leerlingen.

 

Competenties

Je bent een regisseur die partijen aan elkaar weet te verbinden. In complexe zaken weet je partijen in beweging te krijgen en oplossingen te realiseren. Daarbij heb je gevoel wanneer je op je handen moet zitten en wanneer je door moet pakken. Je bent een aanpakker, proactief en maakt makkelijk contact met collega’s. Je bent dienstverlenend, prettig in de omgang, communicatief vaardig, flexibel en je vindt het prettig om concrete resultaten te boeken. Je hebt gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten