Gemeenteprojecten

Freelance leerplicht consulent

Geplaatst 10 sep. 2021
Project ID: YIS 9101105
Plaats
Dordrecht
Duur
6 maanden
(10 sep. 2021 - 10 mrt. 2022)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
45 - 57 €/hr

Sollicitatie deadline: 17-9 11:00

 

Consulent Leerplicht 

 

Duur: z.s.m. tot en met 31-12-2021

Aantal uren: 24-36 uur

Schaal: 9

Startdatum: z.s.m.

Werklocatie: Op locatie/ thuis

 

Wat ga jij bij ons doen?

Als consulent LVS ben je dagelijks bezig met het beperken en voorkomen van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten. Het is een afwisselende baan waarin je werkt met de doelgroep tot 23 jaar. Je adviseert over opleiding en hulpverlening waarbij je balanceert tussen motiveren en handhaven.


 

In deze functie draag je, samen met je collega’s, onder andere zorg voor de uitvoering van de wet- en regelgeving op het gebied van leerplicht en voortijdig schoolverlaten. Dat betekent onder andere:

 

 • Het verrichten van onderzoek naar de achtergrond en reden van meldingen van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten;
 • Het voeren en registreren van gesprekken met ouders, leerlingen/jongeren;
 • Het geven van voorlichting en advies aan jongeren, verzorgers, scholen en hulpverlenende instanties over zaken die samenhangen met de uitvoering van de leerplichtwet;
 • Het onderhouden van contact met gemeenteambtenaren onderwijs en jeugd;
 • Het actief onderhouden van het (lokale) netwerk van organisaties actief op het terrein van onderwijs, zorg en arbeidsmarkt.
 • Het opmaken van rapportages in het registratiesysteem LBA;
 • Het begeleiden (naar school en/of werk) van voortijdig schoolverlaters in de leeftijd tot 23 jaar;
 • Het samenwerken met ketenpartners om tot een eenduidige aanpak te komen;
 • Het opmaken van haltverwijzingen en/of processen-verbaal;
 • Het bijdragen aan projecten ter verbetering en ontwikkeling van ons beleid en werkwijze.


 

De standplaats van al onze consulenten is Dordrecht met als sub locaties Gorinchem en Oud-Beijerland. Je werkt vanuit huis en op scholen, waarbij team overleggen altijd in Dordrecht plaatsvinden, momenteel zijn de overleggen digitaal. 


 

Wat neem jij mee?

 

 • Een afgeronde hbo-opleiding of een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare, recente werkervaring en kennis van het werkveld van leerplicht en voortijdig schoolverlaten;
 • Communicatief vaardig in woord en geschrift;
 • In het bezit van een rijbewijs B;
 • Eigen vervoer is een pré;
 • Geldig diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), domein onderwijs.


 

Je hebt aantoonbare affiniteit met de doelgroep. Je bent gewend om zelfstandig maar gelijktijdig ook in teamverband te werken. Je kunt goed plannen en organiseren. Je bent zowel klantgericht als resultaatgericht en dit uit zich in een zakelijke manier van werken. Je maakt gebruik van jouw omgeving door te sparren en de samenwerking op te zoeken. Hiervoor is open communicatie belangrijk en het kwetsbaar durven opstellen. Verder ben je representatief en in staat zelfstandig casussen af te handelen. 

 

We verwachten van jou flexibiliteit met betrekking tot je werkplek, werktijden en takenpakket. Je zult werken voor een vast aantal scholen. Het kan nodig zijn dat je bijspringt op een of meer andere plekken in de regio. 

 

Waar kom je te werken?

 

De Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ voert namens 10 gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid de wettelijke taken uit op het gebied van leerplicht en voortijdig schoolverlaten. Binnen het team Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten zijn we dagelijks bezig met het beperken en voorkomen van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten. Onze doelgroep zijn jongeren in de leeftijd van 5 tot en met 23 jaar. Meer informatie over onze organisatie en doelgroepen kun je vinden op onze website www.lvszhz.nl.

 

De Dienst Gezondheid & Jeugd staat goed bekend om zijn resultaten en werkwijze op het gebied van leerplicht en voortijdig schoolverlaten. Het team is te kenmerken als innovatief, modern en gericht op kwaliteit. Het team bestaat uit consulenten, matchmakers en ondersteunende functies voor de doelgroep. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten