Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance leerplicht consulent (zzp)

Geplaatst 27 feb. 2023
Project ID: YIS 9129400
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 20 mrt. 2023
Einde: 27 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 mrt. 2023 13:00

Startdatum: voorkeur 20-03-'23

Duur opdracht: 4 maanden met kans op verlenging

Aantal uren week: 36 uur

Inschaling: <schaal> 9

Sollicitatiegesprekken: Fysiek gesprek op kantoor.



Ben jij het type medewerker die alleen vanuit huis en/of kantoor werkt? Dan is dit niet de baan voor jou! Wij bieden namelijk een behoorlijke gevarieerde baan. Bij ons werk je niet alleen vanuit huis of op kantoor, maar ook op scholen. Ons doel is dat elke jongeren die hulp nodig heeft bij het vinden van een passende opleiding of baan, deze hulp ook krijgt.

Je komt te werken in het team Leerplicht/RMC wat onderdeel uitmaakt van de afdeling Onderwijs, Sport en Cultuur. De afdeling voert een groot aantal taken uit op het terrein van onderwijs. Zoals de aanpak van zwakke scholen, de handhaving van de Leerplichtwet 1969, het bestrijden van voortijdig schoolverlaten, de ontwikkeling van brede scholen, de realisatie van hoger onderwijs, de organisatie van het leerlingenvervoer en de planning van de onderwijshuisvesting.

 

Wat ga je doen

Als Leerplicht/RMC consulent ligt jouw focus op het tegengaan van ongeoorloofd schoolverzuim en het voorkomen van voortijdig schooluitval. Jij voert (verzuim)gesprekken met jongeren tussen de 16 en 23 jaar, om hen te ondersteunen bij het behouden of het vinden van een passende opleiding, duurzame arbeidsplek of zinvolle dagbesteding. Jij bent dus de brug tussen jongeren, scholen en de instanties en partijen die nodig zijn om dit voor jongeren te realiseren. Hierbij houd jij toezicht op de naleving van de Leerplichtwet 1969 en ben jij belast met de uitvoering van de RMC wet- en regelgeving. 

 

Een belangrijk onderdeel van jouw werk is dus ook het in contact komen met jongeren, hiervoor ben jij dus veel op pad. Voor wat betreft de samenwerking met jongeren, kan het zijn dat je vanuit de Leerplichtwet 1969 handhavend moet optreden. Maar meestal is het doeltreffender om de jongeren motiverend te begeleiden vanuit RMC wet- en regelgeving. De keuze die jij hierin maakt is allemaal afhankelijk van de situatie van de jongeren én heeft altijd als doel de jongeren verder te ondersteunen naar een duurzame plek binnen onderwijs of de arbeidsmarkt. 

 

Concreet gezien houd jij je als leerplicht/RMC consulent bezig met de volgende taken: 

  • Toezicht houden op de Leerplichtwet 1969. 

  • Gesprekken voeren met ouders/verzorgers en jongeren over verzuim en (dreigend) voortijdig schoolverlaten. 

  • Jongeren motiveren en stimuleren om een startkwalificatie te halen. 

  • Jongeren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar ondersteunen en begeleiden naar een passende opleiding, duurzame plek op de arbeidsmarkt of een zinvolle dagbesteding.  

  • Deelnemen aan verschillende overlegvormen binnen het werkveld. 

  • Jongeren benaderen door middel van huisbezoeken. 

 

Wie ben jij

Een van jouw belangrijkste eigenschappen is dat jij stevig in jouw schoenen staat. Jij bent vaardig in het coachen van jongeren, hebt goede onderhandelingsvaardigheden en kunt goed omgaan met conflictsituaties. Doordat jij in staat bent te zorgen voor een integrale aanpak kun jij verschillende partijen op de juiste manier aan een jongere verbinden. 

 Problemen zie jij niet, jij denkt vanuit mogelijkheden en talenten. En met die blik weet jij samen met de jongere de route naar school, werk of een ander passend traject te bepalen. Dankzij jouw goed ontwikkelde gesprekstechnieken en jouw feeling met de doelgroep weet jij de jongere te bereiken, maar tegelijkertijd kun jij leunen op jouw kennis van en ervaring met de leerplichtwet en de RMC wet- en regelgeving.

 Met analytisch vermogen, overtuigingskracht, vasthoudendheid en creativiteit vul jij deze rol in. Voor het team ben jij een enthousiaste, zelfstandige en betrokken collega.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten