Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance landschapsontwerper/ontwerper openbare ruimte (zzp)

Geplaatst 30 jan. 2023
Project ID: YIS 9127630
Plaats
Groningen, Groningen, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
Start: 24 apr. 2023
Tarief
65 - 76.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 20 apr. 2023 12:00

Startdatum: zsm

Duur: in ieder geval tot en met juli 2023 en bij wederzijdse tevredenheid langer

Inzet: 16-24 uur, thuiswerken is op vrijdag mogelijk ivm sluiting kantoor, verder heeft het de voorkeur om op locatie aan het werk te zijn

Schaal 10, CAO Gemeenten

Max tarief: € 76,50

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Update: de gemeente voor deze rol is op zoek naar een kandidaat die direct inzetbaar is en de benodigde kennis en ervaring met zich meebrengt.

Op afstand werken: de wens is dat de kandidaat 75% van de tijd op locatie in Groningen kan zijn, o.a. voor de aansluiting met het team.


Ben jij een landschapsontwerper/ontwerper openbare ruimte en wil je een bijdrage leveren aan de inrichting van de openbare ruimte van de gemeente Groningen? Projecten met een soms stevige ruimtelijke en maatschappelijke uitdaging op het gebied van klimaat, cultuurhistorie, leefkwaliteit, woningbouw en bereikbaarheid. 

Als landschapsontwerper/ontwerper openbare ruimte werk je aan verschillende soorten opdrachten. Je krijgt bij ons de ruimte om je bezig te houden met herinrichtingsopgaven voor de openbare ruimte maar ook complexe projecten waarbij energietransitie, ecologie en duurzaamheid sleutelbegrippen zijn. Je bent goed in het maken van ruimtelijke analyses en het verwerken van ideeën en wensen van omwonenden. Je kan ontwerpopgaven in context plaatsen binnen een bepaald budget en werkt samen in project- en gebiedsteams met (gebied)stedenbouwers, adviseurs/ontwerpers mobiliteit en erfgoed. Je bent medeverantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling en inrichting van de openbare ruimte.


Jij 

·       Vertaalt, de algemene beleidsdoelstellingen in uitvoerbare plannen d.m.v. ontwerpend onderzoek en landschapskundig ontwerp.

·       Neemt deel aan (stedenbouwkundige) projecten en bent daarbij verantwoordelijk voor het ontwerpen van structuur-, stedenbouwkundige, landschaps- en inrichtingsplannen, alsmede bestemmingsplannen met als basis bodem en landschap.

·       Houdt bij het ontwerpen rekening met de onderhouds- en beheeraspecten van de openbare ruimte.

·       Verzorgt de voorlichting over en presentatie van plannen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie.

·       Hebt regelmatig overleg met collega’s van andere vakdisciplines binnen en buiten de afdeling, ontwerpbureaus, belangengroeperingen, bewonersorganisaties en vertegenwoordigers van partijen uit de marktsector.

Waar kom je te werken

Je maakt deel uit van het Team Ruimtelijk Ontwerp met 35 enthousiaste collega’s die bestaat uit stedenbouwkundige, stedenbouwkundige ontwerpers, landschapsarchitecten en ontwerpers en adviseur/ontwerpers mobiliteit. Het team maakt onderdeel uit van de directie Stadsontwikkeling. 

 

Om als landschapsontwerper succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:

  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO werk- en denkniveau in de richting van Tuin- en Landschapsinrichting van bijvoorbeeld de hogeschool Van Hall Larenstein.

  • Minimaal drie tot vijf  jaar relevante ervaring bij voorkeur in stedelijk gebied;

  • Een ondernemende houding met een netwerk binnen het vakgebied.

  • Aantoonbare werkervaring met de nadruk op duurzaamheid in de diverse ontwerpen en projecten.

  • Ervaring met een politieke (gemeentelijke)organisatie.

  • Je hebt kennis van en ervaring met (3D) digitale teken- en opmaakprogramma’s waaronder Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, Microstation en Sketchup.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten