Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance landschapsontwerper (zzp)

Posted Jul 7, 2022
Project ID: YIS 9117581
Location
Groningen , Groningen
Duration
1 jaar, 5 maanden
(Aug 1, 2022 - Dec 31, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 27, 2022 12:00 PM

Startdatum inzet: 1-8-2022

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 36

 

Jij

·       Vertaalt, de algemene beleidsdoelstellingen in uitvoerbare plannen d.m.v. ontwerpend onderzoek en landschapskundig ontwerp.

·       Neemt deel aan (stedenbouwkundige) projecten en bent daarbij verantwoordelijk voor het ontwerpen van structuur-, stedenbouwkundige, landschaps- en inrichtingsplannen, alsmede bestemmingsplannen met als basis bodem en landschap.

·       Houdt bij het ontwerpen rekening met de onderhouds- en beheeraspecten van de openbare ruimte.

·       Verzorgt de voorlichting over en presentatie van plannen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie.

·       Hebt regelmatig overleg met collega’s van andere vakdisciplines binnen en buiten de afdeling, ontwerpbureaus, belangengroeperingen, bewonersorganisaties en vertegenwoordigers van partijen uit de marktsector.

 

Ben jij een landschapsontwerper en wil je een bijdrage leveren aan de inrichting van de openbare ruimte van de gemeente Groningen? Projecten met een soms stevige ruimtelijke en maatschappelijke uitdaging op het gebied van klimaat, cultuurhistorie, leefkwaliteit, woningbouw en bereikbaarheid.

 

De gemeente Groningen groeit! 

De gemeente is de 6de stad van Nederland met 230.000 inwoners en groeit snel richting de 250.000 inwoners. De gemeente is dé onbetwiste banenmotor van de economie in Noord-Nederland, met grote werkgevers als het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Steeds meer mensen gaan én willen er werken, wonen en studeren.

Als landschapsontwerper werk je aan verschillende soorten opdrachten. Je krijgt bij ons de ruimte om je bezig te houden met herinrichtingsopgaven voor de openbare ruimte maar ook complexe projecten waarbij energietransitie, ecologie en duurzaamheid sleutelbegrippen zijn. Je bent goed in het maken van ruimtelijke analyses en het verwerken van ideeën en wensen van omwonenden. Je kan ontwerpopgaven in context plaatsen binnen een bepaald budget en werkt samen in project- en gebiedsteams met (gebied)stedenbouwers, verkeerskundigen en erfgoed. Je bent medeverantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling en inrichting van de openbare ruimte.

 

Waar kom je te werken

 Je maakt deel uit van het Team Ruimtelijk Ontwerp met 35 enthousiaste collega’s die bestaat uit stedenbouwkundige, stedenbouwkundige ontwerpers, landschapsarchitecten en ontwerpers en verkeerskundigen. Het team maakt onderdeel uit van de directie Stadsontwikkeling.

 

 

Om als landschapsontwerper succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:

·       Een afgeronde opleiding op minimaal HBO werk- en denkniveau in de richting van Tuin- en Landschapsinrichting van bijvoorbeeld de hogeschool Van Hall Larenstein.

·       Enkele jaren relevante werkervaring in een (soort)gelijke functie en de potentie om je verder te willen  ontwikkelen.

·       Een ondernemende houding met een netwerk binnen het vakgebied.

·       Aantoonbare werkaanvaring met de nadruk op duurzaamheid in de diverse ontwerpen en projecten.

·       Ervaring met een politieke (gemeentelijke)organisatie.

  • Je hebt kennis van en ervaring met (3D) digitale teken- en opmaakprogramma’s waaronder Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, Microstation en Sketchup.

 

Similar projects

+ Search all projects