Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker vluchtelingen - statushouders (zzp)

Geplaatst 6 okt. 2022
Project ID: YIS 9121862
Plaats
Beek en Donk, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 nov. 2022
Einde: 1 feb. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 okt. 2022 12:00

Startdatum: 1-11-2022

Einddatum: 1-2-2023

Mogelijkheid tot verlenging:  afhankelijk van structurele invulling

Uren: 36 uur per week

Functieschaal: 11

Tarief passend bij schaal 11

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Context

De maatschappelijke opgave rondom vluchtelingen, statushouders en arbeidsmigranten is groot, zo ook in Gemeente Laarbeek. De vluchtelingenstroom is groot en er is een tekort aan opvangplekken, daarbij is de taakstelling voor versnelde opvang van statushouders per 2022 met 50% vergroot. Gemeente Laarbeek heeft de opgave om huisvesting te organiseren. Het gaat hierbij zowel om vluchtelingen uit Oekraïne, asielzoekers en statushouders. In een tijd waarin er sprake is van een krapte in de sociale huursector, vraagt dit om een integrale benadering en goede regievoering. 

Op dit moment is er een tijdelijke opvang voor Oekraïense vluchtelingen in het Missieklooster Heilig Bloed en heeft Gemeente Laarbeek voor drie weken tijdelijke noodopvang van asielzoekers gecreëerd in sporthal ’t Anker. 

 

Kwartiermaker

Voor de coördinatie van alle werkzaamheden om deze mensen een veilige plek te bieden zoeken we een kwartiermaker die als spil zorgt dat de benodigde stappen gezet worden. De kwartiermaker is de voorzitter van de integrale werkgroep en bereidt de besluitvorming in de stuurgroep voor. Als kwartiermaker ga je enerzijds aan de slag als met de praktische vragen in de huidige situatie en anderzijds creëer je Laarbeekse visie op de maatschappelijke opgave op lange termijn. 

 

Wat ga je doen

•   Als kwartiermaker doe je er alles aan om aan de opdracht van het Rijk en de Veiligheidsregio te voldoen, je voert o.a. gesprekken met externe partijen om mensen (tijdelijk) te kunnen huisvesten.

•   Je bent ambtelijk voorzitter van het projectteam dat bestaat uit collega’s en maatschappelijke partners. Je houdt overzicht van de voortgang en verbindt medewerkers. 

•   Je coördineert het ambtelijk én bestuurlijk overleg en bereidt besluitvorming voor. 

•   Je hebt regie op de zaken die spelen, welke stappen gezet moeten worden en wat nog nodig is. Je bent eerste aanspreekpunt voor de collega’s uit de ambtelijke projectgroep en de stuurgroep + je bent aanspreekpunt voor de externe partners en de Veiligheidsregio. 

•   Je brengt ambtelijk de collega’s bij elkaar die nodig zijn voor het ontwikkelen van een Laarbeekse lange termijn visie, waarbij speciaal aandacht is voor het vraagstuk van huisvesting. 

 

Functievereisten:

-   Je beschikt over HBO/WO denkniveau. 

-   Je bent een echte aanpakker die graag de touwtjes in handen heeft. 

-   Je hebt ervaring en affiniteit met crisissituaties en maatschappelijke druk

-   Je hebt ervaring met (informeel) leiderschap en projectmatig werken

-   Je ziet de maatschappelijke opgave niet enkel als crisis, maar ook als een maatschappelijke opgave die op de lange termijn om visie en keuzes vraagt en kunt hierin een stevige adviserende rol pakken. 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten