Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker team projectleiding ruimtelijke ontwikkeling (zzp)

Geplaatst 21 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153377
Plaats
Maasdam
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 8 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 mei 2024 12:00
  • Start z.s.m.. Opdracht tot en met 31-12-2024.

  • 32 uur per week

  • Schaal 13

  • Standplaats Maasdam; Alleen op locatie werken


Voor het team Projectleiding Ruimtelijke Ontwikkeling van gemeente Hoeksche Waard zijn wij op zoek naar een kwartiermaker met leidinggevende ervaring en/of het opzetten van een projectteam. Een zwaar profiel, iemand met autoriteit en doorzettingsmacht, iemand met verstand van zaken die producten kan neerzetten.

Het moet echt iemand zijn met ruimtelijke ordening achtergrond, projecten, prince 1 en 2.



Functieomschrijving

Team Projectleiding Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit 12 vaste collega’s en 11 inhuurkrachten. Dit team is verantwoordelijk voor de voortgang en kwaliteit van Ruimtelijke Projecten. Er wordt gewerkt vanuit verschillende (veelal participatieve) projecten en activiteiten aan de realisering van woningbouwprojecten, windmolenprojecten etc. Dit doen we in samenwerking met de andere teams binnen de organisatie en externe partners, zoals de woningcorporatie en projectontwikkelaars.

De gemeente Hoeksche Waard heeft een grote opgave voor woningbouw. Het realiseren van deze woningen valt ook onder dit team. Waarbij uitgangspunten als snel bouwen, kwaliteit van woningen, duurzaamheid en betaalbaarheid mooie dilemma's en uitdagingen oproepen. Het ontwikkelen van nieuwe instrumenten voor versnelling in de woningbouw staan op de agenda.

 

Opdrachten voor jou zijn

-        Het sturen op de realisatie van woningbouwprojecten, jaarlijks 500 woningen.

-        Het herintroduceren van projectmatig werken.

-        Het invoeren van portfoliomanagement voor projecten en bestemmingsplannen (focus op woningbouw) en het sturen hierop.

-        Het aanscherpen van de monitoring en sturing.

-        Het professionaliseren van urenverantwoording, voorschotten en anterieure overeenkomsten.

-        Het omvormen van inhuur naar vaste medewerkers.

 

Taken en verantwoordelijkheden

·       Je stimuleert jouw team om de inwoners/ondernemers voorop te stellen en ook vanuit hun perspectief naar de situatie te kijken. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij het oplossen van problemen of het in kaart brengen van de situatie. Jij geeft o.a. handvatten aan je team om een dergelijk proces in goede banen te leiden.

·       Je bent gesprekspartner voor jouw team, collega teammanagers, directeuren, gemeentesecretaris/ algemeen directeur en het college.

·       Je toont coachend, faciliterend en inspirerend leiderschap en bouwt samen met de teams verder aan hun ontwikkeling in hun teamvorming. Ook ben je in staat om de organisatiedoelen en talenten van medewerkers op elkaar af te stemmen en hiervoor randvoorwaarden te creëren.

·       Je vindt het vanzelfsprekend dat medewerkers zich richten op professionele en persoonlijke ontwikkeling ten behoeve van hun vakmanschap. Dit doe je onder andere door het ontwikkelen van opleidingsplannen voor de teams en het voeren van resultaat- en ontwikkelgesprekken.

·       Je vertegenwoordigt het team tijdens het teammanagersoverleg en bevordert ook daar de integraliteit tussen verschillende organisatieonderdelen.

·       Je bent integraal verantwoordelijk voor de resultaten van dit team.


Functie-eisen:

·       Je hebt een afgeronde hbo/wo opleiding bestuurskunde, rechten of op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling.

·       Je hebt ervaring in een leidinggevende rol in het fysieke domein waarbij je veelvuldig stuurt op processen van ruimtelijke ontwikkeling, woningbouw en grondexploitaties. Ervaring met uitdagende participatieprocessen en met actief grondbeleid is een vereiste.

·       Je hebt een positieve en flexibele instelling, je doorziet ingewikkelde processen snel en hakt knopen door waar dat nodig is. Ook kan jij systemisch kijken naar teams en de organisatie.

·       Je hebt een politiek-bestuurlijke antenne en oog voor issues, trends en ontwikkelingen. Je hebt lef, hebt een persoonlijke stijl van communiceren en vind je vakmanschap als kwartiermaker belangrijk. Je bent energiek, kunt communiceren als de beste en krijgt collega’s in jouw enthousiasme en betrokkenheid mee. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten