Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker professionalisering inkoop (zzp)

Geplaatst 22 feb. 2022
Project ID: YIS 9109943
Plaats
Maasdam
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 apr. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 28-02 10:00 uur

Startdatum inzet: 01-04-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 36

 

De gemeente Hoeksche Waard is een jonge gemeente (2019). De gemeente professionaliseert zich op alle vlakken. De combinatie van complexere opgaven en verdere professionalisering van de organisatie heeft merkbaar effect op de inkoopfunctie. Om die reden is in 2021, onder begeleiding van een extern adviesbureau, onderzoek gedaan naar het best passende inkoopbesturingsmodel en beoogde ambitieniveau voor de inkoopfunctie. 

 

De inkoopfunctie is vormgegeven volgens een gecoördineerd inkoopbesturingsmodel. Er is een centraal inkoopteam voor inkoopadvies en coördinatie en de vakinhoudelijke teams zijn decentraal verantwoordelijk voor alle inkopen en contractmanagement. Er wordt voor de tactische begeleiding van de inkoopprocessen boven de €50.000 gewerkt met een extern gemeenschappelijk inkoopbureau. In het adviesrapport zijn aanbevelingen gedaan om het inkoopproces conform het besturingsmodel optimaal te laten functioneren.  

 

Daarnaast is de gemeentelijke ambitie geschetst om met het inkoopproces te groeien naar ontwikkelfase 3, procesgerichte organisatie van het Organisatie en Ontwikkelmodel. Het gemeentelijk inkoopproces bevindt zich op dit moment in ontwikkelstadium 1 (activiteit georiënteerd). De wens is om binnen 1 tot 1,5 jaar door te groeien naar ontwikkelstadium 2 en vervolgens naar fase 3  

 

Het adviesrapport is opvraagbaar om zo meer inzicht te krijgen in de opgave. 

 

Kwartiermaker professionalisering inkoopproces 

Het onderzoek is afgesloten met een advies en ontwikkelplan voor een toekomstbestendige organisatie en inrichting van de inkoopfunctie. De directie heeft op 24 februari haar akkoord gegeven op het implementeren van het advies teneinde de inkoopfunctie in de organisatie verder te professionaliseren. Voor de regie op deze implementatie is gemeente Hoeksche Waard op zoek naar een kwartiermaker inkoop. 

 

De kwartiermaker gaat aan de slag met de vertaling van het rapport naar een uitvoeringsplan. Er wordt een vertaling gemaakt van het advies van (financiële) scenario’s. Op basis hiervan wordt een uitvoeringsplan opgesteld. De kwartiermaker gaat vervolgens zowel procesmatig als inhoudelijk aan de slag met de uitvoering van het plan. 

 

U bent voor deze opdracht werkzaam onder de teammanager Inkoop & Verzekeringen. Vanuit het team werkt u samen met de inkoop coördinator en de medewerkers Contracten & Verzekeringen aan de uitvoering van het plan. Omdat inkoop volgens het gecoördineerd inkoopbesturingsmodel is vormgegeven werkt u voor de uitvoering van deze opdracht eveneens samen met diverse actoren in en buiten de gemeentelijke organisatie. 

 

U bent gewend om te schakelen tussen diverse (besturings)niveaus en bent in staat op juiste wijze het gesprek te voeren met o.a. de teammanager Inkoop & Verzekeringen, directeur Bedrijfsvoering, directieteam, portefeuillehouder en college van B&W.  

 

Taken

  • Als kwartiermaker ben je verantwoordelijk voor de vertaling van het advies naar een uitvoeringsplan (fase 2) met betrekking tot de inrichting van de inkoopfunctie binnen gemeente Hoeksche Waard.  
  • Je levert zowel een procesmatige als inhoudelijke bijdrage. 
  • Je hebt daarbij specifiek aandacht voor het stakeholdermanagement, van het niveau van medewerkers tot aan directie / college en externe partners. 
  • Als kwartiermaker ben je de linking-pin tussen beleid en uitvoering en de verschillende disciplines betrokken bij de inkoopfunctie. 
  • Je coacht en begeleidt medewerkers betrokken bij de deels veranderende inkoopprocessen.
  • Je hebt regie op het totale proces en draagt daarbij zorg voor de planning, voortgang en kwaliteit. 

 

Wat neem jij mee

  • Je bent een verbindend persoon die goed alle stakeholders en belangen kan managen. 
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kan schakelen op verschillende niveaus. 
  • Je kunt snel schakelen en het speelveld van deze opdracht makkelijk kan overzien. 
  • Je hebt ervaring in het opbouwen/professionaliseren van een inkoopfunctie bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie. 
  • Je bent organisatiesensitief en weet vanuit die voelsprieten de juiste prioriteiten te stellen. 
  • Je hebt een ‘hands-on’ mentaliteit en in staat om zelf aan de slag te gaan met de verwezenlijking van een aantal adviezen (producten op het gebied van inkoop). 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten