BIZOB
Freelance kwartiermaker participatie 16 -20 uur (zzp)
Startdatum zsm
Einddatum nnb
16 uur per week
Schaal 11 functie, tarief in lijn met cao gemeenten schaal 11, richttarief Euro 93. Senior gevraagd.
Zet jij de doorontwikkeling van het participatiebeleid in gang voor gemeente Valkenswaard?
In Valkenswaard vormt participatie een belangrijk onderdeel van de manier van werken. Inwoners en partijen denken, doen en beslissen mee over ontwikkelingen in het dorp. Andersom denkt de gemeente mee bij initiatieven van inwoners en partijen. We werken graag samen aan een mooier, gezonder en veilig Valkenswaard. Daarvoor willen we een eenduidige werkwijze ontwikkelen.
Als kwartiermaker participatie tref je de voorbereidingen voor de doorontwikkeling van het beleid voor inwoners- en overheidsparticipatie. Het gaat om borging van participatie in werkprocessen, delen van kennis en expertise en het uitbouwen van de basis.
Het werkveld
In 2020 is een koers ingezet om participatie integraler aan te pakken. Bovendien speelt participatie met de komende Omgevingswet een steeds grote rol. Inmiddels heeft Valkenswaard een globale participatiewijzer, participatiebeleid omgevingswet en een handreiking voor participatie. Nu is behoefte aan een verdere professionalisering en een programmatische aanpak. Het kernteam Participatie heeft eerste stappen gezet en een plan van aanpak gemaakt.
Wat ga je doen?
Je draagt zorg voor het uitwerken van een eenduidige, concrete werkwijze voor participatie in beleid, gemeentelijke initiatieven, aanpak van maatschappelijke vraagstukken en (inwoners)initiatieven. Je stelt projectplannen op voor de benodigde stappen.
De kwartiermaker heeft de volgende taken:
· Projectplannen opstellen voor de acties/projecten binnen het programma participatie, zoals benoemd in het opgestelde plan van aanpak.
· Eerste prioriteit ligt bij het in 2022 opgezette inwonerspanel. De organisatie daarvan vraagt meer aandacht en borging.
· Werken aan de doelen om de participatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie verder te ontwikkelen. Waaronder de optimale benutting van het inwonerspanel. Je vertaalt de doelen naar acties en resultaten.
· Verbinding leggen en samenwerken met relevante trajecten en programma’s, waaronder het rekenkameronderzoek naar inwonersparticipatie en de sturingsfilosofie.
· Zorg dragen voor en verantwoording afleggen over de voortgang van de projecten.
Het team
Je maakt deel uit van het programma Organisatie ontwikkeling. Dit programma heeft drie lijnen: arbeidsmarkt, manier van werken en participatie. Als kwartiermaker maak jij daarnaast deel uit van het kernteam participatie. Dit team bestaat uit de coördinator sociaal- en economisch beleid, een wijkcoördinator, projectleider omgevingsmanagement, communicatieadviseur en een strateeg. De voortgang bespreek je met de programmamanager Organisatieontwikkeling. Zij is ook jouw (ambtelijk) opdrachtgever.