Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker kenniscentrum Nieuwe Natuur (zzp)

Geplaatst 12 dec. 2023
Project ID: YIS 9145399
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 8 jan. 2024
Einde: 8 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 dec. 2023 12:00

Startdatum: Zo snel mogelijk (onder voorbehoud van het kunnen overleggen van een VOG, screening verloopt via inhuurdesk)

Duur opdracht: 1/2 jaar - 19 juli 2024

Aantal uren week: 16

Sollicitatiegesprekken: Vrijdag 22 december 09.00-12.00

Benodigde devices (mobiel/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever

LET OP: Tarieven kunnen gedurende de looptijd niet worden geïndexeerd


Tijdelijke opdracht Kwartiermaker Kenniscentrum Nieuwe Natuur

Als hoofdstad van de nieuwe natuur, wil gemeente Lelystad een plek ontwikkelen waar de uitdagingen en oplossingen van nu en de toekomst zichtbaar worden. Een centrale, herkenbare, inspirerende plek op het kruispunt van natuur & stad, land & water, landbouw & natuur, als het kloppende hart voor de transitie naar een natuur-inclusieve samenleving. Een plek waar experimenteren, wetenschap, educatie en beleving samenkomen.

 

Wat ga jij doen als kwartiermaker Kenniscentrum Nieuwe Natuur?

Als kwartiermaker zorg jij voor het opstellen van een businesscase vanuit een samenwerkingsverband met relevante partijen. Daarnaast moet er een tijdelijke programmering opgestart worden inclusief communicatiestrategie en -plan. De bestuurlijke besluitvorming die hiervoor nodig is valt binnen de opdracht.

 

Binnen deze opdracht zorg je voor de verdere ontwikkeling van de visie en de daarbij behorende randvoorwaardelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor het vervolgproces ten behoeve van de ontwikkeling en je bent zichtbaar en aanspreekbaar voor alle partijen die zich inmiddels rondom het Kenniscentrum hebben geschaard. Je legt als kwartiermaker verbinding met mogelijke partners en bent actief in de juiste netwerken om het idee verder te brengen. Je weet enthousiasme te creëren zodat er nieuwe partnerships ontstaan, op lokaal of nationaal niveau. Vanuit een onafhankelijke rol en als gelijkwaardige partij.

 

Je zorgt ervoor dat ook op de korte termijn al zichtbaarheid is voor het Centrum door bestaande initiatieven en events hieraan te verbinden. Je werkt, al dan niet samen met partners, aan een programmering die ruimte biedt aan een snelle start en groei op korte en lange termijn;

Je verkent mogelijke locaties voor de fysieke realisatie van het KNN én werkt op korte termijn toe naar ‘pop-up’ locaties waar al events plaats kunnen vinden die passen bij de visie van het KNN.

Waar ga je dit doen?

Samen zorgen we dat Lelystad een nog mooiere plek voor inwoners, ondernemers en bezoekers wordt. Hiervoor werken we aan een groene, gezonde en toekomstbestendige stad: natuurinclusief en klimaatadaptief.

Ben je nieuwsgierig naar hoe het is om te werken bij gemeente Lelystad? Dat begrijpen we en daarom vertellen we het je graag: samenwerken vinden we belangrijk. Dat doen we veel en met respect voor elkaar. Verder combineren we vrijheid met verantwoordelijkheid. In de praktijk betekent dit dat jij veel ruimte hebt om je opdracht uit te voeren zoals jij wilt. Als kwartiermaker werk je in opdracht van de Programmanager binnen het programma ‘Van Groen Dromen naar Groen Doen'.

 

Wat je meebrengt?

In jouw werk ben jij een verbinder met een voorlopersmentaliteit die zich makkelijk beweegt tussen verschillende werkvelden. Je bent in staat om onafhankelijk aan te jagen en te inspireren. Ook beschik je over een grote mate van zelfstandigheid en neem jij initiatief bij het zien van kansen. Verder zijn we vooral benieuwd naar wie je bent en welke talenten jij meebrengt. Voor deze opdracht beschik je sowieso over:

·      HBO/ WO werk- en denkniveau,

·      Minimaal 5 jaar relevante werkervaring,

·      Ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving, bij voorkeur in een gemeentelijke organisatie,

·      Kennis en kunde om een idee te vertalen naar een concreet en uitvoerbaar plan. Graag zien we hiervan minimaal twee voorbeelden,

·      Bekend met een netwerk rondom (nieuwe) natuur op verschillende schaalniveaus (regionaal, landelijk),

·      Ervaring met de ontwikkeling van strategie,

·      Ervaring met het samenbrengen van partijen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten