Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker grondbedrijf (zzp)

Posted Feb 17, 2023
Project ID: YIS 9128828
Location
Helmond , Noord-Brabant
Duration
5 maanden
(Mar 15, 2023 - Aug 31, 2023)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 3, 2023 12:00 PM

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: 31-8-2023

Uren per week: 32Het Grondbedrijf van gemeente Helmond staat aan de vooravond van een transitie van medewerkers en werkzaamheden die verspreid zijn over drie afdelingen naar een centraal team. Om deze transitie te begeleiden zijn we op zoek naar een kwartiermaker.

De uitdaging

De Kwartiermaker zal zich focussen op het vormen van één team én het formuleren van een gemeentelijk grondbeleid. Op een later moment zal besloten worden hoe het team binnen de organisatie gepositioneerd zal worden (als team binnen een afdeling of als zelfstandig team). De kwartiermaker wordt geen hiërarchisch leidinggevende.

 

Taken

-        Het samen laten werken van collega’s die verantwoordelijk zijn voor taken binnen het grondbedrijf als ware zij een team en voorsorteren op het vormen van een team grondbedrijf;

-        Het begeleiden van de medewerkers in deze transitie en het beste uit hen halen;

-        Het verder uitbouwen en professionaliseren van het team grondbedrijf;

-        Het formuleren van het grondbeleid voor de gemeente Helmond.

 

In deze rol ben jij degene die zorgt voor kennisontwikkeling en borging in de organisatie.

Je weet anderen te inspireren en te motiveren. Je doorziet politieke en organisatorische processen, begrijpt de belangen hierbij en vertaalt deze naar hetgeen moet gebeuren, dus naar concrete acties.

Je hebt oog en oor voor de belangen, behoeften en persoonlijkheden van mensen die betrokken zijn bij de projecten. Je creëert draagvlak en neemt besluiten.

De ideale kandidaat

We zoeken een kwartiermaker met ruime kennis en ervaring op het gebied van gebiedsontwikkeling en grondzaken:

-        Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als Senior Projectleider/Programmaleider op het gebied van gebiedsontwikkeling/grondzaken en recente kennis binnen deze thema’s.

-        Je hebt recente ervaring met het opzetten en aansturen van een grondbedrijf;

-        Je weet hoe je de veranderingen, waar het team voor staat, kan begeleiden, zowel op groeps- als individueel niveau.

-        Je hebt affiniteit met veranderprocessen en je schakelt makkelijk tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

-        Je hebt recente kennis en ervaring op het terrein van strategie en management van projecten.

-        Je beschikt over aantoonbaar WO werk- en denkniveau.

 

Competenties

-        Omgevingssensitief;

-        Resultaatgericht en overtuigend;

-        Inspirerend;

-        Energiek en verbindend.

 

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

 

 

Similar projects

+ Search all projects