Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker / coördinator afdeling bedrijfsvoering (zzp, 24-32 uur)

Geplaatst 6 apr. 2023
Project ID: YIS 9131713
Plaats
Beek en Donk, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 mei 2023
Einde: 31 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 apr. 2023 16:45

Start: zsm

Eind: 31-07-2023

Uren: 24-32 uur

Schaal: 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Let op: We merken dat er zich afdelingsmanagers voorstellen, maar dat is niet waar de gemeente naar op zoek is. De klant is op zoek naar iemand die op inhoud de huidige manager kan vervangen bij bv. teamoverleggen, portefeuille overleggen en bepaalde projecten kan overnemen en dagdagelijks coordinatie overnemen van het team. Het stukje kwartiermaker zit hem in het onderzoeken hoe bepaalde functies rollen het best ingezet kunnen worden.


De organisatie

De gemeente Laarbeek is een organisatie die midden in de samenleving staat en zich medeverantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van leven en werken van inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente. We hebben een professionele en resultaatgerichte organisatie waarop onze inwoners graag een beroep doen, die partnerschap aangaat waarmee het bestuur samen kan bouwen aan een toekomstbestendig en duurzaam Laarbeek. We spelen adequaat in op ontwikkelingen in de samenleving en verbeteren voortdurend. Laarbeek is een gemeente waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken.

De afdeling

De afdeling Bedrijfsvoering is breed georiënteerd en bestaat onder andere uit de teams Informatievoorziening met daarin DIV, gegevensbeheer en PO/CISO/FG, ondersteuning en team bestuurlijke advisering met daarin financiën, juridische zaken en communicatie. Daarnaast is bedrijfsvoering, vanuit Laarbeek ook verantwoordelijk voor de intergemeentelijke teams, financieel beheer, P&O en IT.

Er werken op dit moment 55 professionals vanuit deze teams incl. de intergemeentelijke teams die vragen vanuit de organisatie, het college en de raad vertalen in ondersteuning, beleid en uitvoering en concrete projecten. We zoeken graag samenwerking met inwoners, maatschappelijke partners, interne collega’s en buurgemeenten. Daarbij kijken we steeds wat de best passende rol voor de gemeente is en hoe we onze collega’s hier in kunnen ondersteunen. Dit willen we de komende jaren verder versterken.

De functie/opdracht

Op dit moment is de organisatie bezig met een ontwikkelingstraject, waarbij een aantal verbetertrajecten zijn gestart die de verschillende aandachtsgebieden in de afdeling maar ook daarbuiten raken. Deze veranderingen vinden plaats terwijl de winkel open blijft. En waarbij de organisatie van 4 naar 3 afdelingen wil en er binnen de afdelingen meerdere coördinatoren/meewerkend voorman -vrouwen zijn. Door omstandigheden is de organisatie vervroegd al van 4 naar 3 afdelingen gegaan, maar zijn er nog geen coördinatoren. Om dit te overbruggen zoeken wij tijdelijk een senior /coordinator.

De in te huren senior/coördinator Bedrijfsvoering krijgt de opdracht om de afdelingsmanager Bedrijfsvoering te ondersteunen door de dagelijkse en operationele aansturing op zich te nemen. De opdracht bestaat op hoofdlijnen uit de volgende taken:

-dagelijkse coördinatie van de lopende (personele) processen en dossiers

-inhoudelijke vraagbaak voor de medewerkers

-prioritering van activiteiten

-signaleren van verbetermogelijkheden

-coördinatie van de team overleggen, afstemming overleggen en de portefeuillehouder overleggen.

-verdere uitwerking van de visie op bedrijfsvoering bij de diverse disciplines binnen de afdeling Bedrijfsvoering


Functie-eisen:

-Direct beschikbaar, het heeft geen zin om te reageren als je pas over een maand of later beschikbaar bent;

-Opleiding op minimaal HBO niveau;

-Kennis en ervaring van het brede werkveld van Bedrijfsvoering;

-Kennis en ervaring met het coördineren van werkzaamheden, teams en medewerkers; we zoeken geen manager, maar wel een hands-on collega die ervaring heeft met coördineren en operationeel (niet hiërarchisch) leidinggeven.

-Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;

-Gevoel heeft voor bestuurlijke afwegingen, belangen en politieke verhoudingen;

-Een enthousiaste, leergierige en flexibele werkhouding heeft.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten