Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker Algeracorridor (zzp)

Geplaatst 12 jun. 2023
Project ID: YIS 9134946
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 30 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 jun. 2023 12:00

Startdatum inzet: 30-6-2023

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 32u / 5 dagen


Wij zoeken een ervaren kwartiermaker die de MIRT-verkenning Algeracorridor van de verkenningsfase naar de planuitwerkingsfase brengt. Als kwartiermaker werk je voor alle betrokken opdrachtgevers. Dit zijn provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard en Rotterdam.

Je standplaats is gemeente Capelle aan den IJssel. Gemeente Capelle aan den IJssel is penvoerder namens de partijen.

Wat ga je doen?

Als kwartiermaker ben jij de wegbereider van de planuitwerking: jij inspireert, stimuleert en verbindtde partijen. Jij geeft leiding aan het proces om te komen tot een plan van aanpak. Dit bevat de planuitwerkingsfase en de opzet van een nieuwe projectorganisatie. Daarbij heb je onder andere aandacht voor scope, governance, participatie, planning, risicobeheersing én politiek-bestuurlijke belangen. In het proces stuur jij de ambtelijke werkgroep aan. Ook bereidt je het directeuren- en bestuurlijk overleg voor.

Een goede governance is van belang voor het plan van aanpak. Jij zorgt ervoor dat de belangen van alle partijen geborgd zijn. Een ander belangrijk onderdeel is participatie. In het plan van aanpak is aandacht voor wat er nodig is voor een succesvol participatieproces.

De scope van de planuitwerking ligt nog niet helemaal vast. Er is een aantal overgebleven vragen en aandachtspunten uit de verkenningsfase. Ook hebben de gemeenteraden verschillende aandachtspunten meegeven in de vorm van een motie en amendementen. Het is jouw taak om deze vragen te beantwoorden en een oplossing te vinden voor de aandachtspunten. Draagvlak is hiervoor essentieel. Voor een aantal vragen en aandachtspunten zal het nodig zijn om onderzoeksopdrachten uit te zetten.

Waar staan we?

Eind 2022 is de voorkeursbeslissing genomen. Daarmee is een einde gekomen aan de verkenningsfase voor de Algeracorridor. De partijen werken momenteel aan een bestuursovereenkomst om de afspraken te bevestigen en vervolgafspraken te maken. Voor de partijen is de voorkeursbeslissing en bestuursovereenkomst voor de uitwerkingsfase het vertrekpunt om te komen tot de planuitwerking. De eerstvolgende stap is het voorbereiden van de planuitwerking.


Het voorkeursalternatief in hoofdlijnen

Op de Algeracorridor (N210) worden verkeersknelpunten opgelost door kruisingen anders in te richten en de verkeerscapaciteit van de Algerabrug beter te benutten. Het Capelseplein wordt een ongelijkvloerse kruising. De kruising Ketensedijk wordt aangepast, zodat het verkeer beter kan doorrijden. De bestaande wisselstrook bij de kruising krijgt een directe aansluiting op de Algeraweg.

Verder krijgt de Algeraweg een extra autorijstrook, vanaf de Algerabrug in de richting van het Capelseplein. In de planuitwerkingsfase wordt onderzocht of hiervoor de bestaande busbaan gebruikt kan worden.

Ook wordt de komende periode onderzoek gedaan naar een fiets- en voetgangersverbinding over de Hollandsche IJssel. Het onderzoek naar deze verbinding valt buiten de scope van deze opdracht.

Periode van de opdracht:

De verwachting is dat je binnen 6 maanden een bestuurlijk gedragen plan van aanpak hebt opgesteld waarmee de volgende fase wordt gestart. De bestuurlijke vaststelling van het Plan van Aanpak is de afronding van de opdracht.

Na deze periode begint de planuitwerkingsfase. Een eventuele verlenging van de opdracht om door te gaan als projectmanager behoort tot de mogelijkheden.

Wie ben jij?

  • Jij bent een ervaren en gedreven persoon die mensen weet te verbinden en aan te zetten tot resultaten. Jij kunt richting geven, maar ook boven de partijen staan.

  • Je hebt ruime ervaring als kwartiermaker of projectleider. Je bent bekend met complexe (bestuurlijke) processen en MIRT- projecten.

  • Je hebt ervaring met werken in gemeenten en participatie met de omgeving.

  • Je luistert goed naar wat er speelt, bent communicatief sterk en denkt vooruit.

  • Daarnaast heb je oog voor verschillende belangen en bestuurlijke processen.

Samenwerking met extern adviesbureau

Je werkt samen met een extern adviesbureau dat op verschillende onderdelen adviseert, zoals procesmatige aandachtspunten, procedures en vast te leggen afspraken. Dit bureau is al gestart.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten