BIZOB

Freelance kwaliteitsmedewerker jeugd (zzp)

Geplaatst 14 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152870
Plaats
Bladel
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 1 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 mrt. 2024 17:00

Aantal uur: opdracht voor ongeveer 24 tot 36 uur per week

Duur opdracht: 4 maanden met kans op verlenging

Richttarief: 78,-

Schaal: 10

De Samenwerking Kempengemeenten

Standplaats: Bladel

Waar en waarom?

CJG+ (Centrum voor Jeugd en Gezin+) De Kempen valt, als onderdeel van Maatschappelijke Dienstverlening, onder de Samenwerking Kempengemeenten en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdwet voor de gemeenten Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel en Bergeijk.

CJG+ de Kempen werkt voor alle gezinnen in de Kempen met een hulpvraag vanuit de jeugdwet. Onze teams bestaan voornamelijk uit HBO- opgeleide, SKJ-geregistreerde jeugd- en gezinswerkers die zoveel mogelijk aanvullend op het eigen netwerk en de omgeving van gezinnen, ondersteuning zelf uitvoeren en regisseren waar noodzakelijk. Indien noodzakelijk kunnen zij bovendien specialistische jeugdzorg inzetten. Normaliseren en versterking van de eigen kracht zijn sleutelwoorden. Er zijn drie verschillende teams; Toegang, Lokaal Ondersteuningsteam (LOT) en Kempenteam Jeugd (KTJ) welke ondersteund worden door een Staf Jeugdhulp. Samen zorgen zij voor alle ondersteuning binnen het vrijwillig kader van de jeugdwet; van intake tot risicovolle, complexe zaken en van opvoedondersteuning tot een verzoek tot onderzoek bij de Raad voor de Kinderbescherming, altijd gericht op aanvulling van de eigen mogelijkheden van inwoners. 

Als kwaliteitsmedewerker val je onder Staf Jeugdhulp; 

Dit team bestaat uit medewerkers, beleid en kwaliteit alsook een gedragswetenschapper.

Samen faciliteren zij het team in het scheppen van de juiste voorwaarden om de uitvoering van de dagelijks werkzaamheden in het primair proces doorgaan te kunnen laten vinden.

Ondersteuning kan plaatsvinden op zowel procesmatig als inhoudelijk vlak. Daarnaast richten zij zich continu op kwaliteitsverbetering en beleidsontwikkeling in nauwe samenwerking met de uitvoering, onze beleidscollega’s binnen de gemeenten en andere partners uit ons netwerk. 

Vanuit de overtuiging dat je moet samenwerken om echt mooie dingen te kunnen bouwen, werken we iedere dag samen met een enthousiast team van professionals op zowel uitvoerend als beleidsniveau. Dat doen we met ons team, maar óók met de jeugdigen, hun ouders en onze partners in het veld. 

Uiteindelijk willen we onze jeugdigen en hun gezin, zo snel en dichtbij als mogelijk van passende ondersteuning voorzien, zodat ze snel weer op eigen kracht verder kunnen. Samen leren, samen uitdagingen aangaan, maar vooral vanuit verbinding en vertrouwen, bouwen we samen aan ‘elke dag een beetje mooiere jeugd(hulp)’ in de Kempen.

We zoeken een kwaliteitsmedewerker voor een specifieke opdracht geraamd op c.a. 350 uren, daarnaast willen we aanvullende algemene taken beleggen ter vervanging van een tijdelijk uitgevallen collega.

Hoe ziet je takenpakket er uit?

Opdracht:

Dit betreft het vormgeven van een Handboek CJG+ en het opstellen van een Jaarplan Kwaliteit CJG+ als basis voor ons werk binnen CJG+ De Kempen. Het Handboek moet als basisdocument fungeren voor onze medewerkers, waarin we al onze afspraken hebben vastgelegd. Het gaat van de interne organisatie, naar rollen, taken en verantwoordelijkheden, naar HR afspraken en hoe we omgaan met vakanties. 

We willen onze collega’s hiermee faciliteren in een stevige basis om zo zelfstandig mogelijk te kunnen werken.

Daarnaast willen we een Jaarplan kwaliteit, zodat we ook hier een basis hebben waarin we onze resultaten meetbaar maken, houden en kunnen bijsturen op de diverse niveaus. 

Belangrijk is om beide producten met elkaar op te bouwen en, zowel beleid als uitvoering, naar een gezamenlijk verhaal.

Algemeen: 

Als Kwaliteitsmedewerker Jeugdhulp ben jij de verbinding tussen beleid en de uitvoering. Je volgt de ontwikkelingen op de voet, houdt de uitvoering hiervan goed op de hoogte en bewaakt de kwaliteit en processen. In de functie:

⦁   Ben je de (juridische) vraagbaak voor de uitvoering, beleid, Jeugd- en gezinswerkers, functioneel beheer en teamleiders;

⦁   Ben je vraagbaak, coach en ontwikkel je collega’s;

⦁   Beoordeel je (kwaliteits-)controles, voer je interne- en kwaliteitscontroles uit en borg je een kwalitatieve en rechtmatige uitvoering;

⦁   Ben je verantwoordelijk voor het signaleren, wijzigen en verbeteren van beleid en processen;

⦁   Bespreek je vanuit een kritische blik jouw bevindingen met collega’s en teamleiders. 

We zoeken jou, als je:

⦁   Beschikt over een Hbo werk- en denkniveau; Analytisch, communicatief sterk en je weet goed om te gaan met verschillende belangen;

⦁   Minimaal 2 jaar werkervaring hebt met de juridische en/of procesmatige kant van de Jeugdwet en/of Wmo;

⦁   Beschikbaar bent voor 28 tot 32 uur per week, voor de duur van 4 maanden. (Met een reële kans op een vraag voor verlenging.)

⦁   Energie krijgt van het delen van kennis, je te blijven ontwikkelen, afwisseling in opdrachten en het bijdragen aan teams en organisaties die tijdelijk hulp nodig hebben;

⦁   Enthousiast wordt van de combinatie wet- en regelgeving, beleid, systemen, ontwikkeling en het werken met mensen;

⦁   Beschikt over een oplossingsgerichte, professionele en assertieve houding.

en daarom zoeken we vooral ook iemand die..:

.. geen problemen ziet, maar uitdagingen en kansen.. 

.. die flexibel is en niet bang voor complexe problematiek..

.. vanuit verbinding wil bouwen, maar slagvaardig is als dat de situatie vraagt..

.. dus snel kan schakelen, maar die ook kan vertragen als de situatie dat vraagt.

.. doordacht te werk gaat èn niet bang is om fouten te maken..

.. kritisch durft te zijn naar de ander, maar ook kan lachen met de blunder van zichzelf

.. durft uit te gaan van de positieve intentie van de ander..

.. goed kan luisteren, maar ook hoort wat er niet gezegd wordt..

.. iemand die zichzelf graag ontwikkelt, maar vooral ook samen mee wil bouwen aan  een mooiere jeugdzorg. 

.. misschien nog wel meer mooie eigenschappen bezit, die ons helpen om samen iets moois te bouwen!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten