Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwaliteitsadviseur Jeugd (zzp)

Posted Mar 2, 2023
Project ID: YIS 9129590
Location
Valkenswaard , Noord-Brabant
Duration
2 maanden
(Mar 20, 2023 - Jun 1, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 17, 2023 1:00 PM

Start: zsm

Duur: 3 maanden

Uren 32 uur

Tarief: passens bij schaal 9

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Vacature kwaliteitsadviseur Sociaal Domein/Jeugd

Gemeente Valkenswaard zoekt:

Een ervaren kwaliteitsadviseur die ervoor zorgt dat onze inwoners actief mee kunnen doen in een kansrijke en gezonde leefomgeving.

(32-36 uur per week)

 

Dit is Valkenswaard:

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven, met 31.000 inwoners en een rijke natuur die in de top 10 van Europa schittert. Een enorm groene gemeente met kwaliteit voor leven, waarin het geweldig wonen, werken en recreëren is. Een mooie plek voor inwoners en bezoekers. Zeker voor jongeren en jonge gezinnen. Het Valkenswaard van nu staat krachtig door een rijk verleden. Ooit Europese hoofdstad van de Valkerij en nu bakermat van onder meer de innovatieve brainportindustrie: Valkenswaard bewijst al eeuwen vanuit niets, iets te kunnen maken. Een Valkenswaardenaar stroopt dan ook graag de mouwen op, en als het kan het liefst met elkaar. Zelfs op internationaal niveau, waar het bloemcorso en de paardensportevents op de kalender staan. Dit DNA voel je terug in onze gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Samenwerken en samen iets maken, daar houden we van! Zo hebben we onze inwoners betrokken bij het opstellen van de Toekomstvisie 2030, die inmiddels al jaren ons richtsnoer is. De aansluitende kernwaarden Empathisch, Gelijkwaardig, Oplossingsgericht en Daadkrachtig bepalen hoe we te werk gaan. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende? 

 

Wat ga je doen: 

Als kwaliteitsadviseur werk je op het snijvlak van beleid en gemeentelijke toegang.  Je bent van groot belang voor de ontwikkeling van een lerende organisatie. Je neemt actief deel aan projecten en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Je hebt een belangrijke taak in het harmoniseren/uniformeren van processen met een hoge kwaliteit, efficiënt uitgevoerd, en in overeenstemming met afgesproken regels, beleid en verordeningen. Je focus ligt op hoe de processen ingericht moeten worden om de organisatiedoelen te behalen.

 

Taken en verantwoordelijkheden: 

·       Je signaleert ontwikkelingen en trends binnen het Sociaal Domein en vertaalt ze door naar de gemeentelijke toegang.

·       Je houdt je bezig met projectmatige opdrachten binnen het Sociaal Domein. Je stelt adviezen op en rapporteert aan management, coördinatoren en beleid.

·       Je bent de spin in het web tussen de coördinatoren, beleid, management, contractbeheer en A2 collega’s zoals juridische zaken, applicatiebeheer en de financieel adviseur.

·       Je adviseert de coördinator en het management op doorontwikkeling van de deskundigheid van het team.

·       Je hebt een coördinerende en toetsende rol bij de inrichting en uitvoering van de processen. Je werkt hiervoor regelmatig samen met (kwaliteits)collega’s, ook binnen de A2 gemeenten.

·       Je hebt kennis van de producten en diensten binnen de Wmo, Jeugd, Leerplicht en leerlingenvervoer, de bijbehorende gemeentelijke processen, de uitwerking van juridische regelgeving. Voor deze vacature ligt de focus op Jeugd.

·       Je houdt ook steekproeven op het proces van melding tot evaluatie, inclusief beschikking, declaratie en levering. Je focus ligt op de analyse en je adviseert over/gaat actief aan de slag met verbeteracties in de processen.

·       Je creëert kwaliteitsbewustzijn bij medewerkers, waaronder privacy in processen;

·       Vanuit jouw expertise ondersteun je bij een correcte onderbouwing als het gaat om een complexe indicatiestelling. Je vertaalt daarbij juridisch advies naar jouw vakgebied. Je begeleidt en ondersteunt de consulenten waar nodig bij bezwaarprocedures. Beroepsprocedures voer je als kwaliteitsadviseur zelf uit.

 

Jouw werkzaamheden doe je niet alleen. Je komt te werken in een team met leuke en enthousiaste collega's, die houden van ambitie en een uitdaging en deze samen aangaan. Kom jij ons team versterken? 


Dit ben jij:

  • Je bent een ervaren adviseur die graag samen met anderen integraal wil werken aan de opgaven binnen het Sociaal Domein van Valkenswaard. Je weet daarbij te verbinden op de relatie én op inhoud en werkt resultaatgericht. Je houdt van aanpakken en bent flexibel en stressbestendig. Je hebt een proactieve houding, en toont daadkracht en lef. Daarnaast heb je een portie politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

  • Je hebt  een relevante HBO-/WO-opleiding en ervaring in een adviserende rol binnen het sociaal domein - binnen de overheid. Kennis van het sociaal domein en affiniteit met de Jeugdwet is een vereiste. Je bent bereid om een gerichte opleiding te volgen als dit nodig is.

  • Je communiceert transparant en bent realistisch over resultaten en werkwijze. In het bijzonder ben je sociaal vaardig in het coachen van collega’s vanuit een gelijkwaardige positie en het bewerkstelligen van acceptatie over beslissingen bij inwoners en het bevorderen van synergie in de samenwerking met andere instanties; 

 

De wereld om ons heen verandert razend snel. Je vindt het een uitdaging om hierop proactief te anticiperen. We zijn gewend aan altijd aan, altijd open. En als gemeente bewegen wij mee. We kiezen daarbij bewust voor mensen die daarbij passen. Je bent daarom ook iemand met een portie lef in de broekzak. Een deskundig baken dat advies weet te verpakken in een prettig gesprek. Die de vraag achter de vraag herkent en op zoek gaat naar wat er wél mogelijk is. En die het heft in handen neemt binnen de functie, maar ook in de eigen ontwikkeling.

Similar projects

+ Search all projects