Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwaliteits- en dienstverleningsadviseur VTH (zzp)

Geplaatst 6 mrt. 2024
Project ID: YIS 9151992
Plaats
IJmuiden, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 15 apr. 2024
Einde: 30 aug. 2024
Tarief
80 - 101 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 mrt. 2024 11:00

Uren per week: 32,00

Max tarief: € 92,00

Startdatum inzet: 15-4-2024

Einddatum inzet: 30-8-2024

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Het VTH team bestaat uit 45 collega’s die werkzaam zijn als vergunningverleners, juristen, casemanagers, handhavers en Boa’s. Samen regelen we alles rondom vergunningen, het toezicht hierop en de handhaving ervan. En dat gaat dan over drank- en horecavergunningen, bouwvergunningen, evenementenvergunningen, maar ook over kinderdagverblijven, brandveiligheid, monumentenzorg, enz. Het team valt onder het domein Fysieke Leefomgeving. Je collega’s verschillen in karakter, leeftijd en interesse. Wat we gemeen hebben, is dat we graag werken voor de inwoners van Velsen, dat we trots zijn op ons vak en plezierig met elkaar omgaan.

 

Omschrijving

Als Kwaliteits- en dienstverleningsadviseur VTH ondersteun je het team en de organisatie bij het continue verbeteren van processen, samenwerking en dienstverlening. Je vertaalt de ambitie van bestuur en organisatie naar VTH beleid en dat vervolgens weer naar praktische uitvoering. Je kent de ‘BIG8’ als geen ander en gebruikt die voor het monitoren van voortgang, kwaliteit en eventuele bijsturing.

Wat hoort bij jouw werk:

·        Adviseren en informeren van diverse vak afdelingen (VTH) en management

·        Zorgen voor de verbinding tussen diverse afdelingen maar ook tussen management en clusters binnen fysieke leefomgeving.

·        Het maken van procesbeschrijvingen

·        Implementeren van nieuwe wetgeving (omgevingswet), vastgesteld beleid en proceswijzingen in de uitvoerende afdelingen (VTH)

·        Analyseren van procesmatige knelpunten en suggesties aandragen ter verbetering.

·        Helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken (Omgevingswet, implementatie zaaksysteem, communicatie etc.)

·        Uitvoeren van audits gericht op kwaliteitsverbetering en deskundigheidsbevordering.

·        Het borgen van processen en verbeteringen.

·        Begeleiden van vergaderingen gericht op processen en nieuw beleid.

·        Deelnemen aan diverse overleggen zowel intern als extern (o.a. Provincie, ODIJ)

Naast bovengenoemde taken, zul je je in ieder geval in deze periode ook gaan bezighouden met:

·        Het opzetten van een monitoringssysteem binnen VTH.

·        Het toetsen van de organisatie aan de kwaliteitscriteria voor VTH en het actualiseren van de kwaliteitsverordening.

·        Het actualiseren van het verwerkingsregister voor alle VTH verwerkingen.

·        Het begeleiden van het team bij het realiseren van het VTH uitvoeringsprogramma 2024. 


Wat wij vragen

Je bent open, enthousiast, ondernemend en een verbinder. Je weet wat er speelt in de organisatie, politiek en in de samenleving. Je bent een teamspeler en een vraagbaak voor je collega’s. Je bent kritisch en beweegt je gemakkelijk door de organisatie. Weerstand zie je als input om te komen tot verbetervoorstellen.

 

Wat breng je in elk geval mee?

Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau. Een afgeronde Hbo-opleiding of Master rechten of bestuurskunde is een pre, maar als je een andere passende opleiding hebt of ruime ervaring in het omgevingsrecht, dan nodigen wij je ook uit te reageren. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, met name de Omgevingswet en de juridische toepassing hiervan. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten