Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance klantmanager inkomen (zzp)

Geplaatst 19 feb. 2024
Project ID: YIS 9150726
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 feb. 2024 13:00

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de gemeente Almere. 

Uren per week: minimaal 32

Startdatum: zsm

Einddatum: 31-05-2024 met optie tot verlenging

Schaal: 9



De taken bij de afdeling Werk & Inkomen zijn divers. We zijn er voor alle inwoners van Almere die ondersteuning nodig hebben op het gebied van inkomen, rondkomen met een laag inkomen, activering en begeleiding naar werk. Binnen de afdeling zijn deze taken verdeeld over verschillende teams, waarbij team Beheer de verantwoordelijkheid heeft voor het bestandsbeheer van alle lopende uitkeringen en het afhandelen van alle aanvragen bijzondere bijstand, individuele inkomenstoeslag en individuele studietoeslag.


  • Een klantmanager bij team Beheer draagt de verantwoordelijkheid over een caseload en is in staat zelfstandig goed gemotiveerde beslissingen te nemen op basis van gedegen onderzoek.

  • Een klantmanager is daadkrachtig, signaleert knelpunten en lost dit mogelijk op of doet een verbetervoorstel. Als de klantmanager niet over de juiste kennis of middelen beschikt, bekijkt hij de mogelijkheden binnen het sociaal domein en werkt samen met interne- en externe partners. Een klantmanager is benaderbaar voor de inwoner van de gemeente Almere en levert een wezenlijke bijdrage bij het verminderen van armoede- en schulden. Een klantmanager is daarnaast fraude- alert en monitort of een inwoner bemiddelbaar is op de arbeidsmarkt. 



 Taken:  Adequaat caseloadbeheer, tijdige afhandeling aanvragen bijzondere bijstand en signalen, klantencontact en signaleren van problematiek op verschillende leefgebieden. 

Verantwoordelijkheden: 


  • Zelfstandig beheer van een caseload

  • Beoordeelt het recht op bijzondere bijstand

  • Zorgt ervoor dat het eindproduct voor iedereen begrijpelijk is

  • Zorgt voor voldoende kennis van de wet

  • Komt procesafspraken na

  • Houdt zich aan de opgestelde werkinstructies

  • Is in staat de informele aanpak/omgekeerde toets toe te passen

  • Is in staat om tijdig om ondersteuning te vragen m.b.t. samenwerkende teams (inkomen, Handhaving & Werk)

  • Is bekend met sociale kaart en sociale kaart en kan deze waar nodig inzetten Vaardigheden:  accuratesse, plannen & organiseren, kennis m.b.t. wet & regelgeving en jurisprudentie, prioriteren, taalvaardig (schriftelijk en mondeling) , kennis van de sociale kaart, onderzoeken, rapporteren en motiveren. 



 Competenties: Nieuwsgierig, empathisch, benaderbaar, aanpassingsvermogen, inlevingsvermogen, zelfkennis, probleemoplossend vermogen en helicopterview



Het gaat om het draaien van een volledige caseload. Brede kennis en specifieke kennis van Bijzondere Bijstand en draagkrachtberekening bij niet-klanten is een must.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten