Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance klantmanager inburgering (zzp)

Geplaatst 12 jun. 2023
Project ID: YIS 9134916
Plaats
Almere, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 26 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 jun. 2023 16:00

Uren: 36

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 31-12-2023

Schaal: 9


In deze rol draag jij bij aan een geslaagde inburgering van vergunninghouders en gezinsmigranten. Een dankbare en betekenisvolle functie! Waarbij jij met oog voor de situatie van de klant, jouw verantwoordelijkheid neemt. En zo bijdraagt aan een succesvolle start voor de klant in Almere!


De nieuwe inburgeringswet is op januari 2022 ingegaan. Bij deze wet is het uitgangspunt dat er gestuurd wordt op een combinatie van het leren van de taal en het meedoen aan de Nederlandse samenleving, waarbij het doel is dat inburgeraars meteen aan het werk gaan en ondertussen de taal leren. Het volgen van een opleiding, stage of (vrijwilligers)werk zijn voorbeelden van deze combinatie en vormen hiermee een belangrijk onderdeel van het nieuwe inburgeringsstelsel.

 

Wat ga je doen

Als klantmanager Inburgering voer jij informatiegesprekken met vergunninghouders en migranten. Daarvoor werk jij nauw samen met de klantmanager diagnose om hun situatie breed in kaart te brengen. Jij bent in staat als regisseur het overzicht te houden en het persoonlijk inburgeringsplan te monitoren. Met als resultaat: passende scholing, ontwikkeling naar een betaalde baan of maatschappelijke participatie. 

 

Als klantmanager beheer jij jouw eigen caseload van ongeveer 100 klanten en werkt hierbij nauw samen met externe partners en intern met inkomensconsulenten, klantmanagers beheer en accountadviseurs. Jij legt en onderhoudt contacten met de ketenpartners en hebt een proactieve rol in het uitvoeren van de nieuwe Wet inburgering. Uiteraard zorg jij er ook voor dat alle gegevens worden verwerkt in de vak applicatie Suite en daarbij verzorg jij de noodzakelijke rapportages.

 

In deze rol kom jij te werken bij de afdeling Werk en Inkomen. De afdeling bestaat uit 250 hardwerkende professionals met allerlei verschillende rollen. De werksfeer is prettig en heel informeel. Er wordt hard gewerkt aan het gezamenlijke doel: duurzame uitstroom voor klanten.


Functie-eisen:

  • Jij bent iemand die energie krijgt van het werken met diverse doelgroepen en zich goed weet te verplaatsen in de situatie van de klanten. Jij hebt een creatieve werkwijze, kan 'out-of-the-box' denken en goed inspelen op de behoeften van klanten.

  • Jij zoekt actief de samenwerking op met interne en externe collega’s.

  • Daarnaast ben jij zelfstandig en in staat om jouw eigen workload te plannen en te beheren. Qua inzet kunnen wij bij jou rekenen op flexibiliteit.

  • Uiteraard kun jij op allerlei niveaus goed communiceren, waarbij jij verschillende gespreksstijlen weet in te zetten.

  • Jij hebt al enige ervaring binnen een soortgelijke functie en ervaring of jij hebt een sterke affiniteit met de doelgroep.

  • Jij staat stevig in jouw schoenen in de samenwerking met partners, maar bent ook in staat om duidelijkheid te bieden naar de inburgeraar.

  • Belangrijk is dat jij een goede beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal. Houdt er rekening mee dat voor veel klanten geldt dat Arabisch de moedertaal is.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten