Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance klantmanager (regisseur) inkomen en re-integratie statushouders (zzp)

Geplaatst 8 dec. 2022
Project ID: YIS 9125104
Plaats
Valkenswaard, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 12 dec. 2022
Einde: 31 mrt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 dec. 2022 16:00

Startdatum: zsm 

Einddatum: 31-3-2023

Uren: 36 uur per week

Functieschaal: 9 medior

Tarief passend bij schaal 9

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Binnen de A2-Samenwerking, locatie Valkenswaard zijn wij op zoek naar een Klantmanager inkomen en re-integratie statushouders.

 

Wat is er nu leuker dan bijdragen aan een gezonde, toekomstbestendige organisatie? Wat dacht je van bijdragen aan vier organisaties tegelijkertijd? Drie gemeenten en een samenwerkingsverband met elk hun eigen speerpunten en ambities kunnen straks op jouw deskundige ondersteuning rekenen, op jouw vakgebied. Dynamiek, uitdaging en afwisseling gegarandeerd! Ben jij een klantgerichte, proactieve stressbestendige en sociaal ondernemende Klantmanager? Dan zoeken wij jou!

  

Waar kom je te werken?

Bij de A2-samenwerking (inderdaad, genoemd naar de snelweg). Deze organisatie regelt vanaf 1 januari 2017 alles op het gebied van bedrijfsvoering en werk & inkomen voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. Met collega’s afkomstig van de drie gemeenten en een aantal nieuwe collega’s bouwen wij samen aan een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening voor de drie gemeenten. Als klantmanager ga je werken voor de afdeling werk & inkomen.

 

Sociaal domein

De gemeentelijke organisatie is volop in ontwikkeling. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van Jeugdzorg, WMO en de Participatiewet. Gemeenten hebben de taak de ondersteuning voor hun inwoners laagdrempelig, op maat en in samenhang te organiseren. Werk & Inkomen voert zijn taken uit samen met de overige collega’s uit het sociaal domein en verschillende externe partijen. Die medewerkers kunnen als allrounder optreden, omdat zij werken vanuit een samenwerkingsverband dat bestaat uit collega’s met verschillende deskundigheden. Mensen die specialist zijn, maar generalist naar de burger! Voor onze

brede aanpak zijn wij op zoek naar een klantmanager. Naast de ontwikkelingen in het sociaal domein is er binnen inburgering en re-integratie volop beweging. We bereiden ons actief voor op de komende wijziging van de Wet Inburgering. Daarin staat o.a. een duale aanpak van inburgering en re-integratie centraal. Meer mensen moeten sneller aan het werk via een maatwerkaanpak.

Ook onze samenwerkingspartners spelen hierop in. Verder wordt inburgering een integraler onderdeel van het sociaal domein, dan tot nu toe. De nieuwe klantmanager re-integratie statushouders gaat in de nieuwe werkwijze een centrale rol spelen als regisseur. Onze aanpak is in ontwikkeling. Deze vacature gaat daaraan bijdragen en is in die zin ook in ontwikkeling.

  

Wat ga je doen?

Als klantmanager re-integratie statushouder ben je verantwoordelijk voor de succesvolle participatie van de statushouder. Je stelt samen met de statushouder een persoonlijk plan op en bewaakt de voortgang ervan. Je bent het eerste en enige aanspraakpunt voor de statushouder binnen de gemeente en bent daarin actief en zichtbaar aanwezig. Hierbij ligt de verantwoordelijkheid voor een succesvolle participatie bij de statushouder zelf. De focus is een zo snel mogelijk structurele uitstroom uit de bijstand.

  

Als regisseur constateer je mogelijke knelpunten. Daarbij leg je verbanden met andere medewerkers en organisaties die een rol hebben bij de succesvolle participatie van statushouders zoals beleidsmedewerkers, medewerkers inburgering en andere spelers

in het sociale domein arbeid. Je bent de spin in het web en integraal verantwoordelijk voor de succesvolle participatie richting arbeidsmarkt. Je speelt een belangrijke rol in de doorontwikkeling van de functie klantmanager re-integratie. Vanuit je kennis, overzicht en je signaalgevoeligheid doe je voorstellen om onze aanpak steeds slagvaardiger te maken.

 

Als klantmanager re-integratie statushouders zijn jouw hoofdtaken:

 · Je inventariseert, analyseert en stelt samen met de statushouder een plan op voor een succesvolle participatie.

De focus ligt op structurele uitstroom naar werk

· Je bent het eerste en enige aanspreekpunt voor de statushouder binnen de gemeente.

· Je bent verantwoordelijk voor de rechtmatige verstrekking van de uitkering en handelt eventuele aanvragen (bijzondere) bijstand af.

· Je ontzorgt. Deze belangrijke taak voer je met veel zorg uit.

· Je begeleidt, motiveert en stimuleert statushouders in hun traject gericht op arbeidsmarkttoeleiding, participatie, scholing en/of zorg zodat iemand uiteindelijk weer in zijn of haar eigen bestaan kan voorzien, zelfredzaam is en meedoet in de samenleving. Je kunt je goed inleven in de doelgroep en vanuit de statushouder kijken wat zij/hij nodig

heeft voor de volgende stap;

· Je faciliteert, begeleidt en bewaakt activiteiten die voortkomen uit het plan;

· Je stemt af met collega’s binnen de afdeling c.q. het sociaal domein om een integrale oplossing van de klantsituatie te bereiken. Hierin heb je een actieve houding.

· Je signaleert trends en ontwikkelingen en doet voorstellen ter verbetering van de participatie statushouders en neemt daarvoor zo nodig deel aan overlegsituaties.

 

Bij de uitvoering van je werkzaamheden maak je keuzen, die van direct belang zijn voor de klant en diens omgeving. In je contacten met je klant ben je goed in staat die zeer helder en begrijpelijk uit te leggen. Daarbij speel je proactief in op culturele of andere omstandigheden.


Wat neem je mee?

· Een HBO-diploma, bij voorbeeld HSAO-Sociaal-Juridische Dienstverlening

· Minimaal 2 jaar relevante ervaring op het gebied van inburgering en re-integratie, onderhandelen en coaching van klanten

· Kennis van en ervaring met de Participatiewet.

· Affiniteit en ervaring met het werken met statushouders

· Een goede balans tussen resultaatgerichtheid en empathisch vermogen.

· Kennis van de relevante voorzieningen en structuren, die voor je taakuitvoering van belang kunnen zijn.

  

Wat bieden wij?

 · Een plek in een organisatie waar we werken we met plezier, trots en enthousiasme voor onze klanten

· Veel vrijheid en flexibiliteit in werkinhoud, werkomstandigheden en werktijden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten