Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist wet natuurbescherming (zzp)

Posted Jun 20, 2022
Project ID: YIS 9116635
Location
Leeuwarden , Friesland
Duration
4 maanden
(Sep 1, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jun 28, 2022 12:00 PM

Start: 01-09-2022

Duur: 31-12-2022 met optie tot verlengen

Uren: 24 uur per week

Schaal: 11

 

 

Wij zijn op zoek naar een ervaren jurist voor team Groene regelgeving. 

Team Groene regelgeving is een dynamisch en hecht team dat zich met veel plezier inzet voor het beschermen en behouden van de flora en fauna in onze mooie provincie. 

 

Als jurist geef je, samen met onder meer je collega-juristen, invulling aan deze functie. 

Je houdt je bezig met verschillende onderwerpen zoals soorten- en gebiedsbescherming (waaronder stikstof), beheer en schadebestrijding, houtopstanden, Natura 2000-gebieden en de wadloopverordening. Dit houdt in dat je de eisen die volgen uit wet- en regelgeving vertaalt naar aspecten van vergunning- c.q. ontheffingverlening en handhaving. 

 

Je ontwikkelt beleidsregels en signaleert relevante ontwikkelingen om het proces van formele toestemmingverlening te actualiseren en optimaliseren. Je toetst besluiten, verwerkt handhavingsverzoeken en bent inhoudelijk juridisch sparring-partner van de vergunningverleners en de bestuurders. Daarnaast ben je betrokken bij de behandeling van Wob-verzoeken van de afdeling. Politiek-bestuurlijke aspecten spelen een grote rol in deze functie en je bent breed inzetbaar voor algemene, juridische werkzaamheden, zoals advies over GS-stukken en het aanpassen van verordeningen. Je adviseert het management en de betrokken gedeputeerde over belangrijke en complexe onderwerpen en vertegenwoordigt Gedeputeerde Staten bij de provinciale bezwarencommissie, de rechtbank en de Raad van State.

 

 

Wat vragen wij
 

Wat freegje wy


 

·       Een voltooide universitaire studie Nederlands recht, specialisatie bestuursrecht;

·       Kennis van de relevante wet- en regelgeving en minimaal 5 jaar ervaring met het werkveld;

·       Ervaring met handhavingszaken en Wob;

·       Moeiteloos opereren in een omgeving die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen;

·       Zelfstandig kunnen procederen;

·       Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden gecombineerd met overtuigingskracht, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid en het vermogen om onafhankelijk te adviseren; 

·       Analytisch vermogen gericht op oplossingen;

·       Proactief in samenwerken waarbij het gevraagde resultaat wordt behaald.

 

Similar projects

+ Search all projects