Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist vergunningen (zzp)

Geplaatst 4 apr. 2022
Project ID: YIS 9112098
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 mei 2022 18:00

Uren: 32-36 uur p/w

Periode: per mei of juni tm 31/12/2022 (met kans op verlenging)

Tarief: conform schaal 10 cao gemeenten

Hybride werken mogelijk

 

Extra toelichting: we zijn op zoek naar een jurist met een praktische insteek, die proactief en creatief meedenkt met de vergunningverlener en het verlenen van een vergunning uiteindelijk ziet als een teamresultaat.

Over gemeente Helmon

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu       ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.  
        
Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.  
        
       Over de afdeling 
       Als Jurist Vergunningen ben je werkzaam binnen het team Vergunningen op de afdeling Ondernemen  & Ontwikkelen en rapporteer je rechtstreeks aan de teammanager Vergunningen. Het team bestaat uit zo’n 25 collega’s die werkzaam zijn als bouwplancoördinator en vergunningverlener. Samen zorgen jullie ervoor dat alle vergunningsaanvragen behandeld worden en waarborgen jullie de kwaliteit van deze dienstverlening. Naast het verlenen van vergunningen houdt het team zich bezig  met allerlei klantvragen die te maken hebben met ontwikkelingen in de stad. Deze vragen komen  zowel van burgers als bedrijven.  
        
       Over de functie 
       Als Jurist Vergunningen ben je verantwoordelijk voor juridisch advies bij de meer complexe 
       vergunningsaangelegenheden. Je toetst en beoordeelt verzoeken aan de hand van beleid, wet- en regelgeving en adviseert hierbij over prioritering, toekenning en afhandeling. Je bent 2de lezer bij het opstellen van beschikkingen. 
        
       Daarnaast lever je een bijdrage aan beleidsontwikkeling op het terrein van vergunningverlening en ontwikkelt beleidskaders, richtlijnen, methoden en procedures. Uiteraard is ook het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures een belangrijk onderdeel van je functie. 
        
       Wat houdt dat concreet in? 
        o  Je adviseert de ‘klant’ over de vergunningsaanvraag en bemiddelt wanneer mogelijk. Een klant is een burger, ondernemer, projectleider of een wethouder. Je adviseert de ‘klant’ daar waar hij zich beweegt. Dat kan van achter het bureau of op locatie in de stad. Met de juiste kennis over wet –en regelgeving beoordeel je de aanvraag van de vergunning met als 
  uitgangspunt de vertaling ‘ja, tenzij…. 
        o  Je denkt mee over het vergunningenbeleid en over het optimaliseren van processen. Tevens draag je bij aan de inhoud van jaarplanningen.  
        o  Je stelt in bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures namens het college verweerschriften op. 
                     o  Je vertegenwoordigt het college bij hoorzittingen bij de commissie bezwaarschriften.  
                     o  Daarnaast ga je met een collega van de afdeling Juridische ondersteuning mee naar de rechtbank en naar de Raad van State.  
                     o  Je behandelt zienswijzen die ingebracht worden in vergunningprocedures en ook de behandeling van aanvragen om tegemoetkoming in planschade behoort tot je werkzaamheden.  
                     o  Je werkt een deel solistisch echter om uiteindelijk de vergunning te verlenen werk je  intensief samen met juristen, programmamanager, beleidsadviseurs enz. 
                  
                 Wie zoeken we? 
                         Je bent een jurist (hbo werk- en denkniveau) die met name deskundig is op het juridische vakgebied van vergunningverlening (Wabo, Awb, Apv, omgevingsrecht).  
                         Je vindt het persoonlijke contact met inwoners interessant en investeert in een goede relatie  met inwoners, gemeentebesturen en collega’s.  
                         Je verwoordt je adviezen in heldere taal en geeft een realistisch beeld van de 
                          (on)mogelijkheden.  
                         Je bent accuraat en uitstekend in staat om op een efficiënte en doortastende wijze de genoemde werkzaamheden zelfstandig uit te voeren en af te handelen.  
                         Het beheersen van je werkvoorraad en het stellen van prioriteiten gaat je uitstekend af. 
                         Voelsprieten voor de hoofd- en bijzaken bij elk dossier dat je in behandeling hebt. Aan welke zaken moet je veel aandacht besteden en wat is minder belangrijk. 
                         Je hebt goede communicatie skills. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten